Αρχική » , , , » Οι κομάντος της Ζ' ΜΑΚ κόβουν την ανάσα: έτσι σώσαμε τον πιλότο του Απάτσι. Ήταν αναίσθητος κι έβγαζε αφρούς (BINTEO)

Οι κομάντος της Ζ' ΜΑΚ κόβουν την ανάσα: έτσι σώσαμε τον πιλότο του Απάτσι. Ήταν αναίσθητος κι έβγαζε αφρούς (BINTEO)


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, παρουσία της στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, απένειμε το Μετάλλιο Εξόχου Πράξεως σε προσωπικό της Ζ ΜΑΚ ''διότι με την άμεση, αποφασιστική και αποτελεσματική επέμβαση του συνέβαλε στον απεγκλωβισμό του χειριστή του ελικοπτέρου ΑΗ-64D, το οποίο κατέπεσε στο πλαίσιο δραστηριοτήτων της ΤΑΜΣ ''ΣΑΡΙΣΑ-16'' πλησίον της ακτής Βρασνών στις 20 Σεπτεμβρίου 2016''.

Τα μετάλλια επιδόθηκαν στον ΕΠΟΠ Λοχία Γεώργιο Σαπρανίδη, τον ΕΠΟΠ Λοχία Αθανάσιο Χριστοδουλάκο και τον ΕΠΟΠ Λοχία Σταύρο Τζαβαριάν.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε τα εξής: ''Θέλω να σας συγχαρώ για την εξαιρετική πράξη σας. Η ανταπόκρισή σας, με δική σας πρωτοβουλία και με βάση την εκπαίδευσή σας, να σώσετε τους πιλότους, είναι ένα παράδειγμα της ετοιμότητας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και της εκπαίδευσής σας. Θερμά συγχαρητήρια, αποτελείτε παράδειγμα για όλους μας''.

Ωστόσο συγκλονίζει η περιγραφή της διάσωσης που έκαναν οι ίδιοι οι κομάντος της Ζ' ΜΑΚ:

''Μόλις είδαμε τη συντριβή του ελικοπτέρου σπεύσαμε αμέσως με δύο φουσκωτά. Η μία βάρκα ασχολήθηκε με αυτόν που είχε βγει από το ελικόπτερο, εμείς βουτήξαμε για τον δεύτερο που ήταν στο κόκπιτ. Βουτήξαμε δύο άτομα, ο ένας άνοιξε την καλύπτρα. Είδαμε πως ο πιλότος ήταν ακόμα μέσα δεμένος και αναίσθητος. Ο συνάδελφος απελευθέρωσε τον ιπτάμενο και βγήκαμε στην επιφάνεια. Εκεί είδαμε πως έβγαζε αφρούς από το στόμα και ήταν αναίσθητος. Μέχρι να βγούμε στην ακτή του κάναμε τεχνητές αναπνοές''.

Στο σημείο έσπευσε και τρίτη βάρκα με βατραχανθρώπους σε περίπτωση που χρειαζόταν να επέμβουν.

Μπράβο σε αυτά τα αξιόλογα παιδιά που βούτηξαν δίχως δεύτερη σκέψη να σώσουν το συνάνθρωπό τους. Τέτοια στελέχη χρειάζεται ο Ελληνικός Στρατός.


freepen.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger