Αρχική » , , , , , » Ηχηρά «μηνύματα» από την 8η Ταξιαρχία

Ηχηρά «μηνύματα» από την 8η Ταξιαρχία


Άσκηση-απάντηση στις βλέψεις του Έντι Ράμα.
Οι βολές των ελληνικών αρμάτων ακούστηκαν και στην άλλη πλευρά των συνόρων, ως συνέχεια της δήλωσης του Δημήτρη Βίτσα ότι «τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν κινδυνεύουν από κανέναν».

Σκληρή ρητορική ανθελληνισμού επιλέγει ο εθνικοσοσιαλιστής Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα (θέτει θέμα Τσάμηδων και Τσαμουριάς και εξόντωσης της ελληνικής μει­ονότητας), που είναι και ο «άνθρωπος» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα Βαλκάνια.

«Κανείς να μην τολμήσει να σκεφτεί καν ότι μπορούμε να κα­θίσουμε στο τραπέζι της συζήτησης για τα κυριαρχικά μας δι­καιώματα. Άρα, ο ελληνικός λαός μπορεί να είναι ήρεμος και σί­γουρος ότι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν κινδυνεύουν επ’ ουδενί, ό,τι και να λένε, όποιος και να το λέει», απαντά ο ανα­πληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσας. Όμως, την κα­λύτερη απάντηση, σε όσους εποφθαλμιούν ελληνικά εδάφη αμ­φισβητώντας την ελληνική κυριαρχία, έδωσε η 8η Μηχανοκί­νητη Ταξιαρχία Ηπείρου. Επισημαίνουμε ότι πρόσφατα, σε μια σεμνή τελετή, έγινε η παράδοση της Πολεμικής Σημαίας στην 8η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία, της ιστορικής 8ης Μεραρχίας της Ηπείρου, που έγραψε το έπος του 1940 στα Βουνά της Πίν­δου και της Αλβανίας.

Ακολούθησε (πριν από λίγες μέρες) η επιχειρησιακή αξιο­λόγηση της 8ης Ταξιαρχίας, που έχει έδρα τα Ιωάννινα, κατά τη διάρκεια μιας απαιτητικής στρατιωτικής άσκησης. Στο πλαίσιο της τακτικής επιχειρησιακής εκπαίδευσης, οι Αρματιστές της Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας (8η Επιλαρχία Αναγνωρίσεως) σφυροκόπησαν το πεδίο βολής και ασκήσεων με ό,τι πυρομαχικά διέθεταν στο οπλοστάσιό τους. Οι βολές τους ακούστηκαν και στην άλλη πλευρά των ελληνοαλβανικών συνόρων. Η 8η Τα­ξιαρχία έχει ως αποστολή τη διαφύλαξη των ελληνικών κυριαρ­χικών δικαιωμάτων επί της ελληνοαλβανικής μεθορίου. Οι διαχρονικά επίδοξοι και επίβουλοι σφετεριστές της ακεραιότητας της ελληνικής επικράτειας ας μελετήσουν πρώτα πολύ προσε­κτικά το βίντεο με τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της 8ης Τα­ξιαρχίας, που έχει αναρτήσει το ΓΕΣ στο διαδίκτυο, και μετά να επαναδιατυπώσουν, αν το θεωρήσουν σκόπιμο, τις αναθεωρη­τικές και ανθελληνικές απόψεις τους. Και, κυρίως, η αλβανική κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει την εχθρική συμπεριφορά της προς την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας.

Ο σφετερισμός των περιουσιών των Ελλήνων της Αλβανία, συνιστά κατάφωρη παραβίαση της διεθνούς νομιμότητας, των συμφωνιών και συνθηκών, που προστατεύουν τα μειονοτικά δι­καιώματα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να συναινέσει στην ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ όταν η αλβανική κυβέρνηση περιφρονεί το νομικό πλαίσιο, αλλά και τον νομικό πολιτισμό της Ευρώπης, που έχει ιστορικό προστασίας των μειονοτήτων ειδικά στα «ευαίσθητα» Βαλκάνια.

Η αλβανική ηγεσία συγχέει την εσφαλμένη αντίληψη που έχει για την ιστορία με τις δεσμεύσεις της Αλβανίας, που απορ­ρέουν από το Διεθνές Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, για την προστασία την ελληνικής εθνικής μειονότητας που είναι γη­γενής με κατοχυρωμένα δικαιώματα. 

Χρήστος Α. Καπούτσης
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-12/11/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger