Αρχική » , , , , , , » Σχεδιάζουν και «νέο» ψαλίδι στις δαπάνες για την Άμυνα

Σχεδιάζουν και «νέο» ψαλίδι στις δαπάνες για την Άμυνα


Προϊόντος του χρόνου, αποκαλύπτονται τα σχέδια της κυβέρνησης για τα μισθολογικά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και τις συντάξεις των αποστράτων
Δυσοίωνα μηνύματα που στέλνει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ

Μέσα από μετριοπαθείς δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που περιέχουν και την αναγκαία «δοσολογία» προσφοράς των στρατιωτικών προς την πατρίδα, περνά η νέα πολιτική της κυβέρνησης, προλειαίνοντας το έδαφος για την περεταίρω οικονομική τους εξαθλίωση.

Κατ’ αρχάς, στις πολλές και χειμαρρώδεις δηλώσεις και τις συνεντεύξεις του ΥΠΕΘΑ Πάνου Καμμένου και του ΑΝΥΠΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα δεν υπάρχει πλέον η δέσμευση για την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, που επιτάσσει την άμεση μισθολογική αποκατάσταση των στρατιωτικών (εν ενεργεία και αποστράτων) και του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας (αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί), επειδή οι περικοπές από τις κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά - Βενιζέλου ήταν αντισυνταγματικές. Το ΣτΕ ορίζει (απόφαση οριστική και αμετάκλητη) οι αποδοχές και οι συντάξεις των στελεχών ΕΔ-ΣΑ να επανέρθουν στα επίπεδα του Αυγούστου του 2012. Τα στελέχη της κυβέρνησης καμώνονται ότι δεν γνωρίζουν ή πως «ξεχνούν» την απόφαση του ΣτΕ, που είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση.

Σε συνέντευξή του, ο κ. Καμμένος (εφημερίδα «Αγορά»), ερωτηθείς «Τι γίνεται με τα ειδικά μισθολόγια;» και «Βρήκατε εναλλακτική;», απάντησε: «Τη μάχη των ειδικών μισθολογίων την έχουμε δώσει και την έχουμε κερδίσει, θέλω να διαβεβαιώσω ότι κανένα στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και οι απόστρατοι δεν θα υποστούν περαιτέρω μειώσεις». Υποστηρίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ότι τα στελέχη των Ε.Δ. και οι απόστρατοι «δεν θα υποστούν περαιτέρω μειώσεις». Καμία δέσμευση, όμως, για αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών και την υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ. Πιο «προχωρημένος», ο αναπληρωτής υπουργός, σε ανάλογη ερώτηση (συνέντευξη σε κυριακάτικη εφημερίδα), δήλωσε: «Είμαστε σαφείς: Όσοι υπηρετούν σήμερα στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν πρόκειται να υποστούν άλλες μειώσεις. Αντίθετα, οι προσπάθειες που κάνουμε αποσκοπούν στη βελτίωση των μη μισθολογικών απολαβών των στελεχών, με οικονομικό, όμως, όφελος γι’ αυτούς, που αφορούν σε προγράμματα στέγασης, εξορθολογισμό των μεταθέσεων και εμπέδωση της αξιοκρατίας». Ο κ. Βιτσας, αφού «ξέχασε» να αναφερθεί στην απόφαση του ΣτΕ, δεσμεύτηκε ότι δεν θα υποστούν κι άλλες μειώσεις μόνο όσοι υπηρετούν σήμερα στις Ε.Δ. Και οι απόστρατοι, κ. Βίτσα, οι συνταξιούχοι στρατιωτικοί εγκαταλείπονται στην τύχη τους;

Στον «Καιάδα» κι αυτοί;

Γι’ αυτούς ας μεριμνήσουν ο Γιώργος Χουλιαράκης και η Έφη Αχτσίογλου, δηλαδή ας τους ρίξουν στον «Καιάδα» μαζί με τους υπόλοιπους συνταξιούχους! Επίσης, στους νέους που θα μπουν στο στρατιωτικό επάγγελμα «ξέχασε» να αναφερθεί ο ΑΝΥΠΕΘΑ.

Όμως, υπάρχει και κάτι ακόμη χειρότερο που αφορά στην ασφάλεια της χώρας. Στην ίδια συνέντευξη, ο Δημήτρης Βίτσας παραδέχτηκε ότι «οι δαπάνες για την Άμυνα έχουν υποστεί μειώσεις της τάξης του 50%, δηλαδή από 6 δισ. ευρώ που ήταν ετησίως προ κρίσης έχουν φθάσει στα 3 δισ. ευρώ». Και η εύλογη ερώτηση είναι: «Οι μειώσεις αυτές δεν έχουν επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία, το αξιόμαχο, το μαχητικό πνεύμα και το ηθικό των Ε.Δ.;». Και δεν είναι καθόλου ρητορική η ερώτηση, εκτός κι αν ισχύει η δήλωση του Πάνου Καμμένου κατά την επίσκεψή του στο Μοναστήρι των Ταξιαρχών, στον Πανορμίτη της Σύμης: «Μπορεί οι άλλοι να παίρνουν μαχητικά Stealth, αλλά η προστασία του Ταξιάρχη είναι ανώτερη απ’ όλα»!

(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 25/04/2015 – ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger