Αρχική » » Η καλοσύνη των ξένων

Η καλοσύνη των ξένων


Το υπόβαθρο του περιστατικού με τους Αλβανούς που πυροβολούσαν τη γαλανόλευκη είναι τόσο προφανές που ουδείς το αντελήφθη! 

Από πολλούς θεωρητικούς της λογοτεχνίας θεωρείται ότι ο Έντγκαρ Άλαν Πόε είναι ο «ιδρυτής» του είδους των «αστυνομικών ιστοριών». Το εναρκτήριο λάκτισμα δόθηκε με τρία διηγήματα που τυπώθηκαν σε περιοδικά από το 1841 έως το 1845. Αυτά τα θρυλικά διηγήματα ήταν «Οι φόνοι της οδού Μοργκ», «Το μυστήριο της Μαρί Ροζέ» και -αυτό που μας ενδιαφέρει σήμερα- «Το κλεμμένο γράμμα». Στο τελευταίο πρωταγωνιστεί μια... επιστολή υπουργού προς τη βασίλισσά του, που κλάπηκε και υποτίθεται ότι την ψάχνουν οι Αρχές ολόκλη­ρου κράτους. 

Η επιστολή «ανακαλύπτεται» από τον επιθεωρητή Ντιπέν και το αξιοπε­ρίεργο είναι ότι δεν έχει αφαιρεθεί. Η βασίλισσα την έχει κρύψει (αφού το περιεχόμενο της την εκθέτει ηθικά) στο δυσκολότερο σημείο που μπορεί να φανταστεί κάποιος. Μπροστά στα μάτια όλων! 

Ο δαιμόνιος επιθεωρητής λύνει το μυστήριο και σώζει τα προσχήματα με θαυμαστό τρόπο, που αξίζει να περιγραφεί από το κείμενο του ίδιου του Πόε και όχι από τη στήλη. Γιατί προηγήθηκε ο εκτενής πρόλογος με το «Κλεμμένο γράμμα» που δεν κλάπηκε ποτέ; Για το προφανές! 

Χάινριχ Χίμλερ 

Η εισαγωγή έγινε για να παραλληλιστεί με τα στοιχεία που έχει δώσει στους Έλληνες ο ίδιος ο Αλβανός ναζί για το ποιόν του και επιμένουμε να τα αγνοούμε. 

Στη φωτογραφία του συλληφθέντος Αλβανού παρακρατικού (ως οι­κονομικό μετανάστη θα τον οίκτιραν και το κόμμα του κυρίου Φανούρη και ο ΣΥΡΙΖΑ) βλέπουμε να φιγου­ράρει στο πέτο του το έμβλημα των Ες Ες, «SS». Αλβανός Ες Ες δεν αποτελεί ανέκδοτο, κατά το παλαιότερο «τουρίστας», αλλά ιστορική πραγματικότητα. Στις 17 Απριλίου 1944 δη­μιουργήθηκε μια μονάδα Ες Ες απο­τελούμενη αποκλειστικά από Αλβανούς με την ονομασία 21 Waffen - Gebirgs – Division der SS Skanteberg. Χάριν συντομίας, οι πρόγονοι της κυρίας Μέρκελ αλλά και του Σαλί Μπερίσα τα έλεγαν «Σκεντέρμπεου». 

Σημειωτέον, ο Σκεντέρμπεης είναι ο εθνικός ήρωας των Αλβανών, παρότι Έλλην στην καταγωγή (Γεώργιος Καστριώτης). Ιδρύθηκαν με πρωτοβουλία του αρχιτέκτονα του Ολοκαυ­τώματος Χάινριχ Χίμλερ και ασχολήθηκαν με δραστηριότητες όπως: πυρ­πολήσεις χριστιανικών ναών, κλοπές, δολοφονίες, εκτελέσεις, βιασμοί και άλλα παραβατικά, που συνοδεύουν πάντοτε τις εναλλασσόμενες γενεές των δυσώνυμων ανθελλήνων. 

Δεν είναι απορίας άξιον που κανείς δεν πρόσεξε τούτο το... κλεμμέ­νο γράμμα; 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΚΟΣ 
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-25/8/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger