Αρχική » » ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ Της 14 Μαΐου 2014

ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ Της 14 Μαΐου 2014


✓ Λεοντής Χρήστου, 56 ετών, πατέρας τεσ­σάρων (άτυχων) παιδιών, επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης δύο ταξί και είκοσι λεωφορείων. Ένα ακόμα όνομα που μπορεί επάξια να σταθεί δίπλα σε αυτό του Εφιάλτη και άλλων γνωστών προδοτών της ελληνικής Ιστορίας. Ο λόγος δεν είναι άλλος από μια επιστολή που απέστειλε ο μόνο στα χαρτιά, Έλληνας της Κύπρου. 

 Η επιστολή απευθύνεται στον Τούρκο πρω­θυπουργό και στην οποία του ζητά να επέμβει και να τον ...
σώσει από την κυπριακή κυβέρνηση η οποία τον «βασανίζει οικονομικά». Απειλεί μάλιστα πως αν δεν τον ακούσει ο Ερντογάν θα πάει να οργανώσει διαμαρτυρία στην Κων­σταντινούπολη, αν μάλιστα δεν κατορθώσει τίποτα ούτε με αυτό λέει πως θα περάσει στα κατεχόμενα, να φτιάξει εκεί την ζωή του. 

 Ελπίζω πραγματικά η επιστολή αυτή να μην είναι τίποτα άλλο πέρα από δημιούργημα της τουρκικής προπαγάνδας. Πολύ φοβάμαι όμως πως είναι αληθινή και τότε, τόσο η ελληνική κυβέρνηση, όσο και η κυπριακή δεν μπορούν να σταθούν άπραγες. 

 Όταν καλεί την Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη να επέμβει της δίνει -θεωρητικά- την ίδια αφορμή που εκείνη επικαλέστηκε για να εισβάλει το 1974. Δείχνει ιερόσυλη ασέβεια προς τους νεκρούς εκείνης της εισβολής και σοκαριστική προκλητικότητα απέναντι στους συγγενείς των νεκρών και στους πρόσφυγες που έχασαν τις πατρογονικές τους εστίες. 

 Αν οι δύο ελληνικές κυβερνήσεις σεβόντουσαν τον εαυτό τους θα έκαναν την χάρη στον άμυαλο και θα του αφαιρούσαν την κυπριακή υπηκοότητα, θα του απαγόρευαν την είσοδο τόσο στο ελεύθερο τμήμα της Κύπρου όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα και θα τον έστελναν στον επίγειο παράδεισο των κατεχομένων να ζήσει τη ζωή που ονειρεύεται. 

 Πάντως, αυτές οι κινήσεις είναι πολύ ύποπτες, τώρα ειδικά που η Τουρκία συστηματικά προσπαθεί να δημιουργήσει θέμα μειονοτή­των, τόσο στη Θράκη, που όλοι εκτός από τις κυβερνήσεις αντιλαμβάνονται την πολιτική της, όσο και, δειλά-δειλά, στα Δωδεκάνησα. 

 Ανακαλύπτει λοιπόν η Τουρκία, «τουρκική μειονότητα» σε Ρόδο και Κω, θέλοντας να δημιουργήσει ένα ακόμα θέμα και να «γκριζάρει» όλο το μήκος των συνόρων, από τη Θράκη μέχρι τα Δωδεκάνησα. Δυστυχώς η πάντα υποχωρητική ελληνική εξωτερική πολι­τική της δίνει το δικαίωμα να ελπίζει. 

 Αλλάζοντας θέμα τώρα, την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο διεξάγεται στην Ανα­τολική Ουκρανία, εν μέσω μαχών, το δημοψή­φισμα για την ανεξαρτησία των περιοχών με σημαντικό Ρωσόφωνο πληθυσμό, το Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ. Το αποτέλεσμα αναμένεται να είναι συντριπτικά υπέρ της ανεξαρτησίας και της εν συνεχεία ένωσης με τη Ρωσική Ομοσπονδία. 

 Το σημαντικό όμως είναι πως θα αντιδρά­σει σε αυτό η πραξικοπηματική κυβέρνηση του Κιέβου και κυρίως οι Δυτικοί υποστηρικτές της, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένες Πολίτες. Πιθανότατα στο τέλος θα πρυτανεύ­σει η σύνεση, αλλά όταν παίζει με τη φωτιά πάντα είναι πιθανόν να καείς, πράγμα που θα έπρεπε να θυμούνται οι Δυτικοί πριν ξεκινή­σουν όλη αυτή την τραγωδία. 

 Για το τέλος, μια μικρή αναφορά σε ένα θέμα που έχει προκύψει στην επικαιρότητα τις τελευταίες μέρες, αν και υποβόσκει για πάρα πολύ καιρό. Τί ακριβώς συμβαίνει στη σχολή Ευελπίδων; Ας θυμούνται όλοι πως η ΣΣΕ δεν είναι πεδίο εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμο­τήτων. Εμείς θα επανέλθουμε πάντως... 

SNIPER 
(ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-14/05/2014) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger