Αρχική » » Ο «Ξένιος Ζευς» και η απλή λύση για τους «λαθραίους»

Ο «Ξένιος Ζευς» και η απλή λύση για τους «λαθραίους»

* Από την πρόσφατη επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» στο κέντρο της Αθήνας
ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ημέρες άρχισε η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς», με βάση την οποία η Ελληνική Αστυνομία συλλαμβάνει μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας, κά­νει εξακρίβωση στοιχείων και όσους είναι παρανόμως εισελθόντες στη χώρα και δεν έχουν νόμιμα χαρτιά παραμονής τούς οδη­γεί σε κέντρα φιλοξενίας, με σκοπό την απέλαση τους το συντομότερο δυνατόν. 

Με άλλα λόγια, ...
η κυβέρνηση και το κράτος επιτέλους ξύπνησαν από τον δεκαετή εθνοκτόνο λήθαργο και αποφάσισαν να επιβάλουν τη νομιμότητα σε ένα ζήτημα που απειλεί την επιβίωση του έθνους και του κράτους, ενώ ταυτόχρονα απειλεί και τους ίδιους τους μετανά­στες, νομίμως ή όχι παραμένοντες στην Ελλάδα, αφού οι περιοχές όπου επικρατεί ο «νόμος της ζούγκλας» όλο και διευ­ρύνονται στην Αθήνα και σε άλλες μεγαλουπόλεις της χώρας μας. 

Δηλαδή, απ' όποια σκοπιά κι αν δει κανείς το θέμα, από την εθνική ή από την ανθρωπιστική, η επιβολή της νομιμότητας είναι αυτή που δίνει λύση στο πρόβλημα και τίποτε άλλο. 

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ επιχείρημα ότι η Ελλάδα δεν διαθέτει μεταναστευτική πολιτική, είναι έωλο και υποκριτικό. Η Ελλάδα έχει νόμους που δεν τους τηρούν επί δεκαετίες οι κυβερνήσεις και οι αρμόδιοι φορείς και αυτός είναι ο κύριος λόγος της συσσώρευσης εκατομμυρίων δυστυχισμένων ψυχών στη χώρα μας όλα αυτά τα χρόνια. 

Οι περισσότεροι από τους μετανάστες που καταλήγουν στη χώρα μας ξε­πουλάνε τις περιουσίες τους στην πατρίδα τους, αφού συγγενείς και φίλοι που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα τους διαβεβαιώνουν ότι θα βρουν δουλειά, θα συγκεντρώσουν χρήματα, θα αποκτήσουν και πάλι περιουσία χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς στην Ελλάδα. 

Επιπλέον, υπάρχει και η δυνατότητα να πάρουν ελληνική υπηκοότητα, με τον «νόμο Ραγκούση», όπως επίσης και το όνειρο να εγκατασταθούν σε κάποια χώρα της Ευρώπης, άπου η κατάσταση είναι καλύτερη. 

Πάνω στο πιο πάνω σκεπτικό στήνονται τα κυκλώματα των δουλεμπό­ρων στο Πακιστάν, στο Αφγανιστάν, στο Μπανγκλαντές, στην Τουρκία και την Ελλάδα, που μεταφέρουν δεκάδες χιλιάδες δυστυχισμένους στην πατρίδα μας, με όλες τις επιπτώσεις που προαναφέρθηκαν. Η λύση στο πρόβλημα δεν χρειάζεται ειδικές -και πολλές φορές πανάκρι­βες- μελέτες. Χρειάζεται αυτό που κάνει η κυβέρνηση και ο κ. Δένδιας, δηλαδή επιβο­λή της νομιμότητας, σε συνδυασμό με αύ­ξηση των μέτρων πρόληψης, όπως η δράση των συνοριοφυλάκων και της Frontex, ο φράκτης στον Έβρο κλπ. 

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ στο μεταναστευτικό εί­ναι πολύ πιο απλά απ ό,τι φαίνεται και από το πρόβλημα που δημιουργείται σε εθνικό και ανθρωπιστικό επίπεδο. Όταν συλληφθούν και αποσταλούν στην πατρίδα τους μερικές δεκάδες χιλιάδες παρανόμως εισελθόντες και διαμένοντες στην πατρίδα μας και όταν γίνει πολύ πιο δύσκολη η είσοδος νέων μεταναστών στην Ελλάδα, τό­τε θα σταλεί το σωστό μήνυμα στους μετανάστες της επόμενης μέρας η έτους και τότε θα πάψουν να λειτουργούν τα ανάλογα κυκλώματα. Έτσι απλά. 

Φυσικά, αν είναι ορθό το πιο πάνω σκεπτικό, τίθεται ευλόγως το εξής ερώτημα: Γιατί επί τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις δεν εφάρμοζαν τη νομιμότητα; 

Κι εδώ τα πράγματα είναι απλά. Ο ένας λόγος είναι η ανικανότητα και η βλακεία. Ο άλλος είναι το σχέδιο του Γιώργου Παπανδρέου και των περί αυτόν να μετατρα­πεί η Ελλάδα σε μια πολυπολιτισμική χώρα, γιατί έτσι θα επιτυγχανόταν πιο εύκολα η διάλυση του ελληνικού κράτους. Ο,τι απέτυχε στην Κύπρο με το Σχέδιο Ανάν θα πετύχαινε στην Ελλάδα με τα εκατομμύρια μετανάστες και το… ΔΝΤ. 

Το ένα σκέλος, το μεταναστευτικό η κυβέρνηση -αν θέλει- μπορεί να το λύσει εύκολα και χωρίς λεφτά. 

Μένει να λύσει και το άλλο, να απαλλάξει δηλαδή την πατρίδα μας από τα θανατηφόρα δεσμά των δανειστών, για να σωθεί το ελληνικό κράτος. Αυτό είναι το δύσκολο. Όμως ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται. 

ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ 
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-10/8/2012) 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger