Αρχική » » «Γι’ αυτό αλλάξαμε τον αξιωματικό...»

«Γι’ αυτό αλλάξαμε τον αξιωματικό...»


Απάντηση του ΓΕΣ στο δημοσίευμα του «ΜΑΡΣ». 

Απάντηση στο ρεπορτάζ του «Π» με τα ερωτήματα που έθετε ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ. Γ. Κεφαλογιάννης, για την αλ­λαγή στην τοποθέτηση αξιωματικού θέση εξωτερικού, έδωσε το ΓΕΣ. 

Ο βουλευτής ρωτούσε γιατί, τελικά, επελέγη στέλε­χος με ανώτερο, από τον ζητούμενο, βαθμό και...
υποστή­ριζε πως είχε γίνει υπέρβαση του προβλεπόμενου χρόνου των δεκαπέντε ήμερων στην εξέταση της προσφυγής. Πηγές του ΓΕΣ παραδέχθηκαν πως υπήρξε υπέρβαση του χρονικού ορίου, χωρίς ευθύνη του ΓΕΣ όμως, αφού το θέμα είχε πάει στο υπουργείο. Το ΓΕΣ προσθέτει πως ο δεύτερος αξιωματικός που επελέγη έφερε τον προβλεπόμενο βαθμό κατά την επιλογή του και μετά προήχθη. Απάντηση που θέτει ζήτημα για το ποιον βαθ­μό, τελικά, απαιτεί η κάθε θέση για την κάλυψή της. 

Οι ίδιοι λένε, επίσης, πως, με απόφαση του YΕΘA και μετά από εισήγηση του αρμόδιου Συμβουλίου Μετα­θέσεων, επελέγη για να υπηρετήσει σε θέση στο εξωτε­ρικό, αρχικά, ένας αξιωματικός, όμως έτερος άσκησε ενδικοφανή προσφυγή κατά της απόφασης αυτής, η οποία (προσφυγή) κρίθηκε βάσιμη από τον ΥΕΘΑ και επελέγη αυτός. Ο αξιωματικός που είχε επιλεγεί αρχικά δεν εξετάστηκε για άλλη θέση εξωτερικού, καθόσον δεν είχε δηλώσει επιθυμία, και μετά την απόφαση του ΥΕΘΑ το ΓΕΣ τον τοποθέτησε κατ' εξαίρεση σε θέση που επιθυμούσε, μια και πληρούσε μεν τα κριτήρια, είχε όμως αποκλειστεί από την αρχική του επιλογή για το εξωτερικό. «Η ανωτέρω ενέργεια του ΓΕΣ έγινε για την αποκατάσταση της τάξεως δικαίου, αλλά και την ενδυ­νάμωση του αισθήματος δικαιοσύνης», σημειώνουν στο ΓΕΣ. Εμείς θα ξαναρωτήσουμε, με αφορμή αυτή την περίπτωση, και το ΓΕΣ και τα άλλα Επιτελεία, αν είναι ικανοποιημένα από τέτοιες καταστάσεις που επαναλαμ­βάνονται κάθε χρόνο ή αν πιστεύουν πως κάτι πρέπει να αλλάξει... 

Κώστας Αττίας 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-26/09/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger