Αρχική » , , » Διαγωνισμός για 600 νέους οπλίτες με τριετή σύμβαση

Διαγωνισμός για 600 νέους οπλίτες με τριετή σύμβαση


• Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΑΝΑ ΣΩΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.
• Οι οπλίτες θα προσληφθούν σε μάχιμα καθήκοντα σε μονάδες στον Έβρο, στα νησιά του Αιγαίου και στη Μακεδονία.

Στα τέλη Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου θα εκδοθεί η προκήρυξη από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ολοκληρώνεται άμεσα ο καθορισμός των ειδικοτήτων.

Προκήρυξη για την πρόσληψη 600 μάχιμων Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) αναμένεται να εκδοθεί στα τέλη Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Η προκήρυξη αφορά προσωπι­κό με συμβάσεις διάρκειας τριών ετών. Εντάσσεται, δε, στην πρόσφατη απόφαση του αρμόδιου υπουργού, Πάνου Καμμέ­νου, να ενισχύσει -παρά τη δύσκολη οι­κονομική συγκυρία- μέσα στο 2016 τις Ένοπλες Δυνάμεις με την ανακατάταξη 1.000 ήδη υπηρετούντων για βραχεία πε­ρίοδο χρόνου. Αναλυτικότερα, η απόφα­ση προβλέπει την κάλυψη 600 θέσεων στον Στρατό Ξηράς, 200 στο Ναυτικό και 200 στην Πολεμική Αεροπορία. Η πρώτη προκήρυξη που αφορά τον Στρατό Ξηράς προβλέπει την πρόσληψη:

300 ατόμων στις Ειδικές Δυνάμεις 
160 ατόμων στο Πεζικό
50 ατόμων στο σώμα Τεθωρακισμέ­νων
60 ατόμων στο Πυροβολικό, και
από 15 άτομα στο σώμα Μηχανικών και στις Διαβιβάσεις, αντίστοιχα.

Όλοι οι ΟΒΑ θα προσληφθούν σε μάχιμα καθήκοντα («ειδικότητες μαχητή») σε μονάδες του Δ’ Σώματος Στρατού στον Έβρο, της ΑΣΔΕΝ στα νησιά Αιγαίου και της 1ης ΜΠ στη Μακεδονία. Δυνατότητα ανακατάταξής δίνεται μόνο σε οπλίτες που υπη­ρετούν αμέσως μετά και σε συνέχεια της εκπλήρωσης της θητείας τους, ενώ οι έφε­δροι εξαιρούνται του διαγωνισμού.

Εν αναμονή έγκρισης

Σύμφωνα με στελέχη του ΓΕΣ, η προκή­ρυξη βρίσκεται υπό επιτελική επεξεργασία των ειδικοτήτων, προκειμένου να κα­λυφθούν άμεσα τα κενά. Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί εάν δυνατότητα ανακατάταξης θα δοθεί και σε εφέδρους αμέσως μετά την εκπλήρωση της θητείας τους. Εξάλλου, το σχέδιο της προκήρυξης θα πρέπει να εγκριθεί τόσο από τον νο­μικό όσο και από τον οικονομικό σύμ­βουλο της υπηρεσίας, ώστε να προληφθούν τυχόν ασάφειες.

Σύμφωνα με το υπάρχον νομοθετικό πλαί­σιο, οι οπλίτες και οι έφεδροι που επανακατατάσσονται ασφαλίζονται στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, έχουν τα ίδια δικαιώματα από πλευράς υγειονομικής περίθαλψης, όπως και οι μόνιμοι στρατιωτικοί, και τοποθετούνται σε Μονάδες των Ενόπλων Δυνά­μεων που εκπληρώνουν διεθνείς υπο­χρεώσεις.

(ΕΘΝΟΣ-09/08/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger