Αρχική » , » Βυθίζεται αύτανδρο το ΠΑΣΟΚ!

Βυθίζεται αύτανδρο το ΠΑΣΟΚ!

Πέμπτο κόμμα πανελλαδικά με 7%, ενώ σε άλλη δημοσκόπηση παίρνει μόνο 8% στη Β΄ Αθηνών. 

Δύο ακόμη δη­μοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν την πο­λιτική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, στη μία από αυτές το ΠΑΣΟΚ δεν έρχεται απλώς πέμπτο, αλλά λαμβά­νει πανελλαδικά μόλις το 7%. Στη δεύτερη, που αφο­ρά τη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β' Αθηνών που έως ...πρόσφατα αποτελούσε «πράσινο» κά­στρο, το ΠΑΣΟΚ έρχεται τέ­ταρτο. 

«Βουτιά» καταγράφει και η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, ενώ εκλογές το συντομότερο ζητούν οι πε­ρισσότεροι από τους ερωτώ­μενους. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εταιρία to the point, που έκανε τη δημοσκόπη­ση για λογαριασμό της ΕΤ3, τα κόμματα συγκεντρώνουν: Ν.Δ 18,6%, ΚΚΕ 8,7%, ΣΥΡΙΖΑ 8,2%, Δημοκρατι­κή Αριστερά 7,5%, ΠΑΣΟΚ 7%, ΛΑΟΣ 4,3%, Οικολόγοι Πράσινοι 3,6%, Χρυσή Αυ­γή 1,7%, Άλλο 9%, αναπο­φάσιστοι 24,2% και άκυρο - λευκό 7,2%. 

«Το συντομότερο» 

Στην ερώτηση για το πότε πρέπει να γίνουν εκλογές, το 30,1% απάντησε «το συντο­μότερο δυνατόν», το 15,4% «έως το Πάσχα» και το 5,3% απάντησε «όχι μετά το καλο­καίρι». Εκλογές στο τέλος της τετραετίας επιθυμεί μόλις το 16,8%. 

Ραγδαία όμως πτώση της κυβέρνησης Παπαδή­μου καταγράφει η δημοσκόπηση. Το 5,4% αξιολογεί αρ­νητικά το έργο της κυβέρνη­σης, ενώ μόλις το 16,7% το κρίνει θετικά. Τον Δεκέμβριο σε έρευ­να της ίδιας εταιρίας οι αρ­νητικές γνώμες ήταν μόλις στο 32,4%. Δηλαδή οι αρνη­τικές γνώμες σε έναν μόλις μήνα ανέβηκαν 23 ποσοστι­αίες μονάδες. 

Η δημοσκόπηση της εταιρίας to the point είχε αναφορά και στα εσωκομμα­τικά του ΠΑΣΟΚ. Εκεί οι πο­λίτες σε ποσοστό 57% θεω­ρούν ότι βρίσκεται σε τροχιά διάσπασης, ενώ το 22,5% απάντησε ότι η κρίση θα εί­ναι μακροχρόνια. 

Στην κούρσα της δια­δοχής ο Ευ. Βενιζέλος συ­γκεντρώνει το 8,5%, ο Α. Λοβέρδος (που χθες ανα­κοίνωσε ότι στηρίζει τον κ. Βενιζέλο) 6%, ο Λουκάς Παπαδήμος 1,9%, ο Γιώργος Παπανδρέου 1,6%, ο Μιχά­λης Χρυσοχοΐδης 1,4% και η Άννα Διαμαντοπούλου 1,3%. 

Στη Β' Αθηνών και σε δημοσκόπηση που έκανε η ALCO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Star τα ποσοστά των κομμάτων ήταν: Ν.Δ 13,6%, ΚΚΕ 9,5%, Δημοκρατική Αριστερά 8,4%, ΠΑΣΟΚ 8%, ΣΥΡΙΖΑ 7,4%, ΛΑΟΣ 4,3%, Οικολό­γοι 3,4%, Δημοκρατική Συμ­μαχία 2%, άλλο κόμμα 8,1%. 

Να σημειώσουμε ότι στις εκλογές του 2009 το ΠΑΣΟΚ είχε πάρει στη Β' Αθηνών πάνω από 40,23%. Δηλαδή έχει απολέσει πάνω από το 30% της εκλογικής δύναμης που είχε. 

ΝΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-01/2/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger