Αρχική » » «Μεταρρύθμιση» Λοβέρδου και στις στρατιωτικές σχολές

«Μεταρρύθμιση» Λοβέρδου και στις στρατιωτικές σχολές


Από το πουθενά θέλει να αλλάξει το σύστημα εισαγωγής. 

ΑΛΛΑΓΈΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ εισαγωγής στις Αστυνομικές και Στρατιωτικές Σχολές συζήτησαν, χθες, οι υπουργοί Παιδείας, Άμυνας και Δημόσιας Τάξης. Αν και δεν υπάρχει επιτακτικός λόγος ούτε έχει ζητηθεί από τους ενδιαφερομένους, ο κ. Λοβέρδος αναπτύσσει πρωτοβουλία τροποποίησης αναζητώντας τα κατάλληλα σημεία αλλαγών. 

Χθες, στην υπουργική σύσκεψη που πραγ­ματοποιήθηκε στο Πεντάγωνο, η σεναριολογία ήταν πλούσια... Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προτάσεις -που αφορούν τις εισαγωγικές του 2016- κινήθηκαν από την αποτυχημένη (και χωρίς πιθανότητες πάλι) ιδέα Αρβανιτόπουλου για 6ο επιστημονικά πεδίο ειδικά για τις σχολές αυτές έως τις ιδέες για την επαναφορά της κα­τηγορίας των επιλαχόντων ή την ύπαρξη περιοριστικών κανόνων ως προς τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, που θα υποχρεώνουν τους εν­διαφερομένους να ανεβάζουν τις σχολές αυτές σε υψηλότερες θέσεις προτίμησης. Αναμένονται οι τελικές προτάσεις γι΄ αυτές τις άνευ λόγου και κυρίως σε ακατάλληλο χρόνο αλλαγές οι οποίες συνοδεύουν και την έτερη πρωτοβουλία του νέ­ου υπουργού Παιδείας σε ό,τι αφορά το εξεταστι­κό, την απόπειρα προσθήκη της Πληροφορικής στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Μια αλλαγή που επίσης δεν απαιτείται παρά μόνον από τη νέα έμπνευση του υπουργού Παιδείας, την οποία δεν σκέφτηκε να συζητήσει με κανέναν αρμόδιο φορέα (επιστημονικές ενώσεις, εκπαι­δευτική κοινότητα). 

Μάλιστα, θα είναι η πρώτη φορά που θα κατα­λυθεί ο μόνος κανόνας τον οποίο τήρησαν όλοι οι μέχρι τώρα υπουργοί παιδείας, να μην ανακοινώνουν καμία αλλαγή αν δεν υπάρχει ο χρονικός ορίζοντας της τριετίας, σεβόμενοι απόλυτα το δικαίωμα των μαθητών στη σταθερότητα και την προετοιμασία για ένα εξεταστικό σύστημα από την Α’ έως την Γ’ Λυκείου. 

Οι αντιδράσεις είναι ήδη έντονες και σίγουρα θα έπαιξαν ρόλο στην αναβολή των ανακοινώσε­ων, χθες, όπως τουλάχιστον είχε προγραμματι­στεί από το υπουργείο. 

Άννα Ανδριτσάκη
(Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ-23/09/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger