Αρχική » » Ενοποιούνται τα Ταμεία ένστολων

Ενοποιούνται τα Ταμεία ένστολων


Οι ενδιαφερόμενοι στρατιωτικοί και αστυνομικοί το έμαθαν από τρίτους. 

ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ των σχεδιασμών του υπουργείου για την ενοποίηση των μετοχικών ταμείων και των τριών όπλων, του Στρατού, της Αεροπορία και του Ναυτικού, παρά τις αντιδράσεις των εν ενεργεία στελεχών και των αποστράτων, επιβεβαίωσε χθες στη συνάντηση του με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) ο υφυπουργός Άμυνας Αθανάσιος Δαβάκης. 

Η αντιπροσωπεία των αστυνομικών συναντήθηκε με τον υφυπουργό προκειμένου να μεταφέρει την ...αγωνία των συναδέλφων τους για την τύχη του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ) όπου συμμετέχουν και οι ίδιοι. Όπως έγινε γνωστό εκ μέρους των συνδικαλιστών, ο υφυπουργός τούς δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ της διεύρυνσης της σύνθεσης του Δ.Σ. και ότι εξετάζεται να θεσπιστεί θέση αναπληρωτή γενικού διευθυντή, η οποία θα καλύπτεται από άτομο που θα προέρχεται από την ΕΛ.ΑΣ. Στο θέμα της βιωσιμότητας του Ταμείου, ο κ. Δαβάκης ανέφερε ότι είναι απαραίτητη η λειτουργία ειδικού μηχανισμού αρμόδιου για την είσπραξη των θεσμοθετημένων πόρων από τις καταδικαστικές αποφάσεις και τις παραβάσεις του ΚΟΚ και ότι γι΄ αυτό θα προωθηθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή. 

Υπογράμμισε δε ότι η ενοποίηση θα γίνει με βάση τις προτάσεις της Διακλαδικής Επιτροπής. Στην ενοποίηση όμως αντιδρούν τα στελέχη τόσο της Αεροπορίας όσο -και κυρίως- του Ναυτικού, καθώς θεωρούν ότι με τη συνένωση θα καταστραφούν και τα δικά τους εύρωστα Ταμεία. Εξέφραζαν δε τη δυσαρέσκειά τους γιατί μέσω... τρίτων, των αστυνομικών, πληροφορούνται τα σχέδια για ενοποίηση. 

Μάνος Τσαλδάρης 
(Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ-30/05/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger