Αρχική » » Τα προβλήματα είναι πάντα εδώ

Τα προβλήματα είναι πάντα εδώ


• Απογοητευμένοι οι στρατιωτικοί από τις εξαγγελίες του «αέρα». 
• Βαθιά είναι π απογοήτευση των στελε­χών των Ενόπλων Δυνάμεων και των αποστράτων από την απερχόμενη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Ανεξάρτητων Ελλήνων. 

Είχαν πιστέψει, μάλλον αφελώς, ότι ο ΥΠΕΘΑ, Π. Καμμένος, με τη στήριξη του πρωθυπουργού, Α. Τσίπρα, θα υλοποιούσε έστω μια προεκλογική τους υπόσχεση. Λίγες μέρες πριν από τις εκλογές της 25ης Ια­νουαρίου, ο Α. Τσίπρας, ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και ο Π. Καμμένος, ως πρόεδρος των ΑΝΕΛ, είχαν δε­σμευτεί με δημόσιες δηλώσεις τους ότι ως κυβέρνηση θα εφαρμόσουν την αμετάκλητη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αφορούσε την πλήρη απο­κατάσταση των μισθολογικών αδικιών που η κυβέρνη­ση Α. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλου είχε προκαλέσει σε βά­ρος των στρατιωτικών. Μάλιστα, μεγάλος αριθμός στρατιωτικών, λόγω αυτής της υπόσχεσης, στήριξε με την ψήφο του τους ΑΝΕΛ.... 

Οι στρατιωτικοί πίστευαν ότι η «πρώτη φορά Αρι­στερά» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα αποκαθιστούσε την αδικία σε βάρος των στελεχών των Ενόπλων Δυ­νάμεων. Απογοητεύθηκαν, όμως, και η απογοήτευσή τους επεκτείνεται στο σύνολο των πολιτικών δυνάμε­ων του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου», το οποίο οι στρατιωτικοί θεωρούν, πλέον, αναξιόπιστο. Έτσι, εί­ναι πολύ πιθανόν η Χρυσή Αυγή να αυξήσει τα εκλογι­κά ποσοστά της στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των αποστράτων, ενώ, αντίστοιχα, αν οι ΑΝΕΛ δεν κατορθώσουν να μπουν στη Βουλή, αυτό θα οφείλεται και στην αρνητική ψήφο των στρατιωτικών. 

Ατυχής επιλογή 

Επίσης, ατυχέστατες αποδείχθηκαν η τοποθέτηση του απόστρατου ταξιάρχου των τεθωρακισμένων Ν. Τόσκα σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και, ακολούθως, η τοποθέτησή του ως υφυπουργού Εθνικής Άμυνας. Ο λόγος είναι διότι, με τη συγκεκριμένη επιλογή, επιβραβεύθηκαν ο κομματι­σμός και η αναξιοκρατία στις Ένοπλες Δυνάμεις, εξαι­τίας των οποίων πολλά ικανά και αξιόλογα στελέχη, αδικούμενα, έχουν οδηγηθεί στην αποστρατεία. 

Στα θετικά της υπουργικής θητείας του Π. Καμμέ­νου είναι ότι άνοιξε τους φακέλους των «ύποπτων» εξοπλιστικών προγραμμάτων, με πρώτους στη σειρά την προμήθεια των πυρομαχικών των αρμάτων μάχης Leopard, την προμήθεια των ελικοπτέρων ΝΗ- 90, αλλά και των γερμανικών υποβρυχίων. Οι φάκε­λοι των εξοπλιστικών προγραμμάτων και οι φάκελοι με τα αντισταθμιστικά οφέλη (offsets) επανελέγχον­ται, ήδη, από στρατιωτικούς ελεγκτές και αν διαπι­στωθούν παρανομίες, τότε οι υπεύθυνοι -πολιτικοί, στρατιωτικοί και επιχειρηματίες- θα παραπεμφθούν στην τακτική Δικαιοσύνη. Είναι βέβαιο ότι ο υπηρε­σιακός ΥΠΕΘΑ, I. Γιάγκος, πτέραρχος ε.α., θα βοη­θήσει σημαντικά στο έργο των ελεγκτικών μηχανι­σμών του υπουργείου του. 

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους, που ίσως πρέπει να παραμείνει ο I. Γιάγκος ως επικεφαλής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και μετά τις εκλογές, όποια και αν είναι η νέα κυβέρνηση. 

Χρήστος Α. Καπούτσης 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-05/09/2015) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger