Αρχική » , » ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ ! Ελεγχόμενη χρεοκοπία με γκαουλάιτερ

ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ ! Ελεγχόμενη χρεοκοπία με γκαουλάιτερ

 Το κολασμένο σχέδιο της τρόικας για βίαιο ισοσκελισμό κρατικών δαπανών και εσόδων. 

Η κόλαση της ελεγχόμε­νης χρεοκοπίας είναι εδώ και ξεκινά με περι­κοπές σε όλες στις δα­πάνες του Προϋπολογισμού, μόλις διαφανεί ότι αυτός δεν αντεπεξέρχεται στους σχεδιασμούς που έχει κάνει η τρόικα. Το κόψιμο θα αποφασίζεται και θα γίνεται ακαριαία από την «επιτροπή εφαρμογής του Μνημονίου», που θα έχει ρόλο γκαουλάιτερ στην Ελλάδα. Είναι αυτό που κρύβεται πίσω από...
τη συμφωνία με τους δανειστές, και συγκεκριμένα τον όρο ότι αναλαμ­βάνουν αυτοί το χρέος κι εμείς το έλλειμμα του Προϋπολογισμού. Με άλλα λόγια, χρήμα για κάλυψη ελ­λείμματος δεν θα δίνουν οι δανει­στές. Έτσι θα επέρχεται βίαια εξίσω­ση των εσόδων του Δημοσίου με τις δαπάνες του. 

Ειδικότερα, θα γίνονται χωρίς δεύτερη κουβέντα περικοπές σε μι­σθούς του στενού δημόσιου τομέα αλλά και των ΔΕΚΟ, κλείσιμο φορέ­ων του Δημοσίου, κατάργηση κοινω­νικών επιδομάτων, κόψιμο επιχορη­γήσεων, κόψιμο δαπανών σε ΟΤΑ, περιορισμός οδοιπορικών, περιορι­σμός αμυντικών δαπανών, αλλά και απολύσεις προσωπικού όπου ο φορέας θα κρίνεται ασύμφορος για τον Προϋπολογισμό κ.λ.π. Αυτά είναι μέ­ρος του βαρύτατου, αν όχι ασήκωτου, λογαριασμού που καλείται να πληρώ­σει η ελληνική κοινωνία για να πα­ραμείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ. 

Το πλάνο υποτέλειας της χώρας, έχει συμφωνηθεί από τον αντιπρόεδρο Βαγγέλη Βενιζέλο και την τρό­ικα, ενώ οι έλεγχοι στα μεγέθη του Προϋπολογισμού θα γίνονται κάθε τρίμηνο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι θέμα λίγων ημερών η ανα­κοίνωση των τελικών μέτρων με τα οποία θα πάει η Ελλάδα στη συμ­φωνία υπογραφής του PSI και στην υπογραφή της νέας δανειακής σύμ­βασης των 130 δισ. ευρώ. 

Η επιτροπή 

Ειδικότερα, μεταξύ τρόικας και Β. Βενιζέλου φαίνεται να συμφωνή­θηκε καταρχήν η μετεξέλιξη της σημερινής επιτροπής παρακολού­θησης του προγράμματος οικονο­μικής στήριξης σε «επιτροπή εφαρ­μογής του Μνημονίου». Η επιτροπή αυτή θα ασκεί κατά βάση ρόλο γκαουλάιτερ και θα επιβάλλει τις πε­ρικοπές με συνοπτικές διαδικασί­ες. Για να χρυσωθεί το χάπι, ο αντι­πρόεδρος της κυβέρνησης, που κά­νει ταυτόχρονα και αγώνα για να κερδίσει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, πρότεινε η νέα επιτροπή να πλαισι­ωθεί από συναδέλφους του υπουρ­γούς, ο κύριος ρόλος των οποίων θα είναι κατά βάση διακοσμητικός, καθώς θα καταγράφουν τα αιτήμα­τα της τρόικας. 

Στην επιτροπή τον πρώτο λόγο θα έχουν οι ξένοι, ενώ θα συμμε­τέχουν, εκτός του υπουργού Οικο­νομικών, και οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Διοικητικής Μεταρρύθμι­σης και Περιφερειακής Ανάπτυξης, καθώς και γενικοί γραμματείς των προαναφερόμενων υπουργείων. Ειδική μέριμνα προβλέπεται για τον χώρο της Υγείας. Αν φανεί ότι δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι του τριμήνου, θα επιλέγονται παρεμ­βάσεις (sic) από μια «λίστα έκτα­κτων μέτρων» που προβλέπουν: αυξήσεις εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, μειώσεις των κοινωνι­κών επιδομάτων, αυξήσεις του κό­στους νοσηλείας, μειώσεις των κα­λυπτόμενων ιατρικών διαδικασιών ή περικοπές στο εργατικό δυναμι­κό ή στις ώρες εργασίας στα νοσο­κομεία»! Με άλλα λόγια, θα λένε στους δημοσίους υπαλλήλους ότι αυτόν τον μήνα δεν θα δουλέψετε οκτάωρο αλλά μόνο τετράωρο επει­δή δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθείτε. 

Η ελληνική πλευρά προσέρχε­ται στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα με την ουρά στα σκέλια, απροπαράσκευη, χωρίς ηθικό και, όπως μεταφέρουν μάρτυρες αυτών των συναντήσεων, η ελληνική πα­ρουσία εξαντλείται σε ρόλο στενο­γράφου που κρατάει σημειώσεις με τα ζητήματα που θέτουν οι εκπρό­σωποι των δανειστών. 

Τραγική εικόνα 

Η εικόνα είναι αλγεινή, καθώς οι Έλληνες υπουργοί αρκούνται σε καταφατικά κουνήματα του κεφα­λιού σε όσα επιτάσσουν οι χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι της τρόικας. 

Τον τόνο της ήττας μεταφέρει επί καθημερινής βάσεως ο κυβερ­νητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, που με «μισοκακόμοιρο» ύφος περιγράφει σης τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα μια συμφωνία που θα έχει δάκρυα και πόνο, αλλά όπως λέει και ο ίδιος: Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε! 

Κρούγκμαν: Η Ελλάδα θα πτωχεύσει και θα φύγει από την ευρωζώνη! 

Η ΕΛΛΑΔΑ θα χρεοκοπήσει και πιθανότατα θα εγκα­ταλείψει την ευρωζώνη, εκτιμά ο Αμερικανός νομπελί­στας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν. Ο ίδιος, που πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν έχει μιλή­σει για λάθος συνταγή που πνίγει την ανάπτυξη, ανα­φέρθηκε στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνι­κού χρέους σε οικονομικό συνέδριο στη Μόσχα. Χα­ρακτήρισε την ελληνική κατάσταση «ιδιαίτερα κρίσιμη», εκτιμώντας ότι η πτώχευση είναι αναπόφευκτη. «Η Ελ­λάδα θα κηρύξει πτώχευση στο χρέος της. Στην ουσία αυτό έχει ήδη γίνει. Το ερώτημα που μένει ανοιχτό είναι αν αυτό θα συνοδευτεί από έξοδο από την ευρωζώνη ή όχι. Εκτιμώ ότι στην παρούσα φάση το πιθανότερο είναι ότι θα φύγει και από το ευρώ» δήλωσε ο Κρούγκμαν.

(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-03/2/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger