Αρχική » » ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ της 31 Δεκ 2014

ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ της 31 Δεκ 2014


Συνεχίζουμε την συζήτηση για την αναγκαία γεωπολιτική στροφή της χώρας μας, καθώς και για τις απαραίτητες, κατά την άποψη μας, συμμαχίες με μικρότερα κράτη. Αρχικά, τι εννοούμε με τον όρο «γεωπολιτική στροφή». Ως γνωστόν, η Ελλάδα, ειδικά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και νωρίτερα, έχει συνταχθεί με τον λεγόμενο «Δυτικό Κόσμο». 

Δηλαδή, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε , που σαν θεσμοί αποτελούν μετεξέλιξη και σχετική δια­φοροποίηση ...των «Συμμάχων» του Πρώτου Παγκοσμίου. Η συμπόρευση μας με αυτές τις δυνάμεις, μας έδωσε δυσανάλογα μικρά οφέλη για τις θυσίες που κάναμε ως Έθνος. Αντίθετα, πάρα πολλές φορές, βιώσαμε την προδοσία των Μεγάλων Συμμάχων μας. 

Πέρα από τα ιστορικά γεγονότα τα οποία όμως ακόμα επηρεάζουν την σημερινή πραγ­ματικότητα, πρέπει να εξετάσουμε τι μας προσφέρει αυτή τη στιγμή η συμμετοχή μας στους Δυτικούς θεσμούς. Πολλοί κάνουν λόγο για σταθερότητα. Λίγο αδύναμο είναι αυτό σαν επιχείρημα, αν σκεφθεί κανείς τις καθημερινές παραβιάσεις από την πλευρά των Τούρκων «Συμμάχων» μας, οι οποίες δεν έχουν εξελιχθεί σε γενικευμένη σύρραξη μόνο χάρη στην διαρ­κή υποχωρητικότητα των κυβερνήσεων μας. 

Επίσης, αν σκεφθεί κανείς την τραγωδία της Κύπρου, η τις αλυτρωτικές βλέψεις όλων των Βόρειων γειτόνων μας, χωρών μελών του ΝΑΤΟ ή της Ε.Ε ή υποψήφιες προς ένταξη χώρες. 

Άλλο επιχείρημα είναι η προστασία των ζωτικών συμφερόντων της χωράς μας, αλλά αυτό είναι από μόνο του αστείο, μιας και ποτέ η συμμαχίες στις οποίες ανήκουμε δεν προώθη­σαν ποτέ τα συμφέροντα μας. 

Οπότε, οι υπερασπιστές της Δυτικής πορείας της χώρας μας καταφεύγουν στην χρήση αντεπιχειρημάτων και τρομοκρατίας για τα δεινά που θα μας βρουν αν αποχωρήσουμε από τους Δυτικούς οργανισμούς στους οποίους ανήκουμε. Η επιχειρηματολογία τους βεβαία σπανία έχει βάση στην πραγματικότητα. 

Αρχικά κάνουν λόγο για τον άμεσο κίνδυνο που θα διατρέχουμε αν αποχωρήσουμε από το ΝΑΤΟ, ειδικά από τους ανατολικούς μας γείτονες. Στην συνέχεια, μιλούν για διεθνή απο­μόνωση της χώρας μας και την μετατροπή της σε παρία της Διεθνούς σκηνής. Τέλος, επισύρουν και τον οικονομικό κίνδυνο που θα έχει για την χώρα μας μια απομάκρυνση από τη Δύση. 

Ας ξεκινήσουμε αντίστροφα Με την σημερινή οικονομική κατάσταση, ο οικονομικός κίνδυ­νος είναι μάλλον ανέκδοτο. Πέρα από αυτό, το να μην ανήκεις στην Ε.Ε δεν σημαίνει ταυτόχρο­να πως κόβεις και κάθε οικονομικό δεσμό, ούτε προφανώς ονειρεύεται κανείς την μετατροπή της χωράς μας σε Αλβανία του Χότζα. 

Όσο για τη διπλωματική απομόνωση, η σημαντική στρατηγική θέση μας, επιτρέπει σε μια μελλοντική Εθνική κυβέρνηση να διαπραγ­ματευτεί σε νέες βάσεις μια ομότιμη και ισότιμη σχέση μας με οποιονδήποτε είναι πρόθυμος να σεβαστεί τις επιδιώξεις μας. Όσο για τον άμεσο κίνδυνο, όπως και τώρα, έτσι και σε αυτό το μελλοντικό σενάριο, η ασφάλεια και η ανεξαρ­τησία της χώρας μας δεν μας χαρίζεται, αλλά εξασφαλίζεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις. 

Με τη νέα χρονιά η συνέχεια, μέχρι τότε καλή Πρωτοχρονιά και ας ελπίσουμε πως θα έχουν προκηρυχθεί οι εκλογές που θα οδηγήσουν στην πτώση αυτής της καταστροφικής κυβέρνησης (το κείμενο γράφεται δυο ώρες πριν την τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προ­έδρου). 

SNIPER 
(ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-31/12/2014) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger