Τα «φιλέτα», οι καταθέσεις εξωτερικού και ο... Πίκετινγκ!
«Θα φορολογήσουμε τον πλούτο» λέει ο επιμελώς αξύριστος, παχουλός Αχμαντινετζάντ υφυπουργός των Οικονομικών. Ασφαλώς, ως τέως εφοριακός (συνδικάλιστης, όμως, οπότε δεν γνωρίζουμε αν κάθισε πίσω από γκισέ ή αν ήταν ολημερίς στο σωματείο) κάτι θα έπρεπε να γνωρίζει περί πλούτου.
Ότι, δηλαδή, πλούτος είναι τα χωράφια, η γης δηλαδή, τα σπίτια, τα ομόλογα, τα αμοιβαία, οι μετοχές, τα... ακριβά αυτοκίνητα . Πόσο αξίζουν, άραγε, όλα ετούτα σήμερα στη ρημαγμένη και κατασπαρασσόμενη από δικούς και ξένους Ελλάδα; Τα χωράφια, πενταροδεκάρες. Τα σπίτια, ελάχιστα λεφτά, σε σχέση με την αξία και με τα ποσά που δαπανήθηκαν για την ανέγερση ή την απόκτηση τους. Τα ομόλογα (πλην των συνθέτων, που δαιμονοποιήθηκαν για πολιτικούς λόγους, αλλά λόγω αγγλικού δικαίου έμειναν «ακούρευτα» και γεννούν ακόμη κέρδη) εξανεμίστηκαν από το PSI. Τα αμοιβαία, άσ’ τα να πάνε. Οι μετοχές εντάσσονται πλέον στην κατηγορία των ειδών οικιακής χρήσεως, ως ταπετσαρίες. Τι θα φορολογήσετε, λοιπόν, κύριε υφυπουργέ, με τα «γένια τριών ημερών»; Για να φορολογηθεί ο πλούτος, όπως προστάζουν τα κιτάπια του Τόμας Πίκετινγκ, τα οποία μάλλον «ασπάζεστε ως νεοσοσιαλιστής, θα πρέπει να υπάρχει! Υπάρχει σήμερα πλούτος στην Ελλάδα: Όχι, ασφαλώς, αφού τον εξανέμισαν τα Μνημόνια. Ούτε υπάρχει οι σε παράγεται ούτε προβλέπεται να υπάρξει για πολλά πολλά χρόνια. Τι απομένει, λοιπόν;
Μα, μόνον οι καταθέσεις του εξωτερικού! Διότι τις εδώ καταθέσεις μπορείς να τις πάρεις, αλλά τότε θα δημιουργήσεις άλλο, μεγαλύτερο πρόβλημα στο ήδη κατεστραμμένο τραπεζικό σύστημα, το οποίο επίσης διέλυσαν (είχε και τα δικά του στραβά) τα Μνημόνια. Αν, όμως, οι καταθέσεις του εξωτερικού είναι χρήματα τα οποία νομίμως εξήχθησαν και έχουν φορολογηθεί (και πολλά από τα χρήματα που έχουν φύγει έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά), πως θα τα φορολογήσεις; Δίχως αμφιβολία, κύριοι της κυβερνήσεως, τα πράγματα όπου να ‘ναι θα κολλήσουν. Όσα κι αν αγοράσουν «κοψοχρονιά» οι ξένοι, που έρχονται ήδη, με πρώτους τους Γάλλους, για να πάρουν τα «φιλέτα», για να παραχθεί και να φορολογηθεί πλούτος στη χώρα αυτή, χρειάζονται εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και δημιουργία πολλών χιλιάδων νέων επιχειρήσεων ώστε να απορροφηθεί το άνεργο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό μας, που τώρα φεύγει πανικόβλητο από τη χώρα, όπως οι Σύροι από τα τουρκικά παράλια. Στην Ελλάδα απέμειναν μόνον ο Πλούτος του Αριστοφάνη και ο Πλούτο του Μίκυ Μάους! Για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή, όχι όμως με αναιμικές κυβερνήσεις και παχιά λόγια, αλλά με όλες τις δυνάμεις μαζί.
H AKΙΣ
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-20/10/2015)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.