Αρχική » » Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας έσονται εις ... λειτουργία μίαν

Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας έσονται εις ... λειτουργία μίαν



Την εμπλοκή των Σωμάτων Ασφαλείας σε δρά­σεις που μέχρι πρότινος αποτελούσαν αποκλειστι­κή σχεδόν ευθύνη των Ενόπλων Δυνάμεων προωθεί η κυβέρνηση σε μια προσπάθειά της να καλύ­ψει τα κενά και τα προβλήματα που έχει προκαλέ­σει στον κρατικό μηχανισμό η χαμηλή διαθεσιμό­τητα εναέριων μέσων. 

Στο πλαίσιο αυτό ήδη τα συναρμόδια υπουρ­γεία υλοποιούν ένα ευρύ σχέδιο «διαλειτουργικότητας» μεταξύ... των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Αρχηγείων της ΕΛ.ΑΣ., του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος, σε μια σειρά από επιχειρησιακές δράσεις, όπως εί­ναι η έρευνα και διάσωση, ο σχεδιασμός κοινών ασκήσεων, η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευ­σης, η προστασία Ζωτικών Εγκαταστάσεων σε πε­ριόδους κρίσεων-επιχειρήσεων κ.ά. Το εντυπωσιακό είναι μάλιστα πως σύμφωνα με όσα προβλέ­πει το υπό έκδοση μνημόνιο του ΓΕΕΘΑ με το Λιμε­νικό Σώμα, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται στη δύναμη ΔΕΛΤΑ να ενταχθούν και άν­δρες του Λιμενικού οι οποίοι θα συμμετέχουν κανονικά στις ασκήσεις και τις επιχειρήσεις που θα εκτελεί η συγκεκριμένη δύναμη. 

Να σημειώσουμε ότι η δύναμη ΔΕΛΤΑ αποτελεί μία από τις πλέον επίλεκτες μονάδες κρούσης των Ενόπλων Δυνά­μεων, με άρτια και συνεχή εκπαίδευση σε ασκή­σεις το βασικό σενάριο των οποίων, στις περισσό­τερες περιπτώσεις, αφορά στην ανακατάληψη ελ­ληνικού εδάφους από τον εχθρό. Επί της ουσίας, οι συγκεκριμένες επιχειρησιακές δράσεις αφορούν σε μία προσπάθεια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να επεκτείνει τη διαλειτουργικότητα που υπάρχει μεταξύ των Γενικών Επιτελείων και με τα αντίστοιχα Αρχηγεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Πρόκειται πάντως για μία προσπάθεια που παρά τις καλές προθέσεις της, δύσκολα κρύ­βει πως η υλοποίηση της αφορά περισσότερο σε οικονομικούς παρά σε επιχειρησιακούς λόγους. 

Μάλιστα στο πλαίσιο της σχετικής διαδικασίας δεν λείπουν και οι γκρίνιες, αφού κύκλοι του Πυ­ροσβεστικού Σώματος βλέπουν πίσω από όλα αυ­τά μία κίνηση υφαρπαγής των εναέριων μέσων του Π.Σ. και ιδιαίτερα των υπερσύγχρονων ελικοπτέ­ρων Super Puma, η κυριότητα των οποίων εν συ­νεχεία θα αποδοθεί στην Πολεμική Αεροπορία. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο των δύο υπουργείων τα ελικόπτερα του Π.Σ. θα ενταχθούν «στο στρατιωτικό νηολόγιο για την επίλυση προβλημάτων που απορρέουν κυ­ρίως από το διαφορετικό θεσμικό πλαίσιο λειτουρ­γίας (πολιτικό νηολόγιο, πιστοποίηση και συντήρη­ση Ε/Π κατά EASA PART 145 κ.λ.π.), με σκοπό τη συνδρομή στο έργο των Ε.Δ. σε επιχειρήσεις έρευνας-διάσωσης, Αεροδιακομιδών κ.ά». 

ΓΙΩΡΓΌΣ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ
(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ-05/10/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger