«0 μόνος λόγος που δουλεύω πλέον είναι απλά για να μην μπω φυλακή. Ας πάω να παραδοθώ να τελειώνουμε...»
Η σπουδαία «ομολογία» που παρατέθηκε εντός εισαγωγικών σουλάτσαρε χθες στο facebook από τη χρήστρια Evangelia S. Αντικατοπτρίζει την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι... τυχεροί που εργάζονται. Παράγουν με τον μόχθο τους ακριβώς όσα απαιτούνται για να χρωστούν της Μιχαλούς. Δυστυχώς για τους περισσότερους, όταν κατακτούσαν με το σπαθί, το βιογραφικό ή τις γνωριμίες τους μια θέση στον εργασιακό ήλιο, δεν γνώριζαν ότι:
α) Ο επίμονος κωπηλάτης και εργώδης εθνοδιαλυτής Γιώργος Παπανδρέου θα έσωζε την πατρίδα υπάγοντάς τη στη δικαιοδοσία του ΔΝΤ, της τρόικας και του Ολι Ρεν που δίνει συνεντεύξεις (σε οκτώ άρρενες ρεπόρτερ) ολοτσίτσιδος μέσα σε χαμάμ,
β) Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας αγαπούν τη χώρα αλλά όχι τους... χωρικούς,
γ) Οι Γερμανοί θέλουν να αποσβέσουν μέσω της Ελλάδας κάθε ράιχμαρκ που πλήρωσαν επί Χίτλερ για να κατακτήσουν τον κόσμο,
δ) Ο Βαγγέλης Βενιζέλος θα είχε την έμπνευση να επιβάλει το κερατόσημο της ΔΕΗ, ούτως ώστε να πληρώνουμε άπαντες ενοίκιο στο κράτος για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητά μας.
ε) Ο Κώστας Σημίτης θα μας έστελνε σούμπιτους, επενδυτές και μη, στον... κουβά του Χρηματιστηρίου, της Goldman Sachs και των Ολυμπιακών Αγώνων.
Ανταγωνιστικότητα
Στο χθεσινό φύλλο της «δημοκρατίας» διαβάσαμε τα εξής διδακτικά: «Ο Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ, ο Γιοργκ Ασμουσεν της ΕΚΤ και ο Ολι Ρεν της Κομισιόν μίλησαν επί δύο ώρες στους ευρωβουλευτές, χωρίς να ζητήσουν ούτε μία συγγνώμη, χωρίς να αναγνωρίσουν το παραμικρό λάθος σε ό,τι έχει κάνει η τρόικα τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Ανέκφραστος και προκλητικός, ο κ. Τόμσεν ανήγγειλε νέα μείωση μισθών στην Ελλάδα: «Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα είναι 50% μεγαλύτερος από την Πορτογαλία και πέντε φορές μεγαλύτερος από χώρες των Βαλκανίων, όπως η Ρουμανία και η Βουλγαρία».
Έπειτα από αυτά όλοι γνωρίζουμε ποια θα είναι η επόμενη κουβέντα που θα ανοίξει για την «ανταγωνιστικότητα» των Ελλήνων: «Τα νούμερα του ελλείμματος και του χρέους της Ελλάδας είναι χειρότερα από τα αντίστοιχα της Μοζαμβίκης και ο Έλληνας αμείβεται 50 φορές περισσότερο από τους Μοζαμβικανούς! Γι' αυτό πρέπει να γίνει εφικτή η προσαρμογή στα πραγματικά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας». Μόλις ειπωθεί κι αυτό το σοφό, στα κεντρικά δελτία ειδήσεων θα περιληφθούν θέματα όπως «κλειδί για τη μακροζωία η αφρικανική διατροφή».
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-29/3/2012)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.