Αρχική » » Ο ΦΡΑΓΚΟΣ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ

Ο ΦΡΑΓΚΟΣ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ


• O στρατηγός εν αποστρατεία Φραγκούλης Φράγκος θεωρείται από πολλούς ιδανική περίπτωση για να ηγηθεί ενός κόμματος πιο δεξιά της ΝΔ. 
Το όνομα του στρατηγού «παίζει» ξανά για την ηγεσία κόμματος στα «πλευρά» της Ν.Δ. 
Το λακωνικό σχόλιο του πρώην αρχηγού ΓΕΣ στα «Π» για τη Χρυσή Αυγή και τα σενάρια περί Μάκη Βορίδη. 

του ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ 
stavrospapantoniou@hotmail.com 

Ένας νέος πολιτικός σχηματισμός στα δεξιά της Ν.Δ. φαίνεται πως έχει αρχίσει ήδη να κυοφορείται, μετά τα πολλαπλά Ρίχτερ από τις ραγδαίες εξελίξεις με τις ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν στα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής. Αυτό γιατί δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι μπορούν να δημιουργήσουν έναν φορέα «ανάμεσα» σε Ν.Δ, και Χρυσή Αυγή. Έξαλλου στη Νέα Δημοκρατία υπάρχει τα τελευταία χρόνια ένα «σκληρό», «καθαρό» δεξιό κοι­νό, που έφυγε από την Κεντρο­δεξιά και είναι, σύμφωνα με τους αναλυτές, «μπετοναρισμένο» και μη προσεγγίσιμο από το «συνταγματικό τόξο». 

Αυτό καθίστα απαγο­ρευτική μία πιθανή ε­πιστροφή του στη «μνημονιακή» Νέα Δημο­κρατία, από την...
οποία φαίνεται να έχει απομακρυνθεί οριστικά, θεωρώντας ότι έχει απεμπολήσει τις αξίες της συντη­ρητικής παράταξης. Το ρεπορτάζ λέει ότι ήδη ο πυ­ρήνας αυτός αναζητά την επόμε­νη πολιτική του στέγη, όχι στα υ­πάρχοντα κόμματα, αλλά σε μια νέα, πιο «σοβαρή» ακροδεξιά παράταξη, καθώς οποιεσδήποτε υπόνοιες για ανομίες και παραβατικές πράξεις είναι ξένες προς τον κώδικα αξιών του συντηρητικού αυτού κοινού. 

ΤΑ ΦΟΝΤΑ. Ένα από τα ο­νόματα που έπεσαν πρώτα στο τραπέζι, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙ­ΚΑ», ήταν αυτό του στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου, που θεωρείται από πολλούς της λεγόμε­νης «λαϊκής» Δεξιάς ότι έχει τα φόντα να ηγηθεί μιας νέας κίνησης. 

Το όνομα του είχε ακουστεί ξανά για την ηγεσία πολιτικού σχηματισμού περίπου έναν χρόνο πριν. Τότε ο επίτιμος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρα­του, με το βαρύ βιογραφικό, εί­χε διαψεύσει τη σχετική παραφι­λολογία, ωστόσο οι νέες πολιτικές συνθήκες έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Το πλεονέκτημα του, σύμφωνα με όσους υ­ποστηρίζουν αυτή την προοπτική, είναι ότι ο στρατηγός μπορεί να συσπειρώσει γύρω από το πρό­σωπο του δυνά­μεις από ολόκληρο το φάσμα της λαϊκής Δεξιάς και της «σοβαρής» Ακροδεξιάς. «Είναι πρόσωπο που ενώνει» λέει χαρακτηριστικά στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» πρώην στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, που πρωτοστατεί στις διεργασίες, ώστε να πάρει σάρκα και οστά ένα νέο «σκλη­ρό» λαϊκοδεξιό, πατριωτικό και αντι-μνημονιακό κόμμα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο στρατηγός ήταν ο μόνος που εί­χε σπεύσει να χαιρετήσει ο Νί­κος Μιχαλολιάκος στη Βουλή, στη μεταβατική κυβέρνηση του Παναγιώτη Πικραμμένου, όταν εκτελούσε καθήκοντα υπηρεσιακού υπουργού Εθνικής Άμυνας. Τον έναν χρόνο που προηγήθη­κε, ο κ. Φράγκος έκανε «περιοδείες», όχι όμως για πολιτικούς λόγους, αλλά για την παρουσίαση του βιβλίου του «Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;», που είχε κυκλοφορήσει πέρυσι τέτοια ε­ποχή. Οι τότε μετρήσεις μάλιστα έδιναν ένα 35% αποδοχής σε ένα νέο κόμμα υπό την ηγεσία του. 

Ιδιαίτερη εντύπωση είχε κάνει και το γεγονός ότι από την παρουσίαση του βιβλίου του είχαν παρελάσει πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων ο Ευριπί­δης Στυλιανίδης και ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο Σάββας Τσιτουρίδης, αλλά και, επιχειρηματίες, ε­νώ στη Θεσσαλονίκη στις πρώτες θέσεις είχαν βρεθεί ο μητροπολίτης Άνθιμος και ο έκπτωτος περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. 

Τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙ­ΚΑ» επικοινώνησαν με τον κ. Φράγκο, ο οποίος δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο, αλλά είπε μόνο τα εξής λακω­νικά για τις εξελίξεις με τη Χρυ­σή Αυγή: 

«Ας μιλήσει η Δικαιοσύνη και μετά θα μπορούμε να μιλήσου­με. Αν έχουν παρανομήσει, κα­λώς γίνεται ό,τι γίνεται». Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ τόνισε πάντως με νόημα ότι «ο καθένας έχει τον δικό του Γολγοθά και τα δικά του προβλήματα, που είναι πάρα πολλά. Δεν θα ήθελα να πω κάτι παραπάνω αυτή τη στιγμή». 

ΔΙΕΜΒΟΛΙΣΜΟΣ. Οι πληρο­φορίες λένε ότι οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει αρκετά και ή­δη ένα δίκτυο παλιών Νεοδημοκρατών, βασιλικών, λαικοδεξιών, αποστράτων αλλά και ακροδεξιών αναζητά ένα νέο πρόσωπο, που θα διεμβολίσει περαι­τέρω τη Νέα Δημοκρατία από τα δεξιά και θα επιδιώξει να πάρει ψηφοφόρους από τη δεξαμενή της Χρυσής Αυγής. Η φυσιογνωμία του -υπό δημι­ουργία- πολιτικού σχηματισμού διαμορφώνεται από υπερσυ­ντηρητικές δυνάμεις, που κινού­νταν μέχρι και την εποχή Καρα­μανλή μέσα στα όρια της Νέας Δημοκρατίας, αλλά έφυγαν από το κόμμα μετά την ευθυγράμμιση του με το Μνημόνιο, όπως και από εκείνους που παραδοσιακά μεταπηδούσαν ανά περί­οδο σε ακροδεξιούς σχηματι­σμούς, κινούμενους σε ρηχά νε­ρά. Εντύπωση έκανε πάντως μία εκτίμηση του Γιώργου Παπαχρήστου στα «ΝΕΑ» της περασμένης εβδομάδας, που ούτε λίγο ού­τε πολύ υποστήριξε ότι υπάρχει «σοβαρό» ακροδεξιό πρόσωπο, το οποίο μπορεί να ηγηθεί ενός νέου τέτοιου φορέα, αλλά ανή­κει σε άλλο... κόμμα! Το κείμενο «φωτογραφίζει» σαφώς τον Μά­κη Βορίδη, που και από τον α­κροδεξιό χώρο προέρχεται και η ρητορική του απευθύνεται σε ένα κοινό με αστικό υπόβαθρο. 

WHO IS WHO 

Ο Φραγκούλης Φράγκος γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1951 και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακό στο Ευ­ρωπαϊκό Δίκαιο και στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ είναι και διδάκτωρ Γεωπολιτικής του Ιονίου Πανεπιστημίου. Εισήλθε πρώτος το 1970 στη Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1974, πρώτος πάλι. Είναι επίσης απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και του NATO. Υπηρέτησε ως διοικητής μονάδας των Ειδικών Δυνάμεων, ως στρατι­ωτικός ακόλουθος στην Άγκυρα (1991-1994), ως ακόλουθος Άμυνας στην Άγκυρα 0996-2001), ενώ το 2002 ορίστηκε διοικη­τής της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών. Το 2004 προήχθη σε υποστράτηγο και το 2007 σε αντιστράτηγο, αναλαμβάνοντας τη διοίκηση του Β΄ Σώματος Στρατού. Το 2009 ανέ­λαβε αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2011 οπότε και αποστρατεύθηκε. Στις 17 Μαΐου 2012, κατά τον διορισμό της υπηρεσιακής κυβέρ­νησης Πικραμμένου ανέλαβε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Μιλάει αγγλικά, ρωσικά και τουρκικά. 

(ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ-05/10/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger