Αρχική » » Στα άδυτα του Πενταγώνου

Στα άδυτα του Πενταγώνου


• Τεθωρακισμένα, άρματα μάχης μαχητικά αερο­σκάφη και ελικόπτερα θα επανεμφανιστούν στην προσεχή μεγάλη παρέλαση της Θεσσαλονίκης για τον ετήσιο -τριπλό- εορτασμό της πόλης, στις 28 Οκτωβρίου. Πρόκειται για απόφαση του ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλου, ο οποίος αποδέχτηκε σχετική πρόταση του Α/ΓΈΕΘΑ στρατηγού Μ. Κωσταράκου για μία αναβάθμιση της παρέλασης, ώστε αυτή να αποκτήσει πάλι το πραγματικό της νόημα. Τε­θωρακισμένα και αεροσκάφη είχαν κοπεί από τις παρελάσεις το 2010 για λόγους οικονομίας ελέω μνημονίου...
Και για όσους «κατ΄ επάγγελμα» ανησυχούντες σπεύσουν να διαμαρτυρηθούν γιατί να γίνονται αυτά τα έξοδα τώρα η απάντηση είναι απλή: Θα παρελάσουν λιγότερα μέσα και τα χρή­ματα θα εξευρεθούν «εκ των έσω». Και δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι οι καιροί γύρω μας είναι πολύ δύ­σκολοι και καλό είναι (μετά την εξαιρετική άσκηση «Παρμενίων 2013») να δείχνεις την ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων ΠΑΝΤΟΥ. Στο εσωτερικό, στον κό­σμο που πληρώνει και στο εξωτερικό, στους πάντα καραδοκούντες «φίλους και συμμάχους»! 

• Τα 70 χρόνια συνεχούς δρά­σης, αγώνων και προσφοράς αίματος στην πατρίδα και στο κοινωνικό σύνολο, σε ειρήνη και πόλεμο, γιόρτασε χθες η ιστορική 336 Μοίρα, η δεύτερη πιο παλαιά της σύγχρονης Πολεμικής μας Αε­ροπορίας, η οποία συγκροτήθηκε το 1943 στη Μέση Ανατολή, στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου πολέμου. Η Μοίρα συμμετείχε στις επιχειρήσεις των Συμμάχων στη Μέση Ανατολή, την Ιταλία και τη Γιουγκοσλαβία, ενώ μεταπολεμικά συμμετείχε στις επιχειρήσεις του ελληνικού Εμφυλίου. Σήμε­ρα εδρεύει στην 116 Πτέρυγα Μάχης, στην Αερο­πορική Βάση Αράξου, και επιχειρεί με τα επιθετι­κά αεροσκάφη Α-7Ε Corsair II. Ο εορτασμός της επετείου πραγματοποιήθηκε χθες στον Άραξο. Συγχαρητήρια για τη σημαντική αυτή επέτειο, κα­λές πτήσεις και ασφαλείς προσγειώσεις σε όλο το προσωπικό της 

• Η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ κα­λά κρατεί... Τη βδομάδα που μας πέρασε, Τρίτη και Πέμπτη, συνεκπαιδεύτηκαν προσωπικό και μέσα από τις Πολεμικές Αεροπορίες των δύο χωρών, σε συνδυασμένες αεροπορικές επιχειρήσεις που έπιαναν όλο το Νότιο Αιγαίο, την Πελοπόννησο και το θαλάσσιο χώρο νοτίως της Κρήτης Το διάστημα αυτό υπήρξε και συνεργασία μεταξύ των δύο αεροποριών και τριών πολεμικών σκαφών του ΠΝ (φρε­γάτες «Κουντουριώτης» και «Ψαρά» και ΤΠΚ «Μπλέσσας»). Παράλληλα, τη βδομάδα που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη επίσκεψη, στην Αθήνα, αντιπροσωπείας του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού με επικεφαλής τον υπαρ­χηγό Ναυτικού, υποναύαρχο Yaron Levi. Στο πλαίσιο της επισκέψεως, ο Ισραηλινός Υ/ΓΕΝ και οι αξιωματικοί που τον συ­νόδευαν συναντήθηκαν με τον Υ/ΓΕΝ υποναύαρχο Παναγιώτη Παστουσέα ΠΝ και συζητήθηκαν διμερή θέματα αμοιβαίου εν­διαφέροντος, ενώ μετέβη στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, όπου και επισκέφθηκε Μονάδες του Αρχηγείου Στόλου και συναντήθηκε με τον υπαρχηγό ΑΣ, υποναύαρχο Σπυρίδωνα Κονιδάρη ΠΝ. 

(ΚΑΡΦΙ-12/10/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger