Αρχική » » ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ 0Ι ΤΟΥΡΚΟΙ

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ 0Ι ΤΟΥΡΚΟΙ


Μεγάλη ευκαιρία για την Άγκυρα η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα. 

Από τον
Ευθύμιο Π. Πέτρου 

Υπάρχουν υπουργεία που δεν έχουν την πολυτέ­λεια να «κατεβάζουν τα μολύβια» και να περιμένουν τις πολιτικές διεργασίες για να συνε­χίσουν τις εργασίες τους. Όταν οι εξελίξεις τρέ­χουν και οι άσπονδοι «σύμμαχοι» Τούρκοι περιμένουν αυτή την ευκαιρία για να προωθήσουν τις άνομες διεκδικήσεις τους, το υπουργείο Εθνικής Αμύνης και οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν περι­θώρια χαλαρότητας. 

Κοιτάζοντας ψυχρά τα γεγονότα, θα διαπι­στώσουμε πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι η φιλο­φρονητική... επίσκεψη του πρωθυπουργού Νταβούτογλου και οι ευχές του στο μεθοριακό φυλά­κιο των Καστανιών, όσο και το τηλεφώνημα στον Έλληνα ομόλογο του, δεν είναι παρά «στάχτη στα μάτια». Καθώς η Ελλάδα δείχνει σημεία πολιτι­κής αστάθειας, η πολεμική μηχανή της Άγκυρας λαμβάνει θέσεις. Για άλλη μία φορά δείχνει ότι δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει την ευκαιρία να χαθεί. 

Δεν κινδυνολογούμε. Επισημαίνουμε αυτά που μπορεί να διαφεύγουν από όσους νομίζουν ότι όλα συμποσούνται στην προεδρική εκλογή της Δευτέρας και στο ερώτημα των προ­ώρων ή μη εκλογών. Δυστυχώς, οι Έλληνες οδηγήθηκαν στις εθνικές καταστροφές του 20ού αιώνα μέσα από διαδικασίες εκλογών... Δεν φταίνε οι εκλο­γές. Φταίει η παρωπιδική προσήλωση σε αυτές που εκτοπίζει όλες τις άλλες πραγματικότητες. 

Και η σημερινή πραγματικότητα είναι ότι το τουρκικό ερευνητικό πλοίο, συνοδευόμενο από πολεμικά, συνεχίζει να κινείται στην κυπριακή ΑΟΖ. Δεν ξέρουμε ούτε αν θα αποσυρθεί στο τέ­λος του μηνός -οπότε εκπνέει η δέσμευση της πε­ριοχής- ούτε το πού θα κατευθυνθεί αμέσως μετά. Δεν είναι δύσκολο, πάντως, να αντιληφθεί κανείς ότι ο θαλάσσιος χώρος ανάμεσα στην Κρήτη και την Κύπρο δεν είναι έξω από τον σχεδιασμό τους. 

Την ίδια στιγμή οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου παρουσιάζουν «ποιοτική ανα­βάθμιση», με τους Τούρκους πιλότους να γίνο­νται πιο επιθετικοί, κατά τρόπο μάλιστα που δεί­χνει ότι υπάρχει μια κεντρική κατεύθυνση. Ότι, δηλαδή, είναι κυβερνητική απόφαση της Άγκυρας να αυξήσουν την προκλητικότητά τους. 

Όμως οι περισσότεροι Έλληνες αντιπαρέρχονται με λιγότερη ή περισσότερη αδιαφορία όλα τα στοιχεία που έρχο­νται στην επιφάνεια (οι Τούρκοι είναι πάντα προ­βλέψιμοι) και μένουν στις υποκριτικές φιλοφρονήσεις του θεωρητικού του νεοθωμανισμού Αχ­μέτ Νταβούτογλου. 

Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα δεν είναι λίγοι αυτοί που προτιμούν, από την ερμηνεία των γε­γονότων, τις θεωρίες συνωμοσίας, επινοώντας ανύπαρκτα «σκοτεινά» κέντρα. Το κακό είναι ότι πολλοί από αυτούς βρίσκονται στην καρδιά του πολιτικού συστήματος. Και εθελοτυφλούν απέ­ναντι στους πραγματικούς κινδύνους. 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-27/12/2014) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger