Αρχική » , , , , , » Έχουν καταλάβει οι Μητσοτάκηδες τι συνέβη στο « Αμέρικα; »

Έχουν καταλάβει οι Μητσοτάκηδες τι συνέβη στο « Αμέρικα; »


Το φάντασμα του πατριωτισμού πλανάται πάνω από τη Νέα Δημοκρατία.

Στα περί της Ν.Δ «φαντά­σματα» αναφέρεται ένα καλό πολιτικό άρθρο που αναπτύσσεται σε δεξιό ενημερωτικό ιστολόγιο που μπορεί να μη φημίζεται για την ιδεολογική και δημοσιογραφική του συνέπεια έναντι του εν γένει συστημικού χώ­ρου αλλά παρ΄ όλα αυτά δε μπορεί κανείς να του καταλογίσει εύκολα ότι απομακρύνεται από τις δεξιές του απόψεις. Στο antinews.gr, με αφορμή τις αμερικανικές εκλογές που έχουν καταπνίξει την εσωτερική επικαιρότητα, γίνεται λόγος για τα νωθρά (και πιθανόν ανύπαρκτα αντανακλαστικά) εθνικού πατριωτι­σμού που πιθανόν να μην έχουν αντιληφθεί εκεί στην οδό Πειραιώς(στα πιο φθηνά γραφεία της Ν.Δ) ότι αυτός ήταν ο κύριος παράγο­ντας για να συντρίψει ο Τράμπ την ξινή και «βρώμικη» Χίλαρι. 

Για τον ΣΥΡΙΖΑ (όπως αναφέρει η συλλογι­στική του άρθρου), είναι ξεκάθαρο τι συμβαίνει: «...Καλά, η ελληνική κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ ειδικά είναι ανίκανος να κάνει προβλέψεις και να χαράξει στρατηγική για μικρότε­ρα θέματα, όχι για τις εκλογές στις ΗΠΑ. Χαρακτηριστικό της πλήρους αποτυχίας της ελληνικής διπλωματίας είναι το γεγονός ότι το Μαξίμου πόνταρε όλα του τα λεφτά στην επίσκεψη Ομπάμα πιστεύοντας ότι μόλις έρθει εδώ ο Αμερικανός πρό­εδρος θα λυθούν ως δια μαγείας το θέμα του χρέους και το θέμα του προσφυγικού. Άσε δε που κάποιοι μόνο... Ομπαμάκη δεν τον βάπτισαν εκτιμώντας ότι είναι τόσο φιλέλλη­νας που θα λύσει και τα ελληνο­τουρκικά».

Οι «φιλελέδες» και οι...λελέδες

«Μεγάλο είναι, όμως, το πρόβλημα και για τη Νέα Δημοκρατία. Ο Κυριάκος κινδυνεύει να εκλεγεί πρω­θυπουργός με μια ατζέντα που κάποιοι την χαρακτηρίζουν πολύ... φιλελέ όταν άλλες είναι οι βουλές του πλανήτη. Όταν στη ΝΔ δεν τολμούν να μιλήσουν και να κάνουν ρήξεις για το προσφυγικό, όταν βγάζουν ανακοινώσεις φοβισμένες για μια σειρά από θέματα όπως η εκπαίδευ­ση, η θρησκεία, οι σχέσεις των πολι­τών με την ιστορία τους και με την πατρίδα τους, τι να περιμένει κανείς από μια νεοδημοκρατική διακυβέρ­νηση; Όταν στη ΝΔ σκέφτονται μό­νο πώς θα λειτουργήσουν σε ένα «πολιτικώς ορθόν» πλαίσιο όταν ο Τραμπ τους απέδειξε ότι οι πολίτες στον κόσμο δεν θέλουν τους συστημικούς, τις οικογένειες, τους διαπλεκόμενους, τους στημένους από το σύστημα πολιτικούς, τότε υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα που πρέπει να λύσουν στην οδό Πειραιώς. 

Εμείς τους τα λέγαμε. Η χαλαρή αντιπολί­τευση δεν κάνει καλό, αντιθέτως στρέφει τον κόσμο σε πιο ακραίες καταστάσεις. Όσο για εκείνα τα πο­λιτικά νούμερα και στη δεξιά που ακόμη και σήμερα μιλάνε για «συμμαχίες» με την Αριστερά και για οι­κουμενικές κυβερνήσεις στο πλαίσιο μιας προγραμματικής συμφωνίας που θα βασίζεται σε ψευτοπροοδευτικές και θολοκουλτουριάρικες από­ψεις, τι να πούμε. Είναι τόσο αποτυ­χημένοι που καλύτερα να σιωπή­σουν. Το έχουμε γράψει και σε άλλο άρθρο. Η νίκη Τραμπ είναι πέρα και πάνω από το νέο ένοικο του Λευκού Οίκου. Είναι μια γενικότερη τοποθέ­τηση των λαών στα προβλήματά τους και στο πώς τα πολιτικά συστή­ματα μπορούν να τα λύσουν.

Είναι ένα ηχηρό χτύπημα στους επαγγελματίες πολιτικούς, στους «διορισμένους» πρωθυπουργούς, στους πορφυρογέννητους όπως η Χίλαρι και σ' εκείνους που μετρούν τα λόγια τους μη τυχόν και θίξουν την πολιτική ορθότητα κάποιων», καταλήγει το άρθρο.

(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-10/11/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger