Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 06 Δεκ 2014

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 06 Δεκ 2014


Επίσκεψη στο Πακιστάν, την πρώτη Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ, πραγμα­τοποίησε ο στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος (30 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου), έπειτα από πρόσκληση του Πακιστανού ομολόγου του, στρατηγού Rashad Mahmood ΝΙ (Μ). Η πρόσκληση έγινε στο πλαίσιο της 8ης Διεθνούς Έκθεσης Αμυντικού Υλικού IDEAS 2014, που πραγματοποιήθηκε στο Καράτσι. Στο περιθώριο της επίσκεψης έλαβε χώρα συνάντηση μεταξύ των... δύο αρχηγών, στην οποία συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Ο Πακιστανός αρχηγός απο­δέχτηκε σχετική πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του και θα πραγ­ματοποιήσει στο τέλος Ιανουαρίου επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, την πρώτη Πακιστανού αρχηγού στη χώρα μας. 

Διμελής αντιπροσωπεία της Αιγυπτιακής Αεροπορίας επισκέφθηκε την 114 Πτέρυγα Μάχης, στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας-Αιγύπτου 2014. Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλάμβανε ενημέρωση για το έργο και την αποστολή της Πτέρυγας, , παρακολούθηση των ημερήσιων δραστηριοτήτων των Μοιρών της, του Σμήνους Εκμετάλλευσης του Εξομοιωτή Πτήσεων (F/S) καθώς και ξενάγηση στους αρχαιο­λογικούς χώρους των Δελφών και της Ακρόπολης. 

Εκπαιδευτικές βολές Πυροβολικού των Μοιρών Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων RM-70 διεξήχθησαν στο Πεδίο Βολής Πετρω­τών, στην περιοχή ευθύνης του Δ' Σώματος Στρατού, στη Θράκη. Η δραστηριότητα αποτέλεσε το επιστέγασμα της εκπαίδευσης του προσω­πικού που διεξάγεται από τις Μοίρες ΠΕΠ και διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας των μονάδων. Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο σύστημα, σοβιετικής σχεδίασης, εντάχθηκε στον ΕΣ στις αρχές της δεκαετίας του '90, μετά τη διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας, και προέρχεται από τις φημισμένες «κατιούσες» του Σοβιετικού Στρατού στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. 

«Καθημερινούς ήρωες που χρειάζεται η κοινωνία μας» χαρακτήρισε ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας τα πληρώματα του ελικοπτέρου Super Puma και της φρεγάτας «Ύδρα» για τη συμμετοχή τους στη διάσωση περίπου 700 λαθρομεταναστών του M/V "Baris", στα νοτιοανατολικά της Κρήτης, σε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχείς επιχειρήσεις διασώσεως λαθρομεταναστών σε ολόκληρη την Ευρώπη, που είχε θετικό αντίκτυπο διεθνώς. Ο υπουργός, παρουσία των αρχηγών ΓΕΝ, αντιναυάρχου Ευ. Αποστολάκη, και ΓΕΑ, αντιπτεράρχου (I) Ευ. Τουρνά, δέχτηκε το πλήρωμα του Super Puma της 384 Μοίρας της ΠΑ και αντιπροσωπεία του πληρώματος της φρεγά­τας, με επικεφαλής τον κυβερνήτη της, προκειμένου να τους συγχαρεί και να τους ευχαριστήσει εκ μέρους της Ελ­ληνικής Πολιτείας για ό,τι πέτυχαν, καθώς και αντιπροσω­πεία του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής. 

(ΚΑΡΦΙ-06/12/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger