Αρχική » , , » Δ. Βίτσας: Δεν θα υπάρξει καμία μείωση των μισθών στις Ε.Δ.

Δ. Βίτσας: Δεν θα υπάρξει καμία μείωση των μισθών στις Ε.Δ.


Ο ΑΝΑ­ΠΛΗΡΩ­ΤΗΣ υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Βίτσας σε επίσκε­ψή του πριν από λίγες ημέρες στην Κρήτη σε μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τη διαβεβαίωση όχι δεν πρόκειται να θίγουν οι μισθοί των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων έδωσε εκ νέου χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Βίτσας, σε μια προ­σπάθεια να διασκεδάσει τις ανησυχίες που προκαλεί η επικείμενη ψήφιση των ειδι­κών μισθολογίων από τη Βουλή.

Σε συνέντευξή του (Στο Κόκ­κινο), ο Δ. Βίτσας ανέφερε ότι «ο μισθός που παίρνουν αυτήν τη στιγμή τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν πρόκειται να μειωθεί. Τον ίδιο μισθό θα παίρνουν και μετά την ψήφιση των ειδικών μισθολογίων», τον Σε­πτέμβριο. Θύμισε, επίσης, πως «εμείς, σαν υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έχουμε πει, σε σχέση με το πάγωμα των μισθών για τα έτη 2017- 2018, που ψηφίστηκε τον Μάιο, ότι έχουμε αντισταθ­μιστικά», και πρόσθεσε: «Παράλληλα, προσπαθούμε να συνεννοηθούμε με όλα τα υπουργεία για το ειδικό μισθολόγιο. Συζητάμε ιδιαί­τερα με το υπουργείο Οικο­νομικών, δεν είναι θέμα υπό διαπραγμάτευση αλλά είναι υπό κοινή διαχείριση. Είναι ένα ζήτημα που αφορά όχι μόνο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλά και το υπουρ­γείο Προστασίας του Πολίτη και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και το Παιδείας και τους δικαστικούς».

«Το Προσφυγικό, η Τουρκία και τα κέντρα φιλοξενίας»

Αναφερόμενος στο Προ­σφυγικό, ο Δ. Βίτσας υπο­στήριξε πως «ο αριθμός των προσφύγων και των μετα­ναστών που έχουν παραμείνει στην Ελλάδα δεν εί­ναι τρομακτικός», ενώ χα­ρακτήρισε ανησυχητική την κατάσταση στην Τουρ­κία, προσθέτοντας πως «μας ανησυχεί ακόμη περισσότερο ότι το ζήτημα αν­θρώπων που έχουν ξεφύγει από έναν πόλεμο χρησιμο­ποιείται ως πολιτικό ή πολιτικάντικο επιχείρημα για άλλες επιδιώξεις».

Είπε, επίσης, πως στόχος της κυβέρνησής είναι να βελτιωθούν οι συνθήκες φιλοξενίας των προσφύ­γων («λιγότερα κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα και περισσότερα δι­αμερίσματα»), καθώς και η αποσυμφόρηση και η οικονομική ενίσχυση των νη­σιών του Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κάμψη της τουριστικής κίνησης.

(ΕΘΝΟΣ-10/08/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger