Πιστός στην πολιτική του «μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη», προετοίμασα καλά την Τρίτη επίσκεψη στην Ντόχα συνοδευόμενος από τους 40 επιχειρηματίες. «Δεν μπορεί», είπα, «κάτι θα μας κάτσει».
Στο «Ξύπνημα του Finegan» υπερέβην τα όρια της ευπρέπειας διότι επιχείρησα να περιγράψω τις αποφάσεις που πήρα ξυπνώντας μετά από νύχτα διαρκείας 38 ετών, στην οποία έκανα χρήση ουσιών. Πριν κοιμηθώ σκεφτόμουν τι θα κάνω την επομένη προκειμένου να διασφαλίσω το μέλλον του ελληνικού λαού....
Τη νύχια όμως με κυρίευε το πάθος για τις ουσίες. Όταν ξυπνούσα δεν θυμόμουν τίποτα γι΄ αυτό, έτσι την περασμένη εβδομάδα αποφάσισα να βάλω τέλος στις κακές συνήθειες και να συμβάλω στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας ρίχνοντας γέφυρες σε Ανατολή και Δύση. Πρώτη ενέργεια η τρίτη γέφυρα στο Κατάρ. Την πρώτη την έριξα όταν πήγα με το Εμπραέρ, με τον πρίγκιπα Νικόλαο και τον Harry the Lawman. Η επίσκεψη αφορούσε α) στην επένδυση στο λιμάνι του Αστακού με μία μονάδα ισχύος 1.000 MW που θα λειτουργούσε με καταριανό LPG, β) στη διασφάλιση των καταθέσεων της βασιλομήτορος Simpson στις τοπικές τράπεζες. Για λόγους που χάθηκαν στις αναθυμιάσεις η επένδυση δεν «υλοποιήθηκε».
Λίγους μήνες μετά κατέβηκα (με Αθεμπίγιο και Αιθέρια Τίνα) στο «παραλιακό μέτωπο» και αφού γκρέμισα την ήδη γκρεμισμένη «Νεράιδα» ανακοίνωσα μία ακόμα επένδυση από το Κατάρ για το αεροδρόμιο Ελληνικού. Λίγο όμως ότι το ΣτΕ είχε αποφανθεί ότι ποτέ δεν έπαψε να είναι αεροδρόμιο, περισσότερο η πρωτοβουλία των «τοπικών κοινωνιών» να το μετατρέψουν σε συνεταιριστικό αγρό, έκαναν το Εμιράτο να λακίσει για δεύτερη φορά. Πιστός στην πολιτική τού «μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη», προετοίμασα καλά την τρίτη επίσκεψη στην Ντόχα συνοδευόμενος από τους 40 επιχειρηματίες. «Δεν μπορεί» είπα, «κάτι θα μας κάτσει». Σε ερώτηση δημοσιογράφου γιατί όλοι οι πολιτικοί μου εαυτοί βασίζουν τις ελπίδες τους στο Εμιράτο η απάντηση είναι ότι: α) ο εμίρης είναι φιλικός με τους ντόπιους όταν κάνει διακοπές στην Ελλάδα, β) ψώνισε το Κόστα Σμεράλντα, άρα ο sir Takis μπορεί να του πουλήσει τον «Αστέρα». Πριν φύγω ένας συμμαθητής μου απ΄το Αμχέρστ τηλεφώνησε (τυχαία) στον Ερντογάν και τον ρώτησε πού θα πάει «αύριο» για να τον συναντήσω κατά τύχη. Ο Ταγίπ είπε: «Ντόχα, ξενοδοχείο "Oryx Rotana”». Επειδή κι εγώ πήγα Ντόχα κι έμεινα στο «Oryx», βρεθήκαμε και συζητήσαμε (κατά τύχη) τα προβλήματα μεταξύ των δυο χωρών. Πρώτα εκείνο των 146 ιμάμηδων της Δυτικής Θράκης και μετά την επαναλειτουργία της Χάλκης.
Μαζί μου στο ταξίδι πήρα τους Παναγιωτόπουλο, Χατζηδάκη και Κεφαλογιάννη (Όλγα) για να άρουν σε ρυθμούς Fast Talk τα τεχνικά εμπόδια που θα παρουσιαστούν στην πώληση της δημόσιας περιουσίας.
Εκείνη τη στιγμή, όμως, οι αγρότες επέλεξαν να ζητήσουν «φθηνό πετρέλαιο» και δάνεια. Ανάθεσα την αντιμετώπιση προβλήματος στους κυρίους Παπαδάκη, Ευαγγελάτο, Καμπουράκη, και Οικονομέα, όπως κάνω από την εποχή των Ιμίων (Βερύκιος), και έφυγα. Επειδή πολλοί λένε ότι τα ληγμένα που παίρνω έχουν επηρεάσει τη κρίση μου, οφείλω να πω πώς έχουν δίκιο. Μία περίπτωση να θεραπευτώ είναι στις επόμενες εκλογές πρωθυπουργός να εκλεγεί ο Αλέξης, αντιπρόεδρος να γίνει ο Benny de Shrek και τη θέση του (γίγαντα) Παναγιωτόπουλου στο ΥΠΕΘΑ να πάρει ο (γίγας) Στρατούλης. Τώρα που το σκέφτομαι βλέπω πως είναι ένα καλό σενάριο για την επιστροφή των Monty Python στην μεγάλη οθόνη.
Κώστας Καββαθάς
(Εφ. ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ-03/2/2013)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.