Αρχική » » Ο Μεγάλος -φάλτσος- Τραγουδιστής

Ο Μεγάλος -φάλτσος- Τραγουδιστής


Χθες, και ενώ η Ευρώπη κλονίζεται από τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις που έκαναν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες σε πολιτικούς και πολίτες, ο Θεόδωρος Πάγκαλος ξαναχτύπησε. «Παρακολουθούσαμε και εμείς τον Αμερικανό πρέσβη», είπε. Εκτός από το παράλογο, ένας πρώην υπουργός να καρφώνει την ίδια τη χώρα του, εκτός από το φαιδρό, οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν όλο τον κόσμο να μη γνώριζαν ότι ο πρέσβης τους παρακολουθείται -αν παρακολουθείται- και να διασκέδαζαν αυτοί με τον Πάγκαλο, υπάρχει και η ιστορική εμπειρία από τις δυνατότητες του... σούπερ πράκτορα. 

Στις 31 Ιανουαρίου 1996 ο κ. Πάγκαλος, τότε υπουργός Εξωτερικών, χαριεντιζόταν σε ένα... τηλεοπτικό κανάλι την ίδια ώρα που γινόταν έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη για την κρίση στα Ίμια, που το ίδιο βράδυ είχε δραματικές εξελίξεις. Τον Φεβρουάριο 1998 ήταν ο κ. Πάγκαλος που έστειλε τον καταζητούμενο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ηγέτη των Κούρδων ανταρτών, στην ελληνική πρεσβεία στην Κένυα, αλλά δεν κατάφερε ούτε να τον κρύψει ούτε να τον προστατεύσει, και κατέληξε τελικά στα χέρια Τούρκων πρακτόρων. Για να μην πούμε ότι δεν κατέληξε από μόνος του. Τότε στην ΕΥΠ ο Θ. Πάγκαλος είχε το κωδικό όνομα «Μεγάλος Τραγουδιστής» και, όπως φαίνεται, από τότε δεν έχει πάψει να τραγουδάει. Αλλά αν προσέξουμε το λιμπρέτο, πρόκειται για όπερα κωμική, αυτή που λέγεται και όπερα μπούφα! 

Γ.Μπ.
(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ-30/10/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger