Αρχική » , » Δωρεάν φροντιστήριο με ραντεβού μέσω... Twitter.

Δωρεάν φροντιστήριο με ραντεβού μέσω... Twitter.

Ο χάρτης στην ιστοσελίδα www.tutorpool.gr.Δεξιά : Η Σίλια Βιτωράτου.

Εθελοντές καθηγητές από Ελλάδα και εξωτερικό σε μια ιστοσελίδα που εμπνεύστηκε μια μαθηματικός. 

« Πόσοι είναι οι δι­ψήφιοι φυσι­κοί αριθμοί που ένα του­λάχιστον ψηφίο τους είναι το πέντε;», «το ψηφίο των χιλιο­στών ενός αριθμού είναι ίσο με τα χιλιοστά που έχει ο αριθμός;» και «αν με χ παρα­στήσουμε έναν άρτιο φυσικό αριθμό, τότε πώς θα παρα­στήσουμε τον επόμενο και πώς τον προηγούμενο του;»...
Με τις απορίες αυτές βομβάρδισε σε μια συνάντησή τους τη Σίλια Βιτωράτου η μικρή Μαρίνα που πηγαί­νει στην α' γυμνασίου. Μια πανέξυπνη μαθήτρια της οποίας οι γονείς, όμως, δεν έχουν την οικονομική δυ­νατότητα να τη βοηθήσουν με φροντιστήρια και ιδιαίτε­ρα μαθήματα.

Η Σίλια, που έχει σπου­δάσει μαθηματικός, αλλά ασχολείται επαγγελματικά με την ανάλυση στατιστικών δεδομένων, απάντησε στις απορίες της μικρής της φί­λης, η οποία αποδείχτηκε ότι θα μπορούσε όχι μόνο να εξελιχθεί σε μια άριστη μαθήτρια, αλλά και να περάσει στο πανεπιστήμιο με υψηλή βαθμολογία με την κατάλλη­λη υποστήριξη. 

«Αυτά σκεφτόμουν όταν αργότερα επέστρεψα στο σπίτι και ενώ χάζευα στο Διαδίκτυο ανέβασα στο twitter ένα σχόλιο ζητώντας από όσους έχουν γνώσεις και χρόνο να βοηθήσουν πάρα πολλούς αξιόλογους μαθη­τές που υπάρχουν αλλά οι οικογένειές τους δεν έχουν την οικονομική άνεση να τους πάνε σε φροντιστή­ρια» λέει η Σίλια Βιτωράτου στη «δημοκρατία». Και συ­νεχίζει: «Το απίστευτο ήταν η ανταπόκριση που βρήκα, αφού μέσα σε λίγες ώρες πολλοί έδειξαν ενδιαφέρον και απάντησαν στο σχόλιό μου ότι θα ήθελαν να στη­ρίξουν τους μαθητές». Και κάπως έτσι, αυθόρμητα και από τον πουθενά, γεννήθη­κε η ιδέα ενός δικτύου εθε­λοντών, είτε εκπαιδευτικών είτε ανθρώπων που έχουν σπουδάσει κάποιο γνωστι­κό αντικείμενο σχετικό με τα σχολικά μαθήματα, οι οποίοι θα κάνουν δωρεάν φροντι­στήρια σε παιδιά που οι γο­νείς τους έχουν οικονομικό πρόβλημα.
«Μόλις μέσα σε μια εβδομάδα, η ιδέα μας πή­ρε σάρκα και οστά, αρχίσα­με να οργανωνόμαστε μέσω twitter καλώντας όσα παι­διά είχαν ανάγκη από βο­ήθεια να δηλώσουν την πε­ριοχή και το μάθημα που τους ενδιαφέρει για να βρε­θεί εθελοντής» σχολιάζει πε­ρήφανα η Σίλια. Ήδη, περί­που 10 εθελοντές έχουν ξεκινήσει τα δωρεάν ιδιαίτερα μαθήματα και το δίκτυο ανα­μένεται να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, καθώς πολλές πρωτοβουλίες βρίσκονται στα σκαριά. 
Τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει να λειτουργεί και η ιστοσελίδα του δικτύου (www.tutorpool.gr), όπου γονείς και μαθητές θα μπο­ρούν να την επισκέπτονται και να ενημερώνονται για το πρόγραμμα αυτό καθώς και οι εθελοντές για να εκδηλώ­σουν το ενδιαφέρον τους να στηρίξουν τα παιδιά. 
Όπως εξηγεί η Σίλια, «η λογική μας είναι να κάνου­με ένα άνοιγμα στους γονείς όταν θα έχουμε την υποδο­μή να το υποστηρίξουμε, γι' αυτό και μόλις ετοιμαστεί η ιστοσελίδα μας θα τη δημο­σιεύσουμε και στο facebook προκειμένου να διαδοθεί όσο πιο γρήγορα και όσο το δυνατόν περισσότερο». 

Οι περιοχές 

Ήδη, πάντως, στη συγκεκρι­μένη ηλεκτρονική διεύθυν­ση (www.tutorpool.gr) λει­τουργεί ένας χάρτης, που μετρά σε λίγες ημέρες περί­που 45-900 επισκέψεις, και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν σε ποιες περιοχές υπάρχουν εθελοντές που μπορούν να προσφέρουν φροντιστηριακά μαθήμα­τα και κατόπιν να επικοινωνήσουν μαζί τους με e-mail. Στον χάρτη μπορεί να δει κανείς ότι υπάρχουν εθελο­ντές και από χώρες του εξω­τερικού, οι οποίοι θέλουν να βοηθήσουν τους μαθητές μέσω τηλεδιάσκεψης, ειδι­κά σε απομακρυσμένες πε­ριοχές όπου δεν υπάρχουν φροντιστήρια. 
«Στόχος μας είναι να φτιάξουμε ένα δίκτυο εθε­λοντισμού στην παιδεία γο­νέων - μαθητών - καθηγη­τών» αναφέρει η Σίλια. Προ­σθέτει, ωστόσο, ότι «σε καμία περίπτωση δεν αναλαμβά­νουμε τις ευθύνες της Πολι­τείας, στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά, αλλά δεν παύουμε να απαιτούμε και να διεκδι­κούμε δημόσια και δωρεάν παιδεία και να οραματιζόμα­στε μια παιδεία που δεν θα χρειάζεται το tutorpool».
Στην ιστοσελίδα, που θα βρίσκεται online σε λίγες ημέρες, θα δημιουργηθεί και ένα Forum, όπου οι μα­θητές θα έχουν τη δυνατό­τητα να μιλάνε μεταξύ τους, να ανταλλάσσουν απόψεις αλλά, κυρίως, και να προτεί­νουν καινούργιες ιδέες. 
Η εμπνεύστρια της ιδέας φιλοδοξεί ότι γρήγορα το δί­κτυο εθελοντών θα μεγαλώσει τόσο πολύ που θα μπο­ρούν να γίνονται και φρο­ντιστηριακά μαθήματα σε γκρουπ παιδιών σε χώρους που θα ζητήσουν να τους δι­αθέσουν δήμοι, φορείς και εκπαιδευτήρια της κάθε πε­ριοχής. 

ΕΥΗ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-30/12/2011)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger