Αρχική » » Προπαγάνδα μέσω «Economist»

Προπαγάνδα μέσω «Economist»


Πλατφόρμα εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Κύπρο.
Σε άρθρο του για το Κυπριακό το βρετανικό έντυπο, που απηχεί τις απόψεις του Φόρεϊν Όφις, εναρμονίζεται με τις τουρκικές θέσεις. 

H βρετανική φιλοτουρκική διπλωματία, όπως φαίνεται, ασκείται και διά του Τύπου και ειδικά μέσω συγκεκριμένων εντύπων, όπως το περιοδικό «The Economist», που απηχεί σε μεγάλο βαθμό απόψεις του Φόρεϊν Οφις. Σε άρθρο με θέμα το Κυπριακό, το έντυ­πο εναρμονίζεται πλήρως με τις τουρκικές απόψεις, αναφέροντας ότι συνιστά «πρόκληση» κάθε λύση εκ­μετάλλευσης του κυπριακού αερίου που δεν προβλέπει αγωγό διερχόμενο από την Τουρκία. 

Το άρθρο διασυνδέει το ενεργειακό ζήτημα με την επίλυση του Κυπριακού και αναφέρει ως βασικό ...πρό­βλημα (!) για τη μη λύση ότι «το 80% του πληθυσμού στο νησί είναι Ελληνοκύπριοι», καλώντας εμμέσως σε συνέ­χιση του τουρκικού εποικι­σμού! Το δημοσίευμα μάλι­στα στοχοποιεί την Ευρω­παϊκή Ένωση ότι ακολουθεί δύο μέτρα και δύο σταθμά αναφέροντας: «Οι ευρωπα­ϊκές χώρες ασκούν δριμεία κριτική στη Ρωσία για τη δημιουργία συγκρούσεων στη Γεωργία, στη Μολδα­βία και την Ουκρανία. Από την άλλη, όμως, είναι εμφανώς πιο ήσυχοι όσον αφορά τη δική τους περίπτωση της Κύπρου, ένα ευρωπαϊ­κό κράτος, με τον μη ανα­γνωρισμένο τουρκοκυπριακό Βορρά». 

Το δημοσίευμα παραθέ­τει την πρόσφατη οικονομι­κή περιπέτεια της Κύπρου που οδηγήθηκε στην έντα­ξη στον Ευρωπαϊκό Μηχα­νισμό Στήριξης, αλλά πα­ρουσιάζει τα κοιτάσματα αε­ρίου ως «εμπόδιο» για μια πιθανή λύση. 

Απόψεις υπέρ της διχο­τόμησης του νησιού, εξάλ­λου, εξέφρασε χθες και ο Ντερβίς Ερογλου, που δή­λωσε ότι «οι διαπραγματεύ­σεις συνεχίζονται για πολλά χρόνια και ο κόσμος άρχισε να χάνει την υπομονή του», προσθέτοντας ότι η «ελευ­θερία (του ψευδοκράτους) επιτεύχθηκε με τη στήριξη της Τουρκίας». 

Την ίδια ώρα, η τουρκι­κή «Μιλιέτ» παρουσιάζει ρε­πορτάζ με τον διορισμό του Τουρκοκύπριου καθηγητή Νιαζί Κιζιλγιουρέκ στη συμβουλευτική ομάδα του Προ­έδρου Αναστασιάδη για τα θέματα της Τουρκίας. 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-05/12/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger