Αρχική » » «Είναι μακέτο τούτο το έργο;»

«Είναι μακέτο τούτο το έργο;»

Παράλειψη του ΕΣΡ: Όταν μιλάνε πασοκάρχες, τα κανάλια δεν υποχρεώνονται να βάζουν σήμανση με την ένδειξη «ακατάλληλο». 

Το καλό με την πασοκάρα είναι ότι δεν βαριέ­σαι ποτέ. Η ένταση δεν σταματά ούτε στιγμή να πολιορκεί το νευρικό σύστημά σου. Η αδρεναλίνη δεν παύει ούτε δευτερόλεπτο να σφυροκοπά στα μηλίγγια σου. Η ζωή σου θυμίζει σκηνές από σαφάρι. Αυτό είναι το θετικό, είπαμε. Το αρνητικό είναι πως σ' αυτό το σαφάρι εσύ, ο πολί­της, παίζεις ...άβολο ρόλο. Οι πράσινοι σκηνοθέτες σού ανέθεσαν να παίξεις το θήραμα. 

Τα θηράματα, ως γνωστόν, δεν βαριούνται μεν, αλλά υποφέρουν δε. Την έκσταση του αγώνα της επι­βίωσης την απεύχονται και θα την αντάλλαζαν αβλεπεί με την ανία της ασφάλειας. Όταν κυβερνούν ελόγου τους, δεν ρισκάρεις μόνο τα ριάλια (χρήματα στα κυπριώτικα) που έχεις στην πούγκα. Βάζεις στον τορβά τον ίδιο τον εγκέφαλό σου! Το λειτουρ­γικό σύστημα με το οποίο «τρέχουν» οι σκέψεις σου. Με λίγα λόγια, ξε­χνάς τη μητρική σου γλώσσα! «Κάλλιο πέντε και στο χέρι, παρά περίμενε και καρτέρει» είχε πει ο αλησμόνητος Γιώργος Παπανδρέου και συνέχισε να μακελεύει τις ελληνικές παροιμίες με το αμίμητο «άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε το καπέλο αλλιώς». 

Μπέλα Γκρέτσια! 

«Τίνος είναι, ρε γυναίκα, τα παιδιά; Το ένα μου φωνάζει "σι", τ' άλλο μου φωνάζει "για", τίνος είναι, ρε γυναί­κα, τα παιδιά;» έλεγε το μεταπολεμι­κό τραγουδάκι - για ευνόητους λό­γους. Το αξιοπερίεργο είναι ότι τα απροσδόκητα «σι» (ιταλικό «ναι») και τα ανεπιθύμητα «για» (γερμανι­κό «ναι») τα ακούμε πλέον από πρω­θυπουργούς που σκέφτονται ξενικά και μεταφράζουν σε στραπατσα­ρισμένα ελληνικά! Ποιος θα ξεχά­σει το «αυτό το έργο κοστίζει τέσ­σερα χιλιόμετρα», το «μακέτο» και τα λοιπά ακατάληπτα που εκτόξευε σε κάθε ομιλία του ο Κώστας Σημίτης; Και τώρα με τον Λουκά Παπαδήμο τα πράγματα δεν διαφέρουν ιδιαίτερα. 

Μιλάει λες και του έχεις ρίξει κέρ­μα, κάπως σαν υβρίδιο τραπεζίτη με τζουκ μποξ ή σαν το πρόγραμμα του υπολογιστή που εκφωνεί άτονα και μία μία τις λέξεις που έγραψες. Άσε που ξεκινάει τις φράσεις του με το παραδοσιακό «well» ή το βουκολι­κό «so». Λες να είναι αυτός που πε­ριέγραψε Ευρωπαίος αξιωματού­χος στο Reuters λέγοντας «χρειαζό­μαστε κάποιον που να μιλάει ελληνι­κά, αλλά να μην είναι με την πλευρά των Ελλήνων»; 
Αν είναι ο Παπαδήμος το πρόσωπο, σε όλα έπεσαν μέσα οι Ευρωπαίοι - πλην ενός: Ότι μιλά­ει... ελληνικά. 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-04/2/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger