Αρχική » , » Κολατσιό με κουπόνια!

Κολατσιό με κουπόνια!

Το υπ. Παιδείας διέψευδε τα κρούσματα ασιτίας, αλλά αναγκάζεται να πάρει μέτρα στις «αδύναμες» περιοχές. 

«Λαϊκίστικη προπαγάνδα» χαρακτήριζε, μόλις πριν , από λίγες εβδομάδες, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας τις λιποθυμίες μαθητών στα σχολεία, διαψεύδοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρό­πο κρούσματα ασιτίας μικρών παιδιών. Ωστόσο οι πράξεις και, για την ακρίβεια, οι αποφάσεις της Εύης Χριστοφιλοπούλου, υφυπουργού Παιδείας, αναιρούν όσα ισχυριζόταν μέχρι προσφάτως και μαρτυρούν τη σκληρή.... πραγματικότη­τα που βιώνουν εκατοντάδες μαθητές των οποίων οι γονείς δεν έχουν να τους δώσουν λεφτά για το κολατσιό τους. 

Παρά την προσπάθεια του υπουργείου να αποκρύψει τα γεγονότα, τα λιποθυμικά επεισόδια μαθητών λόγω υποσι­τισμού που ολοένα αυξάνονται ανάγκασαν την κυρία Χριστοφιλοπούλου να επεξεργαστεί πρόγραμμα με το οποίο θα παρέχονται καθημερινά στα παιδιά δωρεάν μικρογεύματα. Η δράση αυτή που προωθεί το υπουργείο θα εφαρ­μοστεί, σε πρώτη φάση, σε περίπου 300 σχολεία σε όλη τη χώρα που ανήκουν σης Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότη­τας (ΖΕΠ). Περιοχές, δηλα­δή, με χαμηλό βιοτικό επί­πεδο όπου οι οικονομικές δυνατότητες των κατοίκων είναι περιορισμένες, όπως τα Εξάρχεια, το Ζεφύρι, ο Ασπρόπυργος, η πλατεία Βάθη και ο Αυλώνας. Μέ­χρι στιγμής ο σχεδιασμός αφορά την καθημερινή δι­ανομή κουπονιών στους μαθητές, αξίας μερικών ευρώ, με τα οποία θα αγορά­ζουν το κολατσιό τους από τα κυλικεία των σχολείων. 

Άλλωστε, στις περιοχές αυτές έχουν παρατηρηθεί και τα συχνότερα επεισό­δια παιδιών που λιποθυ­μούν, αφού τα εγκαταλεί­πουν οι δυνάμεις τους από τον υποσιτισμό. Ωστόσο η ηγεσία του υπουργείου δεν απο­κλείει να εφαρμοστεί το εν λόγω πρόγραμμα και σε άλλους δήμους, εκτός αυτών που έχουν ενταχθεί στις ΖΕΠ, ζη­τώντας τη συνεργασία και υποστήριξη των συναρμόδιων υπουργείων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Στα Χανιά, πάντως, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπια­γωγών της περιοχής έχει ήδη πάρει την κατάσταση στα χέ­ρια του, παρέχοντας καθημερινά ένα δωρεάν γεύμα για όλα τα παιδιά σε κάθε σχολείο του νομού. Σε συνεργασία με τους κατά τόπους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων έχει καθιερώσει δωρεάν φαγητό για τους μαθητές τους, σε μια προσπάθεια να στηριχτούν εκείνες οι οικογένειες που αδυνατούν, λόγω της οικο­νομικής κρίσης, να δώσουν στα παιδιά τους χαρτζιλίκι για το κολατσιό τους. Στην πρωτοβουλία αυτή θα βοη­θήσουν και οι αγρότες του νομού Χανίων προσφέρο­ντας τα προϊόντα που παρά­γουν. Μιλώντας σε τοπικό μέσο ο κ. Φώτης Ποντικάκης, πρόεδρος του Συλλό­γου Δασκάλων και Νηπια­γωγών, κάλεσε την Πολι­τεία «πέρα από το να φέρ­νει μνημόνια και περικοπές στους μισθούς και τις συ­ντάξεις των πολιτών» να αναλάβει και τις ευθύνες της απέναντι τους. 

ΕΥΗ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-13/12/2011) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger