Αρχική » » Διατηρητέοι υπό προαγωγή

Διατηρητέοι υπό προαγωγή


Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου για τις προαγωγές στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που επεξεργάστηκε το ΓΕΕΘΑ. 
ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ φέρνει τα πάνω κάτω στην εξέλιξη υπαξιωματικών και αξιωματικών. 

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒ0ΥΝ0Π0ΥΛ0Υ 
p.karvounopoulos@realnews.gr 

Σχέδιο νόμου-βόμβα για τις προ­αγωγές των στελεχών των Ενό­πλων Δυνάμεων επεξεργάστη­κε το ΓΕΕΘΑ, με το οποίο «ισοφαρίζει» το όποιο οικονομικό κόστος προκύψει από την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για τους στρατιωτικούς! Το νομο­σχέδιο, που αποκαλύπτει η Real news, φέρνει τα πάνω κάτω στην εξέλιξη υπαξιωματικών και αξιωματικών και ανα­μένεται να προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις με τους πρώτους μάλιστα, να κάνουν λόγο για «ρατσισμό» ενα­ντίον τους. 

Στόχος μεταξύ άλλων, να μην αποστρατεύεται κανείς πριν από τα 58 έτη της ηλικίας του, κάτι που ανα­μένεται να... προκαλέσει μεγάλο κύμα παραιτήσεων. Στο ήδη τεταμένο κλί­μα που επικρατεί με την αγωνία για τα μισθολογικά θέματα και την εκτέ­λεση της απόφασης του ΣτΕ, έρχεται να προστεθεί και το νομοσχέδιο του ΓΕΕΘΑ, το οποίο ο αρχηγός του Μι­χαήλ Κωσταράκος προώθησε στα Γε­νικά Επιτελεία. 

Το σχέδιο νόμου, το οποίο έχει στη διάθεσή της η «R», προβλέπει μεταξύ άλλων: 

Εισάγεται για πρώτη φορά η κρίση για αξιωματικούς που θα είναι «διατηρητέοι υπό προαγωγή». Όπως αναφέρει το κείμενο του νομοσχέδιου, «δια­τηρητέοι υπό προαγωγή κρίνονται οι αξιωματικοί οι οποίοι, κατά την κρίση των αρμόδιων Συμβουλίων Κρίσε­ων, αποδίδουν σε βαθμό τουλάχι­στον "λίαν καλώς" στον κατεχόμενο βαθμό και με βάση τη συνεκτίμηση των προσόντων τους σε όλη τη στα­διοδρομία τους όπως προκύπτει από τον ατομικό τους φάκελο, θεωρούνται κατάλληλοι για την αποτελεσματική ενάσκηση των καθηκόντων του βαθ­μού τους και προαγωγή στον επόμε­νο βαθμό», αλλά... δεν προάγονται, αφού δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις να καλύψουν! Αυτό σημαίνει ότι δεν θα παίρνουν και τον μισθό τού επο­μένου βαθμού. Οι μισθολογικές προαγωγές καταργούνται. 

Κύριος στόχος του, οι αξιωματικοί που προέρχονται από ΑΣΣΥ, οι οποίοι, κατά τις προτάσεις του, θα πρέπει να ξεχάσουν όσα ίσχυαν όλα αυτά τα χρό­νια περί της σταδιοδρο­μίας τους. 

Διασύν­δεση νομοθε­τημένων οργα­νικών θέσεων, οι οποίες όμως έχουν να επικαιροποιηθούν από το 1970(!). Με δεδομένο ότι οι αξιωματι­κοί των ανώτα­των στρατιωτι­κών σχολών κα­τέχουν τη συντρι­πτική πλειονότη­τα αυτών των θέσεων, αφού τους προήγαγαν με τα συνολικά έτη υπηρεσίας τους και με τον μέγιστο χρόνο παραμο­νής, δεν μένει «χώρος» για όσους προέρχονται από τις τάξεις των υπαξιωματικών. 

«Καταδικάζει» σε έλλειψη οράμα­τος όλα τα στελέχη που προέρχονται από υπαξιωματικούς και ταυτόχρονα σε οικονομική υποβάθμιση, αφού οι απολαβές τους συνδέονται άμεσα με τη βαθμολογική τους εξέλιξη. 

Αντιθέτως οι ανώτατοι αξιωματικοί «προστατεύονται» με... μαξιλάρι εξασφαλισμένης τετραετούς παραμονής στο στράτευμα. 

Το παράδοξο; Μειώνονται οι νο­μοθετημένες οργανικές θέσεις ανωτάτων κατά 20%, αλλά προβλέπονται κρίσεις και προαγωγές μέχρι και 50% επιπλέον αυτών των θέ­σεων! Όπως λένε υπαξιωματικοί που έχουν γνώση του σχεδίου νόμου, «με αυτό ο αείμνηστος Πλαστήρας, που προ­ερχόταν από τη Σχο­λή Υπαξιωματικών-εί­ναι, άραγε, τυχαίο ότι η φωτογραφία του εί­ναι η μόνη που δεν κοσμεί την πολυτε­λέστατη αίθουσα του ΣΑΓΕ;- θα ήταν καταδικασμένος να αποστρατευτεί λο­χαγός!». Αν το σχέ­διο νόμου δεν αλ­λάξει σε βασικά του σημεία, τότε είναι βέβαιο ότι ένα θα εξασφαλίσει: τις μα­ζικές παραιτήσεις. 

(REAL NEWS-28/09/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger