Αρχική » » Γκόλουμ και αντιρατσισμός

Γκόλουμ και αντιρατσισμός


Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΙΑΚΟ 

Αν πεις ότι ο Κώστας Σημίτης σου θυμίζει χαρακτήρα από την ταινία ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», θα τιμωρηθείς με αυστηρότητα;

Λοιπόν, δεν ξέρω αν τα μάθατε, αλλά με μισό κιλό αντιρατσισμό και πέντε δράμια πο­λιτικής ορθότητας ξεχρεώνεις ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος και εισφορά αλληλεγγύης. Αν δώσεις στο γκισέ της Εφορίας και 5 ουγκιές συμφώνου συμβίωσης, τότε σου διαγρά­φουν όλες τις βεβαιωμένες οφειλές και σου ρυθμίζουν τα χρέη που θα κάνεις τα επόμενα χρόνια σε 667 δόσεις. Οι 666 θα πάνε στους Γερμανούς και η μία στην προεδρική σύνταξη του Κουβέλη, του Κωνσταντόπουλου ή οποιουδήποτε άλλου υπερτυχερού κληθεί να υπηρετήσει την Ελλάδα σι­ωπώντας και υπογράφοντας τα πά­ντα. Μέσα απο αυτό το πρίσμα, καλό είναι να νιώσετε (έστω και λίγες) τύ­ψεις διαβάζοντας τις παρακάτω σκέ­ψεις για τον... καταλληλότερο πρωθυ­πουργό που είχε τοποθετήσει ποτέ το δίπολο ΗΠΑ - Γερμανία στο Μέγα­ρο Μαξίμου. 

Πρώτα απ’ όλα το μαύρισμα. Οπως τον καμαρώνετε στη φωτό, δείχνει να έχει αρπάξει λίγο, αλ­λά δεν εχει χάσει τίποτα σε ευρωπαϊκή γοητεία. Αν το δέρμα του (μαζί με τις φολίδες και τις ελιές) σας φαί­νεται μαύρο, που να δείτε και την ψυχή του! Δεν είναι καν σοκολατί, αλλά έχει αποκτήσει μια καταμαυρη, εβένινη όψη. Σαν ίχνος τερηδόνας σε δόντι δράκοντα... 

Ίμια 

Στο αντιρατσιστικό, που μάλλον θα λειτουργήσει στο μέλλον για λιβελοειδή κείμενα όπως το παρόν, δεν υπάρχει σαφής, ονομαστική αναφο­ρά για τις γενοκτονίες των Ποντίων και εν γένει των Μικρασιατών. Λογικο είναι αυτό. Τα κόμματα που νομοθετούν δεν θέλουν να θυμούνται τους νεκρούς από τις χαντζάρες των Τούρ­κων. Τις ψήφους των απόγονων των σφαγμένων θέλουν, αλλά και τα λε­φτά τους. Σιγά τώρα... Ποιος «ψύ­χραιμος» και «εθνικά υπευθυνος» πο­λιτικός ταγός θα ασχοληθεί με μικρολεπτομέρειες όπως οι εκατόμβες των Ελλήνων; Το ζήτημα είναι να περιληφθεί ονομαστική και σαφής αναφορά για την προστασία του Κώστα Σημίτη. 

Δεν μπορεί να γίνει αποδέκτη η συνήθεια που έχουν ορισμένοι να λοι­δορούν τον πρώην πρωθυπουργό, να κάνουν κριτική στα πεπραγμένα του και να υπενθυμίζουν αχρείαστες πλη­ροφορίες για Ίμια, Οτσαλάν, «ευχα­ριστώ τους Αμερικανούς», Χρηματιστήριο, εξοπλιστικά προγράμματα, Ολυμπιάδες της κιτσάτης χλιδής και των εργολάβων, Goldman Sachs, ευρωζώνη, «ελληνικά στατιστικά» κ.ά. 

Γι' αυτο, ίσα που προλαβαίνουμε να βάλουμε δυο τρεις παραγράφους για την προστασία του Κώστα Σημίτη και των πολύτιμων συνεργατών του, όπως ο Τσουκάτος και ο Μαντέλης. 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-06/09/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger