Αρχική » » Στρατός: Υπαξιωματικοί θα γίνονται και στρατηγοί

Στρατός: Υπαξιωματικοί θα γίνονται και στρατηγοί


Αλλαγές στον τρόπο εξέλιξης των υπαξιωματικών, που θα μπορούν να φτάνουν έως και στον βαθμό του στρατηγού μέσα από την αναβάθμιση της εκπαίδευσής τους που ήδη προωθείται, εξήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια των αποκαλυπτηρίων ανδριάντα προς τιμήν του Μόνιμου Υπαξιωματικού, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Αλσος του Ελληνικού Στρατού στο Γουδί.

Ο κ. Καμμένος στην ομιλία του, αφού εξήρε το έργο των υπαξιωματικών στον «μικρό ηγήτορα» που... βρίσκεται στο Αιγαίο, στις βραχονησίδες και σε κάθε φυλάκιο του Στρατού, είπε ότι το υπουργείο Εθνικής Αμυνας προσανατολίζεται, αφενός, στην καθιέρωση των τριετούς διάρκειας σπουδών και την εμπέδωση ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού προγράμματος στο πλαίσιο των ΑΣΕΙ και, αφετέρου, στην αναβάθμιση της στρατιωτικής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους της παιδαγωγικής επιστήμης.

Ενα αμερικανικό μοντέλο

Πρόσθεσε δε ότι υπάρχει σκέψη, στο πλαίσιο της νέας αναδιάταξης των δομών των Ενόπλων Δυνάμεων, να «αξιοποιήσουμε καλύτερα τη διεθνή εμπειρία που υπάρχει και στο θέμα των υπαξιωματικών. Αν, δηλαδή, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για ένα αμερικανικό μοντέλο, με τη δυνατότητα εξέλιξης των υπαξιωματικών σε μια δική τους, ξεχωριστή επετηρίδα, όπου θα φθάνουν πλέον στον βαθμό του στρατηγού».

Το Σάββατο, ο Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη, παρέστη στις εκδηλώσεις για τα 72 χρόνια από τη βύθιση του αντιτορπιλικού «Βασίλισσα Ολγα» στη Λέρο και στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Χριστόδουλου Καραθανάση, που έπεσε στα Ιμια μαζί με τους Παναγιώτη Βλαχάκο και Εκτορα Γιαλοψό, τους ήρωες που αγωνίστηκαν, όπως είπε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, για την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα, «τη στιγμή που κάποιοι άλλοι νόμιζαν ότι αυτές τις αξίες μπορούν να τις διαπραγματεύονται».


(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-28/09/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger