Αρχική » » Ίμια: 20 χρόνια (1996-2016):Έργο Σημίτη - Πάγκαλου

Ίμια: 20 χρόνια (1996-2016):Έργο Σημίτη - Πάγκαλου


Ουδείς τιμωρήθηκε, ουδείς ελέγχθηκε, ουδείς καταγ­γέλθηκε για το μεγάλο φιά­σκο. 

Ακολούθησε κάτι χειρότε­ρο: Οι ευχαριστίες Σημίτη προς τους Αμερικάνους ολο­κληρώθηκαν με το επαίσχυ­ντο σύμφωνο της Μαδρίτης το 1998 (Σημίτης, Πάγκαλος, Ντεμιρέλ, Γιλμάζ υπό το φραγγέλιο της αμερικανίδας ΥΠΕ- κ. Ολμπράιτ), όπου οι δύο πρώτοι, με κυβιστήσεις και τεμενάδες, ανεγνώρισαν κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο, χωρίς αντάλλαγμα!... 

Σημίτης, Πάγκαλος, μοιραί­οι άνθρωποι για τη χώρα. 

Ακολούθησε το όργιο των εξοπλισμών ΣημιτοΑκοΓιάννων, το κουκούλωμα των σκανδάλων από Καραμανλή, Μεϊμαράκη, Γιωργάκη και Βενιζέλο (κυρίως) και η απεμπόληση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας. Από τον ίδιο θίασο... 

Σήμερα είμαστε καλύτερα, αμυντικά, από το 1996 και με­τά τη κατασπατάληση 35 δισ. ευρώ για εξοπλισμούς; Αμφι­βάλλω. 

In memoriam 

Είκοσι χρόνια μετά, επίσης, τον άδικο χαμό των τριών παλικαριών του ΠΝ: Υποπλοίαρχος Χρ. Καραθανάσης, υποπλοίαρχος Π. Βλαχάκος, αρχικελευστής Έκτ. Γιαλοψός. 

Τραγικά θύματα στείρας, ενδοτικής στάσης και της ανεπάρκειας της εξουσίας. 

Μες του Αιγαίου τα νερά, άγγελοι φτερουγίζουν. 

Και ο Καμμένος 

Πέταξε με ελικόπτερο στα Ίμια και έριξε δάφνινο στεφάνι στον υγρό τάφο των ηρώων του ΠΝ. Συγκινητικό και θεα­ματικό... 

Επιστρέψας δήλωσε: «Πι­στεύω ότι όλοι έχετε αντιληφθεί την υψίστη προτεραιότητα που αποδίδουμε στην απόδο­ση τιμών στους ήρωές μας..,». 

Θα περίμενα να ακούσω ό­τι ο υπουργός Άμυνας εκτό­ξευσε έναν θαλασσινό βράχο -στολισμένο με άνθη της πέτρας, κατά Σεφέρη- στις κεφαλές των αθλίων χειριστών της υπόθεσης των Ιμίων, από την ανικανότητα και ανεπάρκεια των οποίων ξεκίνησε η μοι­ραία πτήση. 

Θα παρακαλούσαμε να ε­πεκτείνει την προτεραιότητα, εκτός της απόδοσης τιμών, και σε έναν άλλον τομέα. Στη μέ­ριμνα προμήθειας ανταλλακτι­κών για τα ελικόπτερα, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια πτήσεων... No comments... 

(ΤΟ ΠΑΡΟΝ-31/01/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger