Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 20 Δεκ 2014

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 20 Δεκ 2014


Στις 11.30 σήμερα η Στρατιωτική Μουσική της ΠΑ πραγματοποιεί συναυλία στο χώρο του σταθμού του μετρό «Σύνταγμα», με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και σε συνεργασία με τις Συγκοινω­νίες Αθηνών. Όσοι πιστοί, προσέλθετε! 

Εντυπωσιασμένος από τη σοβαρότητα και την αρτιότητα με την οποία εργάζονται όλοι όσοι υπηρετούν... την ασφά­λεια της ελληνικής κοινωνίας, δήλωσε ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας, μετά την επίσκεψή του στο υπόγειο καταφύγιο στις εγκαταστά­σεις της Στρατιωτικής Διοίκησης Ανατολικής Μεσογείου (ΣΔΑΜ) στην Αγία Παρασκευή, συνοδευόμενος από τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μ. Κωσταράκο, ΓΕΝ αντιναύαρχο Ευ. Αποστολάκη και Στόλου αντιναύαρχο Π. Λίτσα. Εκεί ενημερώθηκε για τη λειτουργία του στρατηγείου σε εθνικό και σε συμμαχικό επίπεδο από το διοικητή και τους επιτελείς του. Η ΣΔΑΜ είναι το επιχειρησιακό αρχηγείο του Στόλου σε περιπτώσεις κρίσης ή πολέμου, όπου εγκαθίστα­ται ο αρχηγός του Στόλου, αν δεν απαιτηθεί να βρίσκεται πάνω σε κάποιο πλοίο εν πλω, ή ο υπαρχηγός, αν ο αρχηγός επιβαίνει σε κάποιο πλοίο. 

Σε πλήρη ετοιμότητα βρέθηκε ο ΣΞ σε όλο το μήκος του ποταμού Έβρου και θα βρίσκεται μέχρις ότου υποχωρήσουν τα πλημμυρικά φαινόμενα, που πλήττουν με ιδιαίτερη σφοδρότητα την περιοχή περίπου ένα δίμηνο πιο νωρίς από ό,τι το συνηθισμένο, καθώς το πρόβλημα από το βορρά του Έβρου «μετακινείται» σταδιακώς στο νότο. Εκεί βρέθηκε και ο Α/ΓΕΣ αντιστράτηγος Χρ. Μανωλάς, ο οποίος συμμετείχε σε μεγάλη σύ­σκεψη με τους επιτόπιους φορείς και τους διοικητές του Δ' ΣΣ και των δύο μεραρχιών του Έβρου, της XVI (16ης) Μ/Κ ΜΠ και της XII (12ης) Μ/Κ ΜΠ. Καθοριστικής σημασίας ήταν οι παρεμβάσεις του ΣΞ σε όλο το μήκος του ποταμού και ιδιαίτερα στις περιοχές των χωριών Ορμενίου, Πραγγίου, Μάνδρας Λαβάρων και Πόρων. 

Η απονομή του Απολεσθέντος Μεταλλίου Ταξιάρχη Αριστείου Ανδρείας στην Πολεμική Σημαία του ιστορικού , 5/42 Συντάγματος Ευζώνων «Δελβινάκι» πραγματοποιήθηκε από τον Α/ΓΕΣ αντιστράτηγο Χρ. Μανωλά, στην έδρα της μονάδος στην ακριτική Κάλυμνο, παρου­σία και του ΥΦΕΘΑ Γ. Λαμπρόπουλου, καθώς και του διοικητή της ΑΣΔΕΝ αντιστράτηγου Γ. Ηλιόπουλου. 

Τα ξίφη σε αξιωματικούς ειδικοτήτων του ΠΝ επέδωσε ο Α/ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευ. Αποστολάκης στο ΚΕ «ΠΑΛΑΣΚΑΣ» στο Σκαρα­μαγκά. Οι αξιωματικοί ειδικοτήτων (Ε) του Ναυτικού προέρχονται από τις τάξεις των υπαξιωματικών και μετά την πάροδο των ετών υπηρεσίας ονομάζονται αξιωματικοί (σημαιοφόροι), χωρίς όμως η ονομασία τους αυτή να συνοδεύεται με την αντίστοιχη επίδοση και του ξίφους στον καθένα εξ αυτών. Αυτή η «παράλειψη» για τα στελέχη της προαναφερθεί­σας κατηγορίας ήρθη τη βδομάδα που μας πέρασε από τον ίδιο τον αρχη­γό, παρουσία των μελών του ΑΝΣ. 

(ΚΑΡΦΙ-20/12/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger