Αρχική » » Με 11 φρεγάτες απάντησε σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό στο TCG CUBUKLU!

Με 11 φρεγάτες απάντησε σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό στο TCG CUBUKLU!


ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΔ...

Μέσα σε λίγες ώρες επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ του defencenet.gr περί "σύγκλισης" μονάδων του Στόλου και της Ακτοφυλακής στην περιοχή που δέσμευσε η Τουρκία μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα και ανάμεσα στα ελληνικά νησιά των Ιμίων, της Καλύμνου, του Φαρμακονησίου και της Καλολήμνου: Από το ξημέρωμα 11 από τις 13 φρεγάτες του ελληνικού Στόλου ξεκίνησαν αιφνιδιαστική άσκηση με πλήρη συμμετοχή και των εναέριων μέσων τους.

Οι μονάδες κινούνται σε όλο το μήκος της μικρασιατικής ακτογραμμής στο ανατολικό Αιγαίο, αλλά ...ειδικά στην περιοχή του Κεντρικού Αρχιπελάγους, όπο σημειώθηκε η τελευταία τουρκική πρόκληση.

Είναι πρωτοφανές μέσα σε διάστημα μόλις 22 ημερών το σύνολο σχεδόν των φρεγατών του Στόλου νε αυμμστέχει σε τρεις ασκήσεις από τις οποίες οι δύο διακλαδικές (ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ και ΠΥΡΠΟΛΥΤΗΣ) και η άλλη η πλέον απαιτητική άσκηση του Στόλου (Αστραπή) και αυτό από μόνο του κάτι λέει για την εκτίμηση της απειλής.

Όσο και αν το υπουργείο Εξωτερικών και προσωπικά ο Ε.Βενιζέλος "σφυρίζει αδιάφορα" για την τουρκική NAVTEX που για πρώτη φορά δεσμεύε περιοχές εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και φτάνει μέχρι την παραλία ελληνικού νησιού, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας τα Επιτελεία δείχνουν ότι είναι "έτοιμα για όλα".

Έχοντας βελτιώσει δραματικά τις διαθεσιμότητες (έστω και με αναθεώρηση ορισμένων διαδικασιών που στερούσαν πλοία από τον Στόλο) προσπαθούν να "σκρινάρουν" τον τουρκικό Στόλο εκεί που ανήκει: Στην μικρασιατική ακτή και μόνο.

Στα σενάρια που βρίσκονται σε εξέλιξη από το πρωί (η άσκηση ολοκληρώνεται αύριο) έχει ιδιαίτερη σημασία ένα που αφορά την πρόκληση κρίσης από την Άγκυρα και την προσβολή μονάδων του τουρκικού Στόλου που έχουν επιχειρήσει να προστατεύσουν ερευνητικό σκάφος το οποίο έχει παραβιάσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Η προσβολή γίνεται και με ελικόπτερα S-70B με την βολή βλήματος Penguin. Να σημειώσουμε ότι αναζητείται και πεδίο βολής για την βολή βλήματος επιφανείας-επιφανείας, Harpoon

defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger