Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤAΓΩΝΟΥ της 13 Δεκ 2014

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤAΓΩΝΟΥ της 13 Δεκ 2014


Στο Αιγαίο βρέθηκε όλος ο Στόλος το διάστημα 8-12 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επιχειρησιακής εκπαιδεύσεως των μονάδων του, με τη διεξαγωγή μιας σειράς τεχνικών ασκήσεων, σε ενιαία και ταυτόχρονη διεξαγωγή τους. Πρόκειται για τις ασκήσεις ΑΣΤΡΑΠΗ 3/14 της Διοίκησης Φρεγατών, ΟΡΜΗ 6/14 της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών, ΑΙΓΙΑΛΟΣ 3/14 της Διοίκησης Αμφιβίων Δυνάμεων και ΒΡΟΝΤΗ 1/14 της Διοίκησης Πλοίων Επιτήρησης, που πραγματοποιήθη­καν σε περιοχές του Κεντρικού/Νοτίου Αιγαίου και... του Κρητικού Πελά­γους, με τη συμμετοχή φρεγατών, πυραυλακάτων, πλοίων γενικής υποστηρίξεως του Στόλου, αρματαγωγών, κανονιοφόρων, υποβρυχίων της Διοικήσεως Υποβρυχίων, ελικοπτέρων της Διοικήσεως Αεροπορίας Ναυ­τικού και επιχειρησιακών ομάδων της Διοικήσεως Υποβρυχίων Κατα­στροφών, σε συνεργασία με μονάδες του ΣΞ και της ΠΑ. 

Τις εγκαταστάσεις του 700 Στρατιωτικού Εργοστασίου στον Πειραιά επισκέφθηκαν ο ΥΦΕΘΑ Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο Α/ΓΕΣ αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς. Ο υφυπουργός συνομίλησε με το προσωπικό του εργοστασίου, ενώ ενημερώθηκε για το σημαντικό έργο που επιτελείται σε αυτό, ιδίως στον τομέα της κατασκευής των νέων αρβυλών και στολών του ΕΣ. 

Ολοκληρώθηκε σήμερα η συνεκπαίδευση Ελλάδας-Αιγύπτου, με τη διεξαγωγή της διμερούς ναυτικής άσκησης ALEXANDROUPOLIS 14 (8-13 Δεκεμβρίου). Η συνεκπαίδευση αυτή περιλάμβανε: 

«Εν όρμω» εκπαίδευση με τη συγκέντρωση των ναυτικών μονάδων στο Ναύσταθμο Κρήτης και διεξαγωγή εκπαίδευσης στο ΚΕΝΑΠ της Σούδας επί σεναρίων επιχειρήσεων ναυτικής αποτροπής.
«Εν πλω» εκπαίδευση με ανάπτυξη της ασκούμενης δύναμης σε περιβάλλον πολλαπλής απειλής. 

Σήμερα πραγματοποιείται ανάλυση των πεπραγμένων της ασκήσεως στις εγκαταστάσεις του ΝΚ και εν συνεχεία αποδέσμευση των συμμετεχουσών μονάδων. Σύμφωνα με το ΓΕΝ, στην άσκηση συμμετείχαν από ελλη­νικής πλευράς οι φρεγάτες «ΕΛΛΗ» και «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ», με τα επιχειρησιακά τους ελικόπτερα, το πλοίο γενικής υποστηρίξεως «ΑΞΙΟΣ», η πυραυλάκατος «ΣΤΑΡΑΚΗΣ», το υποβρύχιο «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ», ομάδα της ΔΥΚ και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ από αιγυ­πτιακής πλευράς η φρεγάτα ΕΝS «5ΗΑRΜ ΕL SΗΕΙΚΗ», οι πυραυλάκατοι ΕΝS «ΥΑRΜΟYΚ» και ΕΝS «ΒΑDR», το βοηθητικό ΕΝS «ΗΑLΑΥΕΒ» και τα παράκτια περιπολικά ΕΝS «WΑΚΙL» και ΕΝS «RΑFΕΑΑ». 

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα (7-9 Δεκεμβρίου) πραγμα­τοποίησε ο Αρχηγός Ναυτικού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, υποναύαρχος Ibrahim Salem Al-Musharakh, έπειτα από πρόσκληση του & Α/ΓΕΝ αντιναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη. Ο υποναύαρχος ΑΙ-ΜυδίιβΓβΚίι συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με τον Α/ΓΕΝ και ενημερώθηκε για τις εξελίξεις και τις δραστηριότητες του ΠΝ, ενώ επισκέφθηκε το Αρχηγείο Στόλου, όπου και επέβη σε πολε­μικά πλοία, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό Στόλου, αντιναύαρχο Παναγιώτη Λίτσα. 

(ΚΑΡΦΙ-13/12/2014) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger