Αρχική » » Ένστολοι δύο ταχυτήτων

Ένστολοι δύο ταχυτήτων


«Σιγή ιχθύος» από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 
Πού αποσκοπούν οι διαρροές για «μάχιμα» και «μη μάχιμα» στελέχη των Ε.Δ. 
Δεν είναι λίγα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία εκφράζουν τον προβληματισμό τους αναφορικά με τα αντικειμενικά κριτήρια που θα πρέπει να πληροί κάποιος για να χαρακτηριστεί μάχιμος. 

Για δημιουργία ένστολων «δύο ταχυτήτων» κάνουν λόγο κύκλοι του Πενταγώνου, σχολιάζοντας τις διαρροές περί μισθολογικού διαχωρισμού των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, σε μάχιμους και μη μάχιμους. 

Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες διαρροές, οι...
«μάχιμοι» θα εξαιρεθούν από τις μισθολογικές περικοπές που προωθεί στα ειδικά μισθο­λόγια η κυβέρνηση, οι οποίες όμως θα επιβληθούν κανονικά σε όλους τους υπολοίπους. Στο πλαίσιο αυτό, από τις μειώσεις εμφανίζονται να εξαιρούνται οι άνδρες των ΕΚΑΜ, των ΜΑΤ, της ομάδας ΔΙΑΣ, οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας, όσοι υπηρετούν στα υποβρύχια, στις μονάδες υποβρυχίων καταστροφών, καθώς και στην ΕΜΑΚ. 

Αν και επί της ουσίας όλες αυτές οι συζητήσεις αποτελούν «ασκήσεις επί χάρτου» από την πλευρά του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, εντούτοις δεν είναι λίγα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που εκφράζουν τον προβληματισμό τους αλλά και την ανησυχία τους αναφορικά με τα αντικειμενικά κριτήρια που θα πρέπει να πληροί κάποιος για να χαρακτη­ριστεί μάχιμος. «Εάν κάποιος υπηρετεί σε μάχιμη μονάδα, τότε είναι και ο ίδιος μάχιμος; Είναι θέμα ειδι­κότητας ή έχει να κάνει με τη θέση ευθύνης και ποιος εγγυάται ότι σε κάθε ενδεχόμενο δεν θα έχουμε διάφορους μικρούς "εμφύλιους" μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις από στελέχη που θα θέλουν να υπηρετήσουν σε μάχιμες μονάδες προκειμένου να διασώσουν τον μισθό τους;» αναρωτιούνται τα ίδια στελέ­χη. 

Από τη πλευρά του, πάντως, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δηλώνει παντελή άγνοια για το θέμα, αποφεύγοντας να σχολιάσει το συγκεκριμένο ζήτημα, παρά τις «σκληρές» τοποθετήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Για «πλήρη σύγχυση της κυβέρνησης της Τρόικας, στην προσπάθειά της να χρυσώσει το χάπι της περικοπής των ειδικών μισθολογίων», μιλούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. 

«Διαφωνούμε 100% σε οποιαδήποτε προσπάθεια νέων περικο­πών στον χώρο των ένστολων, παίρ­νοντας μάλιστα υπόψη ότι η μεγάλη πλειονότητα έχει ήδη υποστεί πολύμορφες περικοπές και, επίσης, δεν μιλάμε για υψηλόμισθους και δεύτερους μισθούς», τόνισε σχετικά η κυρία Παπαρήγα. 

Μαχαίρι στην "Άμυνα 

Την ίδια στιγμή, πάντως, συνεχίζονται οι προσπάθειες της κυβέρ­νησης να εξοικονομήσει περίπου 1 δισ. ευρώ από τον αμυντικό προ­ϋπολογισμό της χώρας, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη διασφάλιση της αποτρεπτικής δυνατότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για την ασφάλεια της χώρας εξαιτίας της γενικότερης αστάθειας που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α Μεσογείου. 

Να σημειώσουμε ότι μέχρι στιγμής έχει σταθεί αδύνατον για τις αρμόδιες υπηρεσίες του Πενταγώ­νου να βρουν περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ. Εντύπωση, πάν­τως, προς αυτήν την κατεύθυνση προκάλεσε χθεσινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Handelsblatt», σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενημέρωσε τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ ότι σχεδιάζει μεγάλες περικο­πές στις αμυντικές δαπάνες της χώ­ρας, ως ένα μέσο για να καλύψει μέρος των 11,5 δισ. ευρώ για τον Προϋπολογισμό. 

Του Γιώργου Διονυσόπουλου 
(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ-30/8/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger