Αρχική » » Πικρές αλήθειες

Πικρές αλήθειες


Κύριε διευθυντά 

Ως επίτιμος Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ διά­βασα με μεγάλη προσοχή το απόσπασμα εκείνο από την ομιλία του κ. πρωθυπουργού στη ΔΕΘ που αναφέρεται στους «ένστολους» και δυστυχώς αισθάνθηκα οργή και αηδία, διότι μου θύμισε την προσφορά μικρών καθρεπτών σε ιθαγενείς αφρικανικής χώρας κατά τη διάρκεια της αποικιοκρατίας! 

Το απόσπασμα αυτό της ομιλίας της 6nς Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη ξε­κινάει με το κλασικό «λιβάνισμα»... των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως συνη­θίζεται σε κάθε μεγάλη Εθνική εορτή και πανήγυρη, και καταλήγει στο «διά ταύτα», που ούτε λίγο ούτε πολύ, εάν το αντιλαμβάνομαι ορθώς, είναι η πα­ραπομπή της πρόσφατης σχετικής και αμετάκλητης απόφασης του ΣτΕ περί άρσεως των καταφανών αδικιών εις βάρος των «ένστολων» στις... καλένδες! 

Για να γίνω αντιληπτός σημειώνω ότι με τις καταχρηστικές και αντισυνταγματικές αποφάσεις που λήφθηκαν τον Αύγουστο του 2012, οι περικοπές στις αποδοχές από την αρχή της κρίσεως, που έχουν υποστεί οι «ένστολοι», εν ενεργεία και συνταξιούχοι, έχουν ξεπεράσει αθροιστικά το 70% όταν σύμφωνα με στοιχεία που διαρρέονται από διάφορες πηγές ο μέσος όρος πε­ρικοπών που έχουν επιβληθεί στον ευρύτερο δημόσιο τομέα είναι της τάξεως του 45% περίπου. Με βάση λοιπόν αυτή την οδυνηρή πραγματικότητα και αφού όπως σημειώνει ο κ. πρωθυπουργός στην ομιλία του «ήταν από την αρχή στις προτεραιότητές του να δώσει ση­μαντική ανακούφιση στους ενστόλους» ερωτώ γιατί δεν υλοποιείται άμεσα και χωρίς προϋποθέσεις η πρόσφατη αμετάκλητη απόφαση του ΣτΕ ώστε να αποκατασταθεί η κατάφωρη και αντι­συνταγματική αδικία εις βάρος των «έν­στολων». Γνωρίζω ότι δεν θα λάβω απάν­τηση σε αυτό το ερώτημα, αλλά δεν μπορώ να μη σημειώσω ότι η παρέλκυση και η κωλυσιεργία με προαπαιτούμενα, αντιφάσεις και δημιουργία συγχύσεως περί του όλου θέματος ουδόλως ευνοεί το αξιόμαχο του Στρατεύματος και των Σωμάτων Ασφαλείας και πολύ περισ­σότερο δεν ευνοεί το κύρος και την αξιοπρέπεια της κυβερνήσεως! 

Θα πρέπει να καταστεί αντιληπτό ότι οι «ένστολοι», εν ενεργεία και εν αποστρατεία, ουδέποτε επιδίωξαν ει­δική μεταχείριση, «κοινωνικό μέρισμα» ή σημαντικές αυξήσει που τους υποσχέθηκε στην ομιλία του ο κ. πρωθυ­πουργός. Εκείνο όμως που αναμένουν είναι η άνευ ουδεμιάς παρέλκυσης και κωλυσιεργίας ουσιαστική υλοποίηση της πρόσφατης αποφάσεως του ΣτΕ ώστε να αποκατασταθεί η αδικία και από 70% και πλέον που είναι αθροι­στικά οι περικοπές των αποδοχών τους σήμερα να περιορισθούν στο 45% ή στο 50% που είναι ο μέσος όρος περι­κοπών στις αποδοχές του ευρύτερου δημόσιου τομέα. 

Όσο για την ειδική μελέτη, που θα τεκμηρίωνα τη διατήρηση του αξιόμαχου που επικαλείται ο κ. πρωθυπουργός στην ομιλία του, εκτιμώ ότι «εκ παραδρομής»(;) συσχετίζεται με την κατάρ­γηση της αντισυνταγματικής αποφάσεως του Αυγούστου 2012. Είναι ηλίου φαεινότερον, ότι η ανάγκη συντάξεως της ειδικής μελέτης, που μνημονεύεται στην απόφαση του ΣτΕ, αναφέρεται καθορι­στικά σε ενδεχόμενες μελλοντικές απο­φάσεις της διοίκησης που θα αφορούν επιπρόσθετες περικοπές αποδοχών και όχι στις ήδη ληφθείσες αντισυνταγμα­τικές αποφάσεις, οι οποίες και θα πρέπει να ακυρωθούν άμεσα! Κυρίως δε η ανάγ­κη συντάξεως αυτής της μελέτης αφορά στο υπό επιτελική επεξεργασία νέο μι­σθολόγιο που με βάση την επικρατούσα πολιτική διάθεση έναντι των «ένστολων» και σε συνδυασμό με τις υφιστάμενες οικονομικές συγκυρίες ουδείς ευελπιστεί ότι θα μπορούσε να εξασφαλίσει απο­δοχές ευνοϊκότερες εκείνων του Αυγού­στου του 2012! Αυτά τα ολίγα για να φωτιστεί η αλήθεια που χρειάζεται για να στηριχθεί η Νέα Ελλάδα!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΣΚΑΡΛΑΤΟΣ
Αντιπτέραρχος (I)-Επίτιμος Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ

(Εφ.ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-16/09/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger