Αρχική » » Οι παγίδες που κρύβει το «Ταμείο Ενστόλων»

Οι παγίδες που κρύβει το «Ταμείο Ενστόλων»


Πρόταση που μπορεί να γυρίσει... μπούμερανγκ 

Και ξαφνικά, προέκυψε θέμα για τη δη­μιουργία «Ταμείου Ενστόλων». Το θέ­μα, μάλιστα, φέρονται να άνοιξαν οι ίδιοι οι συνδικαλιστές των Σωμάτων Ασφαλείας και της ΠΟΕΣ κατά τη συ­νάντηση που είχαν με τον Πάνο Καμμένο. Εκεί ζητήθηκε, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, η δη­μιουργία Ενιαίου Ταμείου Ενστόλων που θα συμπεριλάβει και τα Επικουρικά του ΤΕΑΠΑΣΑ. Ο υπουργός, μάλι­στα, όπως λένε, δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει την πρότα­σή για «Ταμείο Ενστόλων», όπου θα επιμερίζεται σε Τα­μείο Σωμάτων Ασφαλείας και Ταμείο Ενόπλων Δυνάμε­ων. Τι σημαίνει, όμως, αυτή η πρόταση και γιατί η κυβέρ­νηση είναι θετική να κάνει το «χατίρι» στα στελέχη, οδη­γώντας τους ουσιαστικά στη δημιουργία ενός επαγγελμα­τικού Ταμείου;... 

Αν αφήσουμε στην άκρη όλα τα άλλα προβλήματα που σχετίζονται με τη δημιουργία του Υπερ-Ταμείου (π.χ. τη διαχρονική αντίθεση των μερισματομετόχων του ΜΤΝ και του ΜΤΑ να ενωθούν με το ΜΤΣ), την απάντηση στο ερώτημα δίνει η Πρωτοβουλία Αποστράτων, που εγκαίρως έχει προειδοποιήσει πως η μετατροπή της ασφάλι­σης σε «επαγγελματική» παίρνει ένα βάρος από το κράτος και το βάζει στην πλάτη των στρατιωτικών και των στελε­χών των Σ.Α. και, έτσι, θα επιφέρει νέες δυσβάσταχτες οι­κονομικές επιβαρύνσεις με αύξηση εισφορών, από τη μία, και μεγάλη μείωση στις ήδη υποβαθμισμένες κοινω­νικές παροχές, από την άλλη, ενώ ταυτόχρονα δίνει «συγχωροχάρτι» σε όσους λεηλάτησαν διαχρονικά τα Ταμεία. 

Όσο για αυτούς που κάνουν λόγο για κινδυνολογικά σενάρια, αρκεί να αναφέρουμε, για να καταλάβουν πού πάνε τα πράγματα, πως επισήμως από την ΕΑΑΝ επιβε­βαιώθηκε πως σε συνάντηση με τον Α/ΓΈΝ συζητήθηκε η επικουρική ιδιωτική ασφάλιση για τους απόστρατους, ιδίως της επαρχίας. 

Κώστας Αττίας 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-30/01/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger