Αρχική » , , , , » Ομοσπονδία Ενώσεων Λιμενικών: «Αυτές είναι οι αλλαγές που καταφέραμε σε συντάξεις και εφάπαξ»

Ομοσπονδία Ενώσεων Λιμενικών: «Αυτές είναι οι αλλαγές που καταφέραμε σε συντάξεις και εφάπαξ»


Τις αλλαγές και τις τροποποιήσεις στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που επήλθαν μετά από προτάσεις της, αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ). Πιο συγκεκριμένα, η ανα­κοίνωση της Ομοσπονδίας αφορά τις τροποποι­ήσεις στις συντάξεις, στο εφάπαξ, στο Ταμείο Αρωγής και στο Μετοχικό Ταμείο.

Για τις συντάξεις:

Διατηρήθηκαν οι προϋποθέσεις θεμελίωσης σύνταξης εξ ιδίου δικαιώματος και τα όρια ηλικίας καταβολής σύνταξης όπως αυτά ίσχυαν σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3865/2010. παρότι τα Σώματα Ασφαλείας και οι Ένοπλες Δυ­νάμεις εντάσσονται στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνι­κής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), εξαιρώντας και παραμένοντας στο Δημόσιο με τις διατάξεις που ίσχυαν οι εξής κατηγορίες:

α) τρομοκρατίας και βίαιου συμβάντος, 
β) πολεμικές συντάξεις, 
γ) προσωπικές συντάξεις,
δ) συντάξεις θανάτου ή ανικανότητας εξαιτίας της υπηρεσίας και ένεκα αυτής.

Ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στην εθνική αντιπρο­σωπεία, δήλωσε ότι κάνει δεκτό το δίκαιο αίτημα της ΠΟΕΠΛΣ, η σύνταξη στις ορφανικές οι­κογένειες των θανόντων εξαιτίας της υπηρεσίας και ένεκα αυτής να δίδεται με τους ίδιους όρους με τη σύνταξη λόγω ανικανότητας. Ορίσθηκε μεταβατική περίοδος που αφορά την έναρξη ισχύος των συνταξιοδοτικών ρυθμίσεων (τρό­πος υπολογισμού σύνταξης) για τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις από 01/07/2016.

Για το εφάπαξ, το ΤΑΛΣ και το ΜΤΝ

Υλοποιήθηκαν το αίτημα της ΠΟΕΛΠΣ για την κατάργηση του επαχθούς άρθρου 220 παρ. 3 του Ν. 4281/2014, από την ημερομηνία που ίσχυε, και το «ξεπάγωμα» της καταβολής των εφάπαξ βοηθημάτων. Συγκεκριμένα, καταργείται, από τότε που ίσχυσε, η παρ. 3 του άρθρ. 220 του Ν. 4281/2014 (ΦΕΚ A' 160). Η εν λόγω διάταξη αναφέρει ότι, ειδικότερα, το εφάπαξ βοήθημα που καταβάλλεται στους δικαιούχους του Ταμείου Αρωγής Λιμενικού Σώματος (ΤΑΛΣ) και Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού (ΜΤΝ) καταβάλλεται σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις των οικείων καταστατικών διατάξεων και θα υπολογίζεται ως εξής: Για όσους υπέβαλαν σχετική αίτηση έως την 31/12/2014 θα υπολογίζεται σύμφωνα με τις οικείες καταστατικές διατάξεις των Ταμείων και των Ειδικών Λογαριασμών. Για όσους υπέβα­λαν ή υποβάλλουν σχετική αίτηση μετά την 1/1/2015 θα υπολογίζεται αθροιστικά, για τον μεν χρόνο μετοχικής σχέσης έως την 31/12/2014 σύμφωνα με τις οικείες καταστατι­κές διατάξεις των Ταμείων και των Ειδικών Λο­γαριασμών, για τον δε χρόνο μετοχικής σχέσης από 1/1/2015 και μετά σύμφωνα με την τεχνική βάση διανεμητικού συστήματος προκαθορισμέ­νων εισφορών με νοητή κεφαλαιοποίηση (NDC), κατά τον μαθηματικό τύπο της παρ. 4γ του εν λόγω νομοσχεδίου.

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-21/05/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger