Αρχική » » «Τίποτα προσωπικό, μόνο μπίζνες»

«Τίποτα προσωπικό, μόνο μπίζνες»


Ο Νονός είναι Νονά και μιλάει γερμανικά. Πιάτα τρώει ελληνικά, μας εκτελεί κανονικά και μας δίνει δανεικά. Τι ωραία! 

Ο κ. Φάνης Κορωνάκης είναι υπεύθυνος του ελληνικού «Cassambalis» στο Βερολίνο. Εκεί τρώνε συχνά η κυρία Μέρκελ, ο κ. Βεστερβέλε, ο κ. Σόιμπλε και ο Πάγκαλος. Η «δημοκρατία» χθες είχε αφιέρωμα στο ταβερνείο όπου χορταίνουν την πείνα τους για κεφτέδες (και όχι για ευρώ) οι εκλεκτοί βασανιστές μας. Μεταξύ άλλων...

θετικών σχολίων για τη στριφνή Ανατολικογερμανίδα κυριούλα και την αιμοποτική ομήγυρή της, ο κ. Κορω­νάκης είπε και το αμίμητο: «Οι Γερμανοί μάς αγαπούν! Έρχονται σε εμάς, πίνουν ελληνικό κρασί, απολαμβάνουν την κουζίνα μας και ποτέ δεν εκφράζονται αρνητικά για τον ελληνικό λαό. Και αυτό γιατί οι περισσότεροι δεν συγχέουν τη δουλειά με... την καρδιά, όπως αντιθέτως κάνουμε εμείς οι Έλληνες, μπερ­δεύοντας την πολιτική με τα προσω­πικά». 

Αυτή η φράση για τους Γερμανούς που «οι περισσότεροι δεν συγ­χέουν τη δουλειά με... την καρδιά» είναι βγαλμένη κατευθείαν από τα σπλάχνα του Χόλιγουντ! Ταιριάζει γάντι με την υπερπαραγωγή της καταστροφής μας, το σενάριο της οποίας γράφτηκε εκτός Ελλάδας και τα γυρίσματα συνεχίζουν να λαμβάνουν χώρα στον τόπο της κολοσσι­αίας χρεοκοπίας. 

Φρανκ Σολότσο 

«Πρέπει να σκοτώσουμε τον Σολότσο. Δεν είναι τίποτα προσωπικό. Μόνο μπίζνες» λέει ο Μάικλ Κορλεόνε (Αλ Πατσίνο) στον αδελφό του Σόνι (Τζέιμς Κάαν) για τον Βίρτζιλ Σολότσο (Αλ Λετιέρι), ανταγωνιστή του Βίτο Κορλεόνε (Μάρλον Μπράντο), πατέρα του Μάικλ και του Σόνι και... θεσμικό Νονό στην ταινία «Ο Νονός» του 1972: Ο νεαρούλης μπίζνεσμαν και πρωτόβγαλτος πιστολέρο Μάικλ Κορλεόνε, στην ταινία πα­σών των μαφιών, όντως καθαρίζει τον Βίρτζιλ Σολότσο, μέσα στο ιταλοαμερικάνικο εστιατόριο «Louis». 

Ο Σολότσο, ενώ τρώει ωραιότα­το μοσχαράκι με σάλτσα, εισπράττει μια σφαίρα κατακούτελα από τον φαρμακοχέρη Μάικλ. Διάνα! Πι­στολιά και μνημόσυνο. Ο διάδοχος της μαφιοζο-οικογένειας δεν δεί­χνει να αισθάνεται μίσος για το θύμα του. Δολοφονεί τον ανταγωνιστή του πατρός του και τον διεφθαρμένο αστυνόμο Μακλάσκι (Στέρλινγκ Χάιντεν), που τον συνόδευε, με την ίδια έξαψη που θα συμπλήρωνε λογιστής το Ε9 κάποιου πελάτη του. 

Ο κ. Φάνης Κορωνάκης, ο υπεύ­θυνος του ελληνικού «Cassambalis», φαίνεται ότι έχει απόλυτο δίκιο. Η κυρία Μέρκελ δεν μας εκτελεί επει­δή μας αντιπαθεί. «Δεν είναι τίποτα προσωπικό. Μόνο μπίζνες». 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΚΟΣ 
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-30/8/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger