Αρχική » , » Memorandum Macht Frei (ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ) ΝΤΑΧΑΟΥ ! ! !

Memorandum Macht Frei (ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ) ΝΤΑΧΑΟΥ ! ! !

  • Χαριστική βολή στα τιμημένα γηρατειά και στα περήφανα νιάτα! 
  • Ταφόπλακα στην ελληνική κοινωνία βάζει το Μνημόνιο 2 της εξαθλίωσης 
Μέτρα-σοκ που βάζουν την ταφόπλακα στην ελληνική κοινωνία περιλαμβάνει το νέο Μνημόνιο που ετοίμασε η τρόικα και καλεί τους Έλληνες να το καταπιούν. Το Μνημόνιο της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης προβλέπει μειώσεις 22% στον κατώτατο μισθό για όλους και ειδικά για τους... νε­οπροσλαμβανομένους κατά 10% επιπλέον, δηλαδή μηνιαίο μισθό 435 ευρώ! 

Επίσης καταργείται η μο­νιμότητα στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες, μειώνονται όλες οι επικουρικές συντάξεις, αλλά και κύριες συντάξεις ορισμέ­νων Ταμείων, καταργούνται η Εργατική Κατοικία και η Εργατική Εστία, πέφτει «τσε­κούρι» στα κοινωνικά επιδό­ματα και προαναγγέλλονται νέες μειώσεις μισθών στο Δημόσιο. 

Πιο συγκεκριμένα: 

1. Ο βασικός μισθός μειώ­νεται κατά 22% και η ίσια μείωση επέρχεται σε όλα τα κλιμάκια της Εθνικής Γενι­κής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ). 0 βασι­κός μισθός διαμορφώνεται στα 585 ευρώ μεικτά, δηλα­δή 479,50 ευρώ καθαρά μετά τις κρατήσεις και τους φόρους. Μειώνεται κατά 10% επιπλέον ο κατώτατος μι­σθός για τους νέους έως 25 ετών, υποχωρώντας ακόμα περισσότερο, στα 527 ευρώ μεικτές αποδοχές, που ση­μαίνει 435,70 ευρώ καθαρά. Αργά χθες το βράδυ υπήρξε η πληροφορία ότι η μείωση του κατώτατου μισθού αφο­ρά μόνο το πρώτο κλιμάκιο. 

2. Μειώνονται κατά 15% οι κύριες συντάξεις σε συ­νταξιούχους των ταμείων της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, των τρα­πεζών και κατά 7% στο ΝΑΤ, αναδρομικά από 1/1/2012. Επίσης, εφαρμόζεται νό­μος πλαίσιο για την επι­κουρική ασφάλιση με στό­χο 600.000.000 ευρώ μεί­ωση. Για να συμβεί κάτι τέ­τοιο, πρέπει οι επικουρικές συντάξεις να μειωθούν κα­τά 15% από το πρώτο ευρώ. 

3. Μειώνεται ο χρόνος της μετενέργειας από έξι μή­νες στους τρεις μήνες. Εάν δεν υπάρξει στο διάστημα αυτό νέα συλλογική σύμβα­ση, ως βάση θα θεωρείται ο βασικός μισθός της ΕΓΣΣΕ. Αυτό οδηγεί σε ισοπέδω­ση μισθών και στους εργα­ζομένους που σήμερα μέσω κλαδικών συμβάσεων έχουν υψηλότερες αποδοχές από αυτές που προβλέπει η ΕΓ­ΣΣΕ. Διατηρούνται επιδό­ματα, όπως θέσης, παιδιών, εκπαίδευσης, επικινδυνό­τητας, έως τη σύναψη νέας συμφωνίας. 

4. Παγώνουν οι ωριμάνσεις (τριετίες) μέχρι η ανεργία να υποχωρήσει κάτω από το 10%. Υπενθυμίζεται ότι μο­νοψήφιο αριθμό η ανεργία είχε τον Οκτώβριο του 2009 (9,8%), ενώ σήμερα ,με βά­ση την ΕΛ.ΣΤΑΤ. η ανεργία στη χώρα τον Οκτώβριο του 2011 «έτρεχε» με 18,2%. 

5. Καταργούνται ο Οργανισμός Εργατικής Κα­τοικίας (ΟΕΚ) και ο Οργα­νισμός Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) με στόχο να μειω­θούν οι ασφαλιστικές ει­σφορές κατά 2%. Από 1/1/2013 θα υπάρξει πε­ραιτέρω μείωση ασφαλιστι­κών εισφορών στο ΙΚΑ κα­τά 3%, με στόχο οι απώλει­ες να καλυφθούν από την αύξηση της αποτελεσμα­τικότητας στην είσπραξή τους (μείωση μαύρης ερ­γασίας). Πρόκειται για ευ­χολόγιο. Αν κάτι τέτοιο δεν επιτευχθεί, τότε προβλέπε­ται μείωση όλων των συ­ντάξεων. 

6. Δραματική περικοπή 3,2 δισ. ευρώ (1,5% του ΑΕΠ) από κοινωνικές δαπάνες έως το 2015. θα υπάρξουν καταρ­γήσεις προγραμμάτων και θα μπει εισοδηματικό όριο. 

7. Προαναγγέλλονται νέ­ες μειώσεις μισθών στον δημόσιο τομέα. 

8. Καταργείται η μονομερής προσφυγή στη διαιτη­σία. Στο εξής στη διαιτησία μπαίνουν μόνο οι βασικοί μισθοί και λαμβάνεται υπό­ψη και η οικονομική κατά­σταση της εταιρίας. 

9. Επανεξετάζονται (δη­λαδή έρχεται μείωση σε) όλα τα ειδικά μισθολό­για τον Ιούλιο (κληρικοί, ένστολοι, δικαστές, για­τροί, καθηγητές πανεπι­στημίου, διπλωμάτες), με στόχο να εξοικονομηθούν 400.000.000 ευρώ (0,2% του ΑΕΠ) τον χρόνο. 

10. Μείωση δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015. Διατη­ρείται το καθεστώς της μίας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις. Μπαίνουν σε εργασιακή εφεδρεία 15.000 εργαζόμενοι εντός του 2012 και μειώνεται ο αριθμός των συμβασιούχων. Περιορίζο­νται οι εισαγωγές στις στρα­τιωτικές και αστυνομικές σχολές. 

11. Διατηρείται στο 23% ο συντελεστής ΦΠΑ. 

12. Καταργούνται φοροαπαλλαγές και όλα τα ειδικά προνομιακά καθεστώ­τα, όπως ο μειωμένος ΦΠΑ κατά 30% στα νησιά. 

13. Γίνεται πιο ληστρικός ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας στο όνομα της απλοποίησης. Το πιθανότερο σενάριο προβλέπει τη μείω­ση του αφορολογήτου, που είναι σήμερα 200.000 ευρώ. 

14. Ενιαία φορολογική με­ταχείριση για το ατομι­κό εισόδημα από κεφάλαιο. Αυτό μεταφράζεται σε φορο­λόγηση τόκων καταθέσεων με βάση τη φορολογική κλί­μακα, δηλαδή έως και 45%, ενώ σήμερα είναι έως 10%. 

15. Απλουστεύεται η φορολογία εισοδήματος φυσικών και νομικών προ­σώπων. Πίσω από μια πιθα­νή μείωση του αριθμού των φορολογικών κλιμακίων «κρύβεται» η περαιτέρω μεί­ωση του αφορολόγητου ορί­ου εισοδήματος. 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-09/2/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger