Αρχική » » «Ασύμμετρο» χτύπημα κατά της χώρας από την Ανατολή

«Ασύμμετρο» χτύπημα κατά της χώρας από την Ανατολή


 Με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στη Χίο και τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια, έρχεται ξανά στο προσκήνιο μια σειρά ενεργειών ανθρώπων που συνδέονται με το «βαθύ» κράτος της Τουρκίας και ενώ, έχουν παραδεχτεί την εμπλοκή τους σε ενέργειες παραμένουν ατιμώρητοι. 

Η απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δέν­δια την περασμένη Τρίτη να εμπλέξει την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και την Ελληνική Αστυνομία σε ότι αφορά την αναζήτηση των ενόχων της καταστροφικής πυρκαγιάς στη Χίο, αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, απλώς επιβεβαίωσε αυτό που...
γνώριζαν οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας εδώ και αρκετό καιρό: ότι δηλαδή επίκειτο «ασύμμε­τρο» χτύπημα κατά της χώρας από την Ανατολή. 

Άλλωστε μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ αποκάλυπτε ότι μυστικά κονδύλια κατά τη χρονική περίοδο της πρωθυπουργίας Τανσού Τσιλέρ διοχετεύτηκαν στις μυστικές υπηρεσίες για να καούν ελληνικά δάση! 

Ειδικότερα, η αποκάλυψη του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Με­σούτ Γιλμάζ ότι μυστικά κονδύλια την εποχή (1993-1996) που πρωθυπουργός της χώρας ήταν η Τανσού Τσιλέρ διοχετεύτηκαν σε μυστικές υπηρεσίες και στην παρακρατική δολοφονική οργάνωση Γκρίζοι Λύκοι για να καούν ελληνικά δάση στην ουσία επιβεβαίωσαν πλήρως τον ακήρυχτο πόλεμο σε όλα τα επίπεδα που διενεργεί η Τουρκία εναντίον της Ελλάδας. Φυσικά, όχι μόνο την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αλλά διαχρονικά και μελετημένα. 

Την ίδια στιγμή αποκαλύπτονται και οι ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων (σ.σ: κυρίως αυτές του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη), οι οποίες από τα μέσα της δεκαετίας του '80 όχι μόνο είχαν στοιχεία για την εμπλοκή των Τούρκων στις διάφορες «ανεξήγητες» πυρκαγιές, αλλά είχαν επιτύχει να συλλάβουν και τους δράστες! Η περίεργη, όμως, αντίληψη των κυβερνήσεων ότι η λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων τουρκικών προκλήσεων θα επιδείνωνε την κατάσταση όχι μόνο δεν επέφερε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα μέσω της τακτικής αυτής, αλλά φυσικά ενθάρρυνε τη συνέχιση και κυρίως την κλιμάκωση των τουρκικών εχθρικών ενεργειών· ενεργειών που δεν έμειναν μό­νον στις πυρκαγιές, αλλά επεκτάθη­καν και σε δολιοφθορές (βομβιστικές επιθέσεις κ.λ.π.). 

Με ονοματεπώνυμο... 

Η «κυριακάτικη δημοκρατία» φέρνει σήμερα ξανά στο προσκήνιο μια σειρά ενεργειών ανθρώπων που συνδέονται με το «βαθύ» κράτος της Τουρκίας και οι οποίοι έχουν παρα­δεχτεί την εμπλοκή τους σε ενέργειες εναντίον της χώρας μας, μένοντας στην ουσία ατιμώρητοι. Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της εποχής εκείνης του περιοδικού «Άμυνα & Διπλωμα­τία» και του βιβλίου του δημοσιογράφου Μάνου Ηλιάδη «Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και η ΜΙΤ», τα οποία ποτέ δεν διαψεύστηκαν! 

Ειδικότερα, ένας από τους κορυφαίους στρουθοκαμηλισμούς της κυβέρνησης του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου προκύπτει αβίαστα από τη σύλληψη του Αλί Κιζιλάι (Αlί Κίzίlay) το 1985, που τόσο αυτός όσο και δύο άλλοι σύντροφοι του παραδέχτηκαν ότι τους είχαν βάλει να κάψουν τα ελληνικά δάση. Κάτι που παραδέχτηκε, όπως αποκάλυψε και η «δημοκρα­τία» την περασμένη Τρίτη, και ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Αθανάσιος Τσούρας σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» (1 Σεπτεμβρίου 1985). Σε αυτήν τη συνέντευξη ο κ. Τσούρας εξηγούσε ανα­λυτικά το πώς και με τι συνελήφθη ο Κιζιλάι, καθώς και οι δύο συνεργάτες του, Αϊχάν Τσολάκ (Ayhan Colak), 26 ετών, και Φαγιαζάκ Αφκού (ή Αβτζί;), οι οποίοι, όταν συνελήφθησαν στην Ειδομένη, παραδέχτηκαν ότι είχαν λάβει την εντολή «κάψτε τα ελληνικά δάση»! Όσο κι αν φαίνεται παράξενο και παρά το γεγονός ότι υπήρχε ομολογία, διαμαρτυρίες προς την Άγκυρα δεν έγιναν, η δε τιμωρία των συλληφθέντων περιορίστηκε, μετά την ολιγοήμερη κράτηση των ενόχων, στην απέλασή τους από τη χώρα! Άλλη περίπτωση Τούρκου υπηκόου που συνελήφθη επ' αυτοφώρω να βάζει φωτιά σε ελληνικό νησί και αφέθη ελεύθερος είναι του Ικιζντάς τον οποίο οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες συνδέουν με τον Κιζιλάι. 

Ο Γιασάρ Οζ 

«Όταν έβαζα τις φωτιές στην Ελλάδα, ήμουν καλός. Και τώρα με κλείνετε στη φυλακή;» αναρωτήθηκε μπροστά στους Τούρκους δημοσιογράφους ο μαφιόζος - παρακρατικός, όργανο της ΜΙΤ, Γιασάρ Οζ, όταν συνελήφθη για το σκάνδαλο του Σούσουρλουκ. Ο Οζ ήταν μέλος τουρκικής παρακρατικής οργάνωσης, η οποία κατευθυνόταν από τη ΜΙΤ και είχε σχέσεις με τη μαφία. Ουσιαστικά, ο Οζ ήταν το «δεξί χέρι» του αρχηγού των Γκρί­ζων Λύκων Αμπντουλάχ Κατλί που σκοτώθηκε στο δυστύχημα του Σού­σουρλουκ το 1996. Μέσω του Κατλί, ο Οζ είχε γνωρίσει τον Μεχμέτ Αγκάρ, πρώην βουλευτή και, τότε, αρχηγό της αστυνομίας της Τουρκίας. Η οργάνωση που κατηύθυναν έκανε εμπόριο σκληρών ναρκωτικών, διακίνηση λαθρομεταναστών και άλλες «βρόμικες δουλειές». 

Οι περισσότεροι που θα μπορούσαν να μιλήσουν σκοτώθηκαν σε περίεργα δυστυχήματα. Ο Οζ όμως τη γλίτωσε. Και όταν συνελήφθη με 10 κιλά ηρωίνη, «κελάηδησε». Όταν τον πή­γαιναν στη φυλακή, ήταν συγκεντρωμένα τηλεοπτικά συνεργεία. Τότε ο Οζ έριξε τη βόμβα, ελπίζοντας ότι θα εκδοθεί στην Ελλάδα για να δικαστεί και θα γλιτώσει τη δολοφονία του στις τούρκικες φυλακές: «Όταν έβαζα τις φωτιές στην Ελλάδα, ήμουν καλός. Και τώρα με κλείνετε στη φυλακή;» φώναξε. Ο Οζ ήταν αποφασισμένος να το τραβήξει. 

Σε κατάθεσή του μάλιστα υποστήριξε ότι ο Αγκάρ μιλούσε συνέχεια με την τότε πρωθυπουργό Τανσού Τσιλέρ. Σε μια από αυτές τις συνομιλίες, ο Οζ βρισκόταν μαζί με τον Αγκάρ, όταν αυτός μιλούσε με την Τσιλέρ στο τηλέφωνο: «Έχω δίπλα μου τον ήρωα της είπε. Προφανώς ο Αγκάρ αναφερόταν στις μεγάλες πυρκαγιές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αλλά και στη Μακεδονία. Ένας ακόμη Τούρκος που έχει συνδεθεί με τις καταστροφικές πυρκαγιές στη χώρα μας είναι ο Αμπντουλάχ Τσατλί. Το «ομορφόπαιδο» των Γκρίζων Λύκων, μυστικός πράκτορας της ΜΙΤ, ο οποίος φέρεται να έχει κάψει τη μισή Ελλάδα. Ο Τσατλί ανασύρθηκε νεκρός από τα συντρίμμια της μαύρης Μερσεντές στο δυστύχημα του Σουσουρλούκ. 

Ο Τσατλί, ψυχρός εκτελεστής, ουσιαστικά αποδείχθηκε ότι δούλευε για το τουρκικό κράτος. Οι συνεργάτες του παραδέχθηκαν ότι (και) ο ίδιος έβαζε φωτιές σε ελληνικά δάση (κυρίως της νησιωτικής χώρας) «για το καλό της μητέρας πατρίδας». Φέρεται μάλιστα ότι υπάρχει και η ηχογραφημένη ομολογία του Τσατλί προτού σκοτωθεί. 

Ως «αντίποινα» 

Όπως είναι φυσικό, η τουρκική Δικαιοσύνη δεν ασχολήθηκε με αυτή την πτυχή και έκανε δεκτό τον ισχυρισμό ότι οι φωτιές έμπαιναν ως « αντίποινα» σε πυρκαγιές στο τουρκικό έδαφος. Όμως για τις φωτιές στην Τουρκία δεν υπάρχει καν υποψία ελληνικής ανάμειξης, ενώ γι' αυτές στην Ελλάδα υπάρχουν ομολογίες! Τα στοιχεία για τη δράση του Τσατλί αποκαλύφθηκαν έπειτα από έρευνα της CIA και ακόμα και οι πιο σκληροί πράκτορες έπαθαν σοκ με αυτά που βρήκαν. Ο Τσατλί συνδεόταν με το δίκτυο Gladio, το οποίο ευθύνεται για τη «Σφαγή της Πρωτομαγιάς» του 1977 στην Κωνσταντινούπολη, την απόπειρα δολοφονίας του Πάπα και εκατοντάδες (μετριοπαθώς) δολοφονίες Κούρδων και Αρμενίων. 

Ο Τσατλί ήταν επίσης ηγετικό μέλος του Δικτύου Ειδικού Πολέμου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που οργάνωσε το πογκρόμ κατά των Ελλήνων της Πόλης το 1955 και ίδρυσε την ένοπλη οργάνωση των Τουρκοκυπρίων ΤΜΤ, το 1957. 

Οι βομβιστικές επιθέσεις και το μπαράζ των εμπρησμών! 

ΣΎΜΦΩΝΑ με τις αποκαλύψεις τόσο του περιοδικού «Άμυνα & Διπλωματία» όσο και του βιβλίου για τη ΜΙΤ, το 1994 υπήρξε το έτος που οι πυρκαγιές έλαβαν τέτοιες διαστάσεις, οι δε σύνοδες ενδείξεις ήταν τόσο αποκαλυπτικές, που θα ήλπιζε κανείς ότι η ελληνική πλευρά επιτέλους θα αφυπνίζετο. Κάτι που φυσικά δεν έγι­νε, προφανώς γιατί η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε να χαλάσει τις σχέσεις της με την Τουρκία! 

Ειδικότερα, στις 22 Ιουνίου το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έγινε αποδέκτης, μέσω της πρεσβείας μας στην Άγκυρα, επιστολής τουρκικής εξτρεμιστικής οργάνωσης με την οποία προανεγγέλλετο -«εις το όνομα του τουρκικού έθνους»- η διενέργεια ενός μπαράζ επιθέσεων στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, με πρώτο στόχο τη Ρόδο, ως αντίποινα για τις καταστροφές που υπέστη ο τουρκικός τουρισμός από τις επιθέσεις των Κούρδων ανταρτών σε τουριστικές περιοχές της Τουρκίας. 

Πράγματι, στις 11 και 12 Ιουλίου εξερράγησαν τρεις βόμβες στο νησί. Μια ημέρα αργότερα, στις 13 Ιουλίου, ακολούθησαν οι πυρκαγιές σε τρία μέτωπα στην περιοχή Βελανιδιές της Ρόδου, ενώ είχε προηγηθεί παραπλανητικό τηλεφώνημα στην Αστυνομία για τοποθέ­τηση βόμβας στο Λιμεναρχείο. 

Στις 16 Ιουλίου, τρεις ημέρες μετά τις πυρκαγιές στη Ρόδο και μετά την (εν τω μεταξύ) πυρπόληση της Λήμνου, σειρά είχε η Σάμος όπου στις 3.15 μ.μ. ξέσπασε πυρκαγιά σε τρία διαφορετικά σημεία. Στις 4 Αυγούστου ξεσπάει νέα πυρκαγιά στη Σάμο, ενώ μια ημέρα μετά μεγάλη έκτασης πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη Χίο και το απόγευμα της ίδιας ημέρας εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο Καστελόριζο. 

Ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στη Λέσβο, στη Χίο και, για τρίτη φορά μέσα σε έναν μήνα, τη Σάμο. Η πυρκαγιά στη Λέσβο εξελίχτηκε σε τεράστια καταστροφή, εκατοντάδες τουρίστες εγκατέλειψαν το νησί και ο νομάρχης Λέσβου μίλησε κατηγορηματικά για εμπρησμό. 

Στις 16 Αυγούστου, τέλος, ένας άγνωστος αυτοπαρουσιάστηκε ως εκπρόσωπος της οργάνωσης «Τούρκοι της Δυτικής Θράκης» και σε τηλεφωνική του επικοινωνία με ραδιοφωνικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης ανακοίνωσε ότι τοποθέτησε βόμβα στο αεροδρόμιο με στόχο τον τότε πρόεδρο της Ν.Δ., αείμνηστο σήμερα, Μιλτιάδη Έβερτ, ο οποίος θα παρίστατο στις εργασίες του Α' Παγκοσμίου Συνεδρίου Θρακών, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής οικονομίας Γιώργο Ρωμαίο. Ύστερα από έρευνες, η βόμβα βρέθηκε και ο εκρηκτικός της μηχανισμός εξουδετερώθηκε. 

Μακάριος Β. Λαζαρίδης 
(ΕΦ. ΚΥΡ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-26/8/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger