Αρχική » » Πώς κατέστρεψαν την οικονομία μας: Ανδρέας Παπανδρέου

Πώς κατέστρεψαν την οικονομία μας: Ανδρέας Παπανδρέου

Γράφει ο Γεώργιος Αϋφαντής 
στρατηγός ε.α.

Το 1981 τοποθετούν ως Πρωθυ­πουργό μας το καλοσπουδαγμένο τέκνο τους Ανδρέα Πα­πανδρέου και ως οδοστρωτή­ρας ισοπέδωσε τελείως την οι­κονομία μας και συνεπλήρωσε την κατα­στροφήν της γλώσσης μας, που είχε αρχί­σει ο Ράλλης.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπήρξε ο κατ’ αρχήν άνθρωπός τους για να σταματήσει η οικονομική άνοδος....

Το μέσον που εχρησιμοποιήθη ήταν η φιλοαριστερή και (δήθεν) αντιαμερικανική πολιτική του για αλίευση των ψήφων της Αριστερός προσκείμενης προς την τότε Σοβιετική Ένωση. Η πολιτι­κή του αυτή υπήρξεν επιτυχής διότι εμείωσε σημαντικά το ποσοστό δυνάμεως του ΚΚΕ. ΕΤΣΙ εξηγείται και η φράση του Αμε­ρικανού Πρέσβεως Στερν "δεν μας ενδια­φέρει τι λέει ο Α.Π. αλλά τι κάνει".

Ο Καραμανλής, ο και "Εθνάρχης" αποκαλούμενος, επαναπατριζόμενος θριαμβευτι­κά κατά την μεταπολίτευση εσκέφθη, για να γίνει αρεστός στον λαό, προ μάλιστα του κινδύνου από τον πολιτικό του αντίπα­λο ο οποίος διεκήρυττε "το μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο που πίνει το αίμα του λαού", προέβη σε θεαματική δίωξη και δια­πόμπευση των κυριοτέρων Ελλήνων επεν­δυτών με πρώτους τον Νιάρχο και τον Ανδρεάδη. Παραλλήλως εδραίωσε, Συνταγματικώς το άρθρο 106, παρ. 3 του Συντάγ­ματος, την πολιτική κρατικοποιήσεων και εκδιώξεως των ιδιωτικών επενδύσεων.

Τότε ακούσαμε ΔΙΕΘΝΩΣ "ούτε δραχμή πλέον στην Ελλάδα". ΕΤΣΙ εξηγείται ακρι­βώς γιατί, ενώ οι ιδιωτικές επενδύσεις ηύξαναν επί μία εικοσαετία (1953-1973) κατά ετήσιο μέσον όρο 10% του ΑΕΠ, κατέρρευσαν μονομιάς, αμέσως μετά την εισα­γωγή του νέου Συντάγματος, στο θεαματι­κό ποσοστό του 0,6% (μηδέν, έξι) και γιατί, το ετήσιο ΑΕΠ, που επί 20ετίαν ήταν σταθερώς στο εκπληκτικό επίπεδο του 7-8% (δεύτερη χώρα σε ανάπτυξη η Ελλάς μετά την Ιαπωνία!) κατερρακώθη στο 3,5% (1975-1980) και κατέρρευσε στο 1,5% (ενάμισυ %) επί της ηγεμονίας του "οικονο­μολόγου” Ανδρέα Παπανδρέου (1980- 1990)! Συνεχίζοντας την τραγική και εγκλη­ματική για την Ελλάδα πολιτική του ο Αν­δρέας Π., πάντοτε για εξασφάλιση ψήφων αλλά και για ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙ­ΚΑΝΙΚΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ προς μονιμοποίηση της υποτέλειας. Με την δίωξη του κεφα­λαίου των επενδυτών (κυρίως Ελλήνων της αλλοδαπής και όχι μόνον) η αύξηση της α­νεργίας αντιμετωπίζεται, αρχής γενομένης με τον "Εθνάρχη", με την αύξηση προσλή­ψεων δημοσίων υπαλλήλων με κομματικά εκάστοτε κριτήρια - τακτική (προσοδοφό­ρος ψήφων) η οποία συνεχίζεται και εντείνεται από το ΠΑΣΟΚ μετά το 1981.

Τότε ακριβώς ο Ανδρέας Π., για προσέλ­κυση ψήφων προς διαιώνιση της ηγεμονί­ας του, επιδίδεται συστηματικά στην πολι­τική των παροχών με συνεχή δανεισμό. Η αρχή αυτή είναι γνωστή στους απατεώνες αρχίζοντας με τον Ponzi και καταλήγοντας στον Madoff, αλλά στο εξωτερικό οι δύο αυτοί εφευρέτες του Easy Money System βρίσκονται στην φυλακή ενώ ο θλιβερός μιμητής τους Ανδρέας Παπανδρέου εθριάμβευσε με τον θαυμασμό των Ελλή­νων - μέχρι των σημερινών στελεχών του ΠΑΣΟΚ τα οποία τον ακολούθησαν και βο­ήθησαν στην εγκληματική εθνοκτόνο τα­κτική του.

Ο συνεχής δανεισμός για παροχές που ηύξαναν την αγοραστική δύναμη αλλά χωρίς εγχώρια παραγωγή η οποία είχε συστηματικώς και με επιμονή καταστραφεί α­πό τον "Εθνάρχη" και τον "Χαρισματικό", εί­χαν δύο αναγκαστικά επακόλουθα, 1ον, την κατά το σύστημα Ponzi και Madoff ικα­νοποίηση των τοκοχρεωλυσίων με νέον δανεισμό και επί πλέον, 2ον, την ανάγκη πρόσθετων δανείων όχι για παραγωγικές επενδύσεις αλλά για πληρωμή των αθρόως αυξανόμενων εισαγωγών.

Το εξωτερικό χρέος το οποίον το 1973 η Χούντα άφησε στο υγιές ποσό των 335 εκατ. δολλαρίων, έφτασε το 2010 τα 340 δι­σεκατομμύρια! Θυμάστε τον "χαρισματικό οικονομολόγο" του οποίου η έλευση και εισβολή στην Ελλάδα οφείλεται, και αυτή, σε τραγικό λάθος του "Εθνάρχη". Δεν είχε συναίσθηση του τι έπραττε ο Ανδρέας Πα­πανδρέου; Φαίνεται ότι είχε. Τον Αύγουστο 1987 λέγει: "Αυτό που υποτιμήσαμε, ήταν οι διαρθρωτικές αδυναμίες της προσφο­ράς. Έτσι, η αύξηση της ζήτησης λόγω των παροχών στράφηκε στις εισαγωγές"!

Ο θλιβερός "οικονομολόγος"... υπετίμησε αυτό που ξέρει και ο πρωτοετής φοιτητής: ότι η αύξηση των παροχών με εξωτερικό δανεισμό χωρίς αύξηση της παραγωγής, οδηγεί στον όλεθρο. Και όχι μόνον αυτό. Στις 12 Απριλίου 1984 λέγει στους χειροκροτούντες βουλευτές του: "Δεν θέλω να σας πω ότι μπήκαμε στον Παράδεισο. Λέω τούτο: ότι αντί η πορεία της οικονομίας να είναι προς τα κάτω, είναι προς τα πάνω. Αυτό είναι το μήνυμα, είναι σημαντικό, και αυτό θα συνεχισθεί. Μπήκαμε δηλαδή σε κάποια περίοδο ανάκαμψης της οικονομί­ας. Είναι θετικό μήνυμα, η πάροδος του χρόνου είναι σήμερα ευνοϊκή". Και εφαρ­μόζει την ακολουθούσα οικονομική πολιτι­κή.

* Διατηρεί τον νόμον των πανωτοκίων και χρεωκοπεί τις βιομηχανίες ΧΡΩΠΕΙ και Μαλκώτση που κατεσκέυαζε μονοκύλινδρες πετρελαιομηχανές αθάνατες - τις καλλίτερες διεθνώς διά πλοία και μεγάλα φορτηγά αυτοκίνητα, ως και το εργοστά­σιο Μαλτσινιώτη, ΧΑΡΤΟΠΟΙΙΑ, ΑΙΓΑΙΟ, ΒΟΜΒΥΞ, ΠΕΡΦΙΛ, ΕΛΒΙΝ, ΚΥΡΙΤΣΗΣ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΝΑΜΚΟ ΕΛΛΑΣ, ΚΟΥΠΑΣ, ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΑΧΑΙΑ ΚΛΑΟΥΣ και άλλες μικρότερες οι οποίες έ­κλεισαν, και έκλεισαν τις δύο υψικαμίνους που είχε δημιουργήσει ο Μποδοσάκης και άφησαν να ρημάξουν τα εργοστάσια ΦΙΞ εις Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

* Κρατικοποιεί τις μεγάλες βιομηχανίες: Την Πειραϊκή Πατραϊκή, που, αν συνυπολο­γίσουμε και τις παράπλευρες βιοτεχνίες που έδιδαν τα προϊόντα τους εις αυτήν, εζούσαν 100.000 οικογένειες. Την ΕΛΚΑ του Ασπιώτη, την ΕΛΙΝΤΑ η οποία συνηγωνίζετο επαξίως τις Ευρωπαϊκές μαζί με τις "IΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, KELVINATOR, ΕΣΚΙΜΟ, ΚΡΕΣΚΥ" κ.ά. Ξεπουλούν την ανθούσα βιο­μηχανία των τσιμέντων "ΗΡΑΚΛΗΣ" στο διεθνές κεφάλαιο και χάσαμε δισεκατομ­μύρια ευρώ από τις εξαγωγές της. Έκλει­σαν τα εργοστάσια αρωματοποιίας της Ρό­δου διότι ανταγωνίζοντο τα Ευρωπαϊκά κ.λπ.

Είχαμε 5 εργοστάσια ζαχάρεως τα έκλει­σαν και αυτά οι λαοπατέρες μας. Και το κακό δεν είναι μόνον ότι εισάγουμε τη ζά­χαρη από τα Ευρωπαϊκά εργοστάσια, αλλά το ότι έμειναν οι γεωργοί μας χωρίς ψωμί διότι ζούσαν από τα τεύτλα που καλλιερ­γούσαν. Αλλά οι γεωργοί μας πιστεύουν ό­τι οι πολιτικοί τους φροντίζουν γι’ αυτούς και τους ξαναψηφίζουν.

(ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ-29/10/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger