Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 25 Οκτ 2013

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 25 Οκτ 2013


■ Την περασμένη Τρίτη ολοκληρώθηκαν οι συνεκπαιδεύσεις μεταξύ των ελληνικών και των ισραηλινών δυνάμεων για το μήνα Οκτώβριο. Στο διάστημα αυτό, συνεκπαιδεύτηκαν δύο φο­ρές, από δύο μέρες κάθε φορά, τα μαχητικά αεροσκάφη των Αε­ροποριών των δύο χωρών, ενώ την τρίτη φορά πραγματοποιήθη­καν, επίσης διήμερης διάρκειας, συνεκπαιδεύσεις μεταξύ των ελικοπτεράδων των δύο κρατών. Μόνο που από την Ελλάδα ήταν...
της Αεροπορίας Στρατού, ενώ από το Ισραήλ πτητικά μέσα διαθέτουν ΜΟΝΟΝ οι αεροπορικές δυνάμεις και όχι οι αντίστοιχες στρατιω­τικές και ναυτικές. Συμπερασματικά, η συνεκπαίδευση των δύο πλευρών για τον Οκτώβριο δεν πήγε καθόλου άσχημα. 

■ «Με δόξα και τιμή», κατά την πασίγνωστη πλέον ρήση του υπουργού Εθνικής Αμύνης Δ. Αβραμόπου­λου, θα είναι η στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρί­ου στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το πνεύμα, τη φιλοσοφία και κυρίως τις διαταγές του ΥΕΘΑ. Από πλευράς Στρατού Ξηράς θα παρελάσουν μία ίλη μέσων αρμάτων (13 άρματα) και άλλος ένας λόχος μηχανοκίνητου πεζικού με Μ-113Α1, με άλλα τόσα περίπου ΤΟΜΠ. Από πλευράς της Αεροπορίας Στρατού θα πραγματοποιήσουν την «παρθενική» τους εμφάνιση σε παρέλαση τα νέα μεταφορικά ελικόπτερα τύπου ΝΗ-90, από τα οποία θα ιπταθεί μία διμοιρία, δηλ. δύο ελικόπτερα του 2ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (2ου ΤΕΑΣ), καθώς και δύο επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64DHA Longbow Apache του 2ου Τάγματος Επιθετικών Ελικο­πτέρων, όπως και ένα μεταφορικό ελικόπτερο CΗ-47SD Chinook του 4ου ΤΕΑΣ, συνολικά πέντε. Από πλευράς της ΠΑ θα πετάξουν στην παρέλαση τέσσερις τριάδες μα­χητικών αεροσκαφών, τύπων F-16C, Mirage 2000, εκ­συγχρονισμένων F-4Ε Phantom II και Α-7Ε Corsair II, συνολικά 12 αεροσκάφη, έναντι 16 των παρελθόντων -προ μνημονίου- ετών (τέσσερις τετράδες), καθώς και το ένα μεμονωμένο αεροσκάφος επιδείξεως της Ομάδος «Ζευς» της ΠΑ, τύπου F-16C, ενώ θα παρελάσει επίσης και η μο­νάδα των Κατευθυνομένων Βλημάτων Patriot PAC-1, που εδρεύει στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. 

■ Για «ανησυχούντες» εντός και εκτός στρατεύματος: Οι ετήσιες τακτικές κρίσεις για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μ. Κωσταράκο, όπως και για τους άλλους αρχηγούς, πραγματοποι­ούνται ΜΟΝΟ κατά το πρώτο 20ήμερο εκάστου Μαρτίου. Πέραν αυτού, ο αρχηγός και οι αρχηγοί κρίνονται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ και αν γίνει κάτι ή το θελήσει η κυβέρνηση, μπορούν να αντικατα­σταθούν οποτεδήποτε! Ο νυν Α/ΓΕΕΘΑ συμπληρώνει το Νοέμ­βριο 2 χρόνια στο παρόν αξίωμα, με ανώτατο όριο την τριετία. Δεν πρέπει, με αφορμή τη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ για τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, να βγαίνουν στις ρούγες και να διαλαλούν ευσεβείς πόθους. Ο Α/ΓΕΕΘΑ όταν είναι να περατώσει τη θητεία του, θα την περατώσει. Κανένας δεν είναι μόνιμος. Όχι όμως όποτε θέ­λουν κάποιοι ή όποτε τους «βολεύει». 

(ΚΑΡΦΙ-25/10/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger