Αρχική » » Μια πρόκληση εκ προμελέτης

Μια πρόκληση εκ προμελέτης


Στην περίπτωση του ποδοσφαιριστή (του ΠΑΣ) Λίλα υπήρχε προηγούμενο. 

Όταν έχει προηγηθεί από άλλον η ίδια ενέργεια και έχει προκαλέσει την μήνιν των Ελλήνων. Όταν γνωρίζεις ότι, αν την επαναλάβεις, θα προκαλέσεις το ίδιο συναίσθημα. Όταν εμφανί­ζεσαι όχι μόνο μπροστά σε χιλιάδες θεατές αλλά και σε εκατομμύρια μέσω της τηλεόρασης, τότε έχεις πρόθεση να προκαλέσεις και πρέπει να υποστείς τις συνέπειες. 

Ο Αλβανός ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα Λίλα δεν είναι πρωτάρης στον χώρο των ...προκλήσεων. Πρωτοστάτησε στις αλητείες των Αλβανών μέσα στο στάδιο του Βελιγραδιού, τότε που ένα ελικοπτεράκι, κατευθυνόμενο εκτός γηπέδου από άτομο που έχει άμεση σχέση με την παρέα η οποία σήμερα κυβερνά τη γείτονα χώρα, με την προκλητική συμπερι­φορά, πέταξε ανεμίζοντας τη σημαία της μεγάλης Αλβανίας. 

Σεση­μασμένος, λοιπόν, προβοκάτορας εξ επαγ­γέλματος, που χρησιμοποιείτο ποδόσφαι­ρο για να προβάλει τις παλαβομάρες των διαδόχων του Χότζα και του Αλία Στην περίπτωση του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης», ο Λίλα στράφηκε κατά των πολιτών της χώ­ρας στην οποία κερδίζει το ψωμί του! Δεν είναι, δηλαδή, μόνο υπότροπος αλλά και κα­κοήθης! θα μου πείτε «καλά, και δίνεις ση­μασία σε ένα παλιόπαιδο, που ίσως δεν γνω­ρίζει τις συνέπειες των ενεργειών του;» Όχι, ασφαλώς. Δεν πρόκειται για «παλιόπαι­δο». Τον ίδιο τρόπο πανηγυρισμού έχει κάνει και άλλος, αλβανικής καταγωγής, παί­κτης στον ίδιο χώρο. Άλλος, πάλι, Αλβανός, μέσω των social media, έχει προκαλέσει, προμοτάροντας τη δράση των κατσαπλιάδων του UCK Και μη μου πείτε ότι υπερβάλλω ή μεγαλοποιώ τα πράγματα. 

Αν οι προκλήσεις δεν προέρχονταν και δεν κατευθύνονταν (εί­ναι πλέον βέβαιο άτι υπάρχει σχέδιο προπα­γάνδας μέσω του ποδοσφαίρου) από μια χώρα-πρόβλημα στη νοτιοανατολική Ευρώπη, ουδόλως θα μας ενδιέφεραν. Αλλά εδώ πρό­κειται για συστηματική προβολή θέσεων και επιθυμιών που προσβάλλουν άλλες χώ­ρες και, στην περίπτωσή μας, την ίδια τη χώρα στην οποία τους παρέχεται εργασία, και μάλιστα με υψηλές αμοιβές. Θα μου πείτε «μα, μπορείς να απαγορεύσεις σε κάθε Αλ­βανό ή άλλης εθνικότητος άνθρωπο να προβάλλει τις -ακόμη και παλαβές ή ανιστόρητες- θέσεις του, όταν του δίνεται ευκαιρία;» Όχι ασφα­λώς, αλλά μπορώ εν συνεχεία να τις κρίνω και να τις αποδοκιμάσω. 

Πριν όμως φτάσουμε σε αυτό το σημείο, μήπως είναι καλύτερο να προσέχουν οι ελληνικές (όσο είναι ακόμη) ποδοσφαιρικές ανώνυμες (που λέει ο λόγος) εταιρίες ποιον προσλαμβάνουν στη δούλεψή τους; Διότι στην περίπτωση του Λί­λα υπήρχε προηγούμενο, υπήρχε προϊστορία και, συνεπώς, όσες συγγνώμες κι αν ακού­σουμε, δεν θα έχουν νόημα. 

Η ΑΚΙΣ 
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-28/09/2015) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger