Αρχική » » Προσέλαβαν μισθοφόρους γιατί φοβούνται την ΕΛ.ΑΣ.

Προσέλαβαν μισθοφόρους γιατί φοβούνται την ΕΛ.ΑΣ.


Η Blackwater είναι αμερικανική, ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία διαβόητη για τις δραστη­ριότητας της στο Ιράκ, που τώρα λειτουργεί υπό το όνομα Academi. 
Δήλωση-σοκ'Eλλnvα τ. πρέσβη για κοινωνική έκρηξη! 

0 ύποπτος ρόλος και η ανάθεση φύλαξης στρατηγικής σημασίας περιοχών της χώρας, όπως αποκάλυψε η «Ε» τον Δεκέμβριο του 2012, στον διαβόητο ιδιωτικό μισθοφορικό στρατό της Blackwater επιβεβαιώνονται, πλέον, με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο στο τελευταίο τεύχος του αμερικανικού περιοδικού «New Statesman» που κυκλοφόρησε προχθές. 

Σε αυτό το τεύχος, λοιπόν, φιλοξε­νούνται δηλώσεις-σοκ του Λεωνίδα Χρυσανθακόπουλου, τ. πρέσβη... και πρώην γ.γ. Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΥΠ.ΕΞ, σύμφωνα με τις οποίες: 

«Σε κάποια στιγμή, πολύ σύντομα, θα υπάρξει έκρηξη κοινωνικής αναταραχής. Θα είναι πολύ δυσάρεστη», λέει αναφερόμενος στα 15 ένοπλα πρόσφα­τα περιστατικά, σε γραφεία κομμάτων, μεταξύ αυτών και στο κεντρικά της ΝΔ, σε σπίτια δημοσιογράφων, στην έκρηξη βόμβας σε γνωστό εμπορικό κέντρο κ.ά. 

«Πρόκειται για κλιμάκωση ενεργει­ών», τονίζει με ανησυχία ο τ. πρέσβης, προσθέτοντας ότι αναμένει πως η «έκρηξη» θα συμβεί νωρίτερα παρά αρ­γότερα. Προβλέποντας ότι η «σπίθα» θα είναι τα καινούργια, αναδρομικά και ευμεγέθη φορολογικά νομοσχέδια που έρχονται τους επόμενους μήνες και η αδυναμία των Ελλήνων να πληρώσουν. 

«Θα υπάρξουν περαιτέρω αυξήσεις των ένοπλων ενεργειών, θα υπάρξουν αιματηρές διαδηλώσεις», προσθέτει ο πρώην γ.γ Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΥΠ.ΕΞ. στο περιοδικό «New State­sman». 

Και συνεχίζει: «Αυτές οι ενέργειες είναι καταδικαστέες, βέβαια, αλλά έχω την αίσθηση ότι αυτό το είδος της ένο­πλης δραστηριότητας θα αυξηθεί όσο η κυβέρνηση συνεχίζει να επιβάλλει κα­ταπιεστικά μέτρα σε βάρος του ελληνι­κού λαού. Δεν έχουμε έξι μήνες μπρο­στά μας, όπως λένε οι Ευρωπαίοι, αν η Ε.Ε. πρόκειται να αλλάξει κάτι να το αλ­λάξει χθες. 

Οδεύουμε στην καταστροφή! 

«Έχουμε προβλήματα ακόμα και στην ταφή των νεκρών επειδή οι άνθρω­ποι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομι­κά τα έξοδα κηδείας. Οδεύουμε προς την καταστροφή». 

Αναφερόμενος στην Blackwater ο Λ. Χρυσανθακόπουλος ανέφερε: 

«Η κυβέρνηση έχει προσλάβει την Blackwater, την αμερικανική ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία διαβόητη για τις δραστηριότητες της στο Ιράκ, που τώρα λειτουργεί υπό το όνομα Academi, μαζί με πέντε άλλες διεθνείς μισθοφορικές εταιρείες ασφαλείας επειδή δεν εμπι­στεύεται την Ελληνική Αστυνομία». Αξί­ζει να δούμε εδώ, μεταξύ άλλων, τι απο­κάλυπτε η «Ε» τον Δεκέμβριο του 2012: «Πρόκειται για συμφωνία η οποία ολοκληρώθηκε με άγνωστους όρους και αμοιβή από τον περασμένο Ιούνιο (σ.σ.. του 2012!) θεωρείται εμπιστευτική και αυτό ενισχύει την άποψη ότι η συγ­κεκριμένη εταιρεία (νυν Academi πρώην Blackwater) έχει πιο διευρυμέ­νες αρμοδιότητες από αυτές του "συμ­βούλου ασφαλείας" της Εγνατίας Οδού. 

Αν ο ρόλος που αποδίδεται στην Academi είναι μόνο αυτός του "συμ­βούλου ασφαλείας" της Εγνατίας Οδού, αξίζει να σημειώσουμε ότι ουσιαστικά της εκχωρείται π εποπτεία σε έναν νευραλγικής σημασίας αυτοκινητόδρο­μο 670 χλμ., ο οποίος ξεκινά από την Ηγουμενίτσα, διασχίζει ολόκληρη τη Βόρειο Ελλάδα και καταλήγει στα Ελλη­νοτουρκικά σύνορα, στους Κήπους. 

Λαμβάνοντας υπόψη -σημειώναμε στο ρεπορτάζ- ότι το προσωπικό της εταιρείας Academi είναι κατά βάση πρώην στρατιωτικοί, δημιουρ­γούνται ερωτήματα ως προς το είδος υπηρεσιών ασφαλείας που θα κληθεί να παράσχει από το πρώτο τρίμηνο του 2013, αλλά και το περιεχόμενο της συμφωνίας που έχει υπογράψει μαζί της το ελληνικό κράτος. 

Ωστόσο-συνε­χίζαμε-, ο σύγχρο­νος εξοπλισμός, το ανθρώπινο δυναμι­κό της, οι κατά και­ρούς "εργολαβίες" της και πολύ δε πε­ρισσότερο, το αμαρτωλό παρελθόν της Aca­demi (πρώην Blackwater) μας επιτρέπει να είμαστε κα­χύποπτοι γιο το εύρος των υπηρεσιών της... Η σύνο­ψη της παραπά­νω συνεργασίας, συγκεντρώνει πολύ πε­ρισσότερες πιθανότητες να έχει υπαγορευθεί στην ελληνική πλευρά από τρίτους, παρά να έχει προχωρήσει έπειτα από δική της πρωτοβου­λία. Δεν είναι άλλωστε λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι η παρουσία της εταιρείας αυ­τής δεν θα περιορισθεί στα όρια της Εγνατίας Οδού αλλά θα επεκταθεί και σε ευρύτε­ρες περιοχές, ακόμα και σε αυτές που κατοικούνται!». 

Ο στρατός της Blackwater 

Αναφερόμενοι στην οργάνωση και τον οπλισμό της Acade­mi (σ.σ.: πρώην Blackwater) σημειώναμε χαρακτηριστικά στο ίδιο ρεπορτάζ: «Σαν ένας μισθοφορικός στρατός, χρησιμοποιεί σύγχρονο εξοπλισμό, θωρακισμένα οχήματα, δικό του ανεξάρ­τητο "στρατηγείο" επιχειρήσεων, έμπειρα στρατιωτικά στελέχη, ειδική αντιμετώπιση για τις οργανώσεις ακτιβιστών και έναν αριθμό ιδιωτικών αεροσκαφών για ειδικές επιχειρήσεις! 

Παρότι κατά καιρούς η εταιρεία αυτή αλλάζει συχνά ονομασίες και ως ιδιοκτήτης της εμφανίζεται ο Ερι Πρινς, είναι κοινό μυστικό στις ΗΠΑ πως το πραγματικό αφεντικό της Academi εί­ναι το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας αυτής. 

Στο "πελατολόγιό" της περιλαμβάνονται μεγάλα και γνωστά ονόματα της αγοράς, όπως, για παράδειγμα, η πολυεθνική Monsanto, η πετρελαϊκή Shevron, αλλά και τράπεζες, όπως η Barclays και η ιδιαίτερα γνωστή μας Deutsche Bank! Αξίζει, επίσης, να επισημάνουμε ότι στελέχη της εταιρείας με την ιδιότητα των εκπαιδευτών, κατά τις ίδιες πληροφορίες, συνεργάσθηκαν πρόσφατα για περιπτώσεις οδομα­χιών και με ειδικές δυνάμεις του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και μεθοριακών φυλάκων σε διά­φορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας». 

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗ
(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ-05/10/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger