Έπειτα από 58 χρόνια λειτουργίας σχεδιάζεται η μεταφορά τμημάτων του στο 401 ΓΣΝΑ και στο ΓΝΑ
Έντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει στα εν ενεργεία στελέχη αλλά και στους αποστράτους του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος οι πληροφορίες που βλέπουν τον τελευταίο χρόνο το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες αποδυναμώνεται το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ) με σχεδιαζόμενη «μετακόμιση» υπηρεσιών του στο 401 ΓΣΝΑ και στο ΓΝΑ.
Οι πληροφορίες λένε ότι έχει αποφασιστεί η μεταφορά Τμημάτων... (Παιδιατρικό, Οδοντιατρικό, Γυναικολογικό και Γναθοχειρουργικό) στα δύο άλλα στρατιωτικά νοσοκομεία, ενώ συζητείται η τύχη του Αιμοδυναμικού και του Θωρακοχειρουργικού. Με αφορμή το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, οι πρόεδροι της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ), Δ. Σαϊτάκης, και του Συνδέσμου Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ), Α. Τσουκαράκης, έστειλαν επιστολή στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλο, στην οποία εκφράζουν τον προβληματισμό και την ανησυχία τους για την τύχη του νοσοκομείου και του ζητούν να δώσει άμεσα μια επίσημη απάντηση, διαψεύδοντας με αυτό τον τρόπο τις συγκεκριμένες πληροφορίες.
Επιστολή στον υπουργό
Στην επιστολή οι συνδικαλιστές αναφέρουν ότι το ΝΝΑ λειτουργεί από το 1955, είναι στελεχωμένο από κορυφαίους γιατρούς, εξοπλισμένο με μηχανήματα που απηχούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και παρέχει άρτια υγειονομική περίθαλψη, μεταξύ άλλων στα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος. Χαρακτηρίζουν «μη αποδεκτό» το γεγονός ένα τέτοιο νοσοκομείο, που λειτουργεί πάνω από μισό αιώνα, να βρίσκεται σήμερα σε φερόμενη «θέση διακινδύνευσης» και «βορά» για επιτήδειους εξαιτίας της περιοχής «φιλέτο» που είναι εγκατεστημένο.
"Δεν έχουν το δικαίωμα να το κάνουν. Δεν έχει πάρει ποτέ καμία επιχορήγηση από το υπουργείο Υγείας", υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΠΕΑΛΣ, Δ. Σαϊτάκης.
Κάνουν αναφορά στις πληροφορίες που μιλούν για «συνένωση-συστέγαση» των δυο νοσοκομείων και τονίζουν πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο αυτονόητα αποτελεί υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους δικαιούχους τους, που με τις εισφορές τους συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλλουν στη διατήρηση και αναβάθμιση της λειτουργίας τους.
«Το ΝΝΑ δεν είναι δημόσιο νοσοκομείο και δεν έχει λάβει ποτέ χρήματα από το υπουργείο Υγείας, θεμελιώθηκε και υποστηρίζεται οικονομικά από τα ίδια τα στελέχη του ΠΙ.Ν. και του Λ.Σ και από το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού» λέει στην «Εφ. Συν.» ο πρόεδρος της ΠΕΑΛΣ, Δ. Σαϊτάκης, και προσθέτει πως «τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς το νοσοκομείο ανέρχονται σε πολλά εκατ. ευρώ, τα οποία ο ΕΟΠΥΥ αρνείται πεισματικά να καταβάλει, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μια ασφυκτική πίεση στη λειτουργία του νοσοκομείου».
«Από το υστέρημα μας»
«Σχεδίασαν όμως χωρίς εμάς. Το νοσοκομείο αυτό φτιάχτηκε και συντηρήθηκε από το υστέρημα κάποιων ανθρώπων, πώς λοιπόν τώρα συζητούν μια τέτοια προοπτική χωρίς καν να μας ενημερώσουν, χωρίς να ζητήσουν τη γνώμη μας;» αναρωτιέται ο κ. Σαϊτάκης και συμπληρώνει ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει καμία απάντηση στην επιστολή τους ούτε από τον Δ. Αβραμόπουλο ούτε και ατό καμία ηγεσία, ενώ τονίζει πως τα εν ενεργεία στελέχη έχουν οικονομικά δικαιώματα στο νοσοκομείο και γι΄ αυτό δικαιούνται να αντιδράσουν σε οποιαδήποτε μεταβολή του.
Το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών χτίστηκε αμέσως μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο το 1948 για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού Σώματος και των οικογενειών τους, λειτούργησε το 1955, ανακαινίστηκε το 1995 και σήμερα εξυπηρετεί πάνω από 300.000 άτομα.
Της Χριστίνας Παπασταθοπούλου
(Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΏΝ-10/09/2013)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.