Αρχική » » Κάν' το όπως η... Siemens

Κάν' το όπως η... Siemens


 Το καλύτερο φυλαχτό είναι μια τρίχα από το μουσάκι του Χριστοφοράκου ή μια βαλίτσα με μετρητά σαν αυτή που κουβαλούσε ο Τσουκάτος. 

Εκεί που τη θεωρούσες βιομηχανία εκμαυλισμού, άντρο διαφθοράς και πολυεθνική πα­γίδευσης πολιτικών, τι μαθαίνεις; Ότι είναι αξιόπιστη και το ελληνικό κράτος θα την υπερασπιστεί! Κοντολο­γίς, επρόκειτο περί παρεξηγήσεως. Ναι, μωρέ, χαρτζιλίκωσαν τον Μαντέλη όχι επειδή ήταν υπερυπουργάρα του Σημίτη, μέγας υπογραφέας συμβάσεων και κουλαντριστής της κυβέρνησης, αλλά ετύγχανε ...εκσυγχρονιστής που φαινότανε θλιμμένος ωσάν μπουλντόγκ που του πήρες απότομα το κουλουράκι από τους μασητήρες. 

Τι να κάνουν οι φρίτσηδες; Ψυχοπονιάρηδες άνθρωποι, σπρώξανε τα μάρκα να σκάσει χαμογελάκι ο άνθρωπος, να λουστεί με φως ιλαρόν ο ίδιος και να ευθυμήσει ο θεσμός του «πρωινού καφέ» του Σημίτη με Τσουκατοπανταγιάδες και λοιπούς ντερμπεντέρηδες. Και τον Τσουκάτο εί­χανε δει χλομούλι οι προσηνείς Τεύτονες και του φίσκαραν μια βαλιτσάρα με μάρκα για να κάνει βαράκια. 

Ο Τσουκάτος, ως αμετανόητος τροτσκιστής, δεν αρκείται στα στατικά βαράκια. Είναι προσηλωμένος στην επαναστατική αεροβική γυμναστική που επιβάλλει περπάτημα και τρέξιμο. 

Γι' αυτό πήρε τη βαλίτσα και περπάτησε γοργά μέχρι τα γραφεία της πασοκάρας για να «πιάσει», αφενός, η άσκηση και να «τα πιάσει», αφετέρου, το κόμμα που ίδρυσε ο αξέχα­στος Αντρέας. 

Το παρόν διαλύεται 

Αυτές είναι οι μεγάλες αλήθειες για την καλή εταιρία Siemens, η οποία πέτυχε στην προστιμάντζα της έκπτωση που δεν δίδεται ούτε σε διάλυση καταστήματος λόγω συνταξιοδότησης. Η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής είχε (κακώς) αποφανθεί ότι έπρεπε να πληρώσει η γερμανοεταιρία δύο δισ. ευρώ επειδή τ΄ ακούμπαγε σε πολιτικούς. 

Μάλλον η Siemens δεν πολυήθελε να τα στάξει, ένεκα μιας παρεξή­γησης, και εικάζεται (από τους γνωστούς κύκλους του μηδενισμού και της ανευθυνότητας) ότι απάντησε: «Αν τους έδωσα τόσα πολλά, να τα πάρετε από δαύτους, εγώ δεν βγαίνω». Έτσι ακολουθήθηκε η υπεύθυνος στάσις της μείωσης του προστίμου σε -σκάρτα- 200 τόσα εκατομ­μύρια. Το καλό είναι ότι η γερμανι­κή πολυεθνική, μέσα στα πολλά που θα δώσει, θα καταβάλει και σεβαστό ποσόν για να γίνουν σεμινάρια « κατά της διαφθοράς»! Αυτές είναι ξήγες, μαντάμ. 

Οι ειδήμονες στα ζητήματα διαφθοράς θα μας μάθουν πώς να την καταπολεμήσουμε. Η Ελλάς της αξιοκρατίας και της διαφάνειας απευ­θύνεται στους καθ' ύλην αρμοδίους, όταν επιδιώκει την επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων. Και η ζωή συνεχίζεται κανονικά για όσους δεν χρωστούν και δεν αυτοκτονούν. Δηλαδή για λίγους... 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-29/8/2012)



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger