Αρχική » » Ρίχνουν «ταφόπλακα» στην απόφαση του ΣτΕ

Ρίχνουν «ταφόπλακα» στην απόφαση του ΣτΕ



«Μάχη» με το οικονομικό επιτελείο για να μην υπάρξουν και νέες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις των στρατιωτικών

Με το ειδικό μισθολόγιο, που τώρα καταρτίζει το υπουργείο Οικονομικών, προσπαθεί η κυβέρνηση να παρακάμψει την αμετάκλητη απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο προβλέπει ρητά οι αποδοχές και οι συντάξεις των στρατιωτικών να επανέλθουν στα επίπεδα του Αυγούστου του 2012.

Βέβαια, στην περίπτωση που το ειδικό μισθολόγιο δεν λάβει υπόψη του την απόφαση του ΣτΕ, είναι αναμενόμενο ότι οι στρατιωτικοί θα προσφύγουν και πάλι στη Δικαιοσύνη και το πιθανότερο είναι μια νέα απόφαση του ΣτΕ, που θα χαρακτηρίζει αντισυνταγματικό και το ειδικό μισθολόγιο. Πιθανόν η κυβέρνηση με τον παραπλανητικό ελιγμό του ειδικού μισθολογίου να κερδίζει χρόνο, αλλά αργότερα αυτή η κυβέρνηση ή η επόμενη θα υποχρεωθεί, για λόγους Συνταγματικής Τάξεως να εφαρμόσει πλήρως την απόφαση του ΣτΕ.

Ο ΥΠΕΘΑ, Π. Καμμένος, κατά την επίσκεψή του στο Καστελόριζο, απευθυνόμενος στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στο ακριτικό νησί, είπε ότι «δεν θα επιτρέψουμε καμία επιπλέον περικοπή μισθών στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και θα πράξουμε τα δέοντα για να αποκατασταθεί η συνταγματική τάξη και να εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σε σχέση με το μισθολογικό των Ενόπλων Δυνάμεων». Αξιόπιστη πηγή από το υπουργείο Οικονομικών δήλωσε στο ΜΑΡΣ ότι το συνολικό ποσό που δίνεται στα ειδικά μισθολόγια από το κράτος δεν αλλάζει. Στον νέο προϋπολογισμό που τώρα καταρτίζεται για το 2017, η δαπάνη για τις αποδοχές των στρατιωτικών παραμένει στα περσινά επίπεδα, περίπου κάτι παραπάνω από 4,5 δισ. ευρώ. Δηλαδή, δεν θα εφαρμοστεί ούτε το 2017 πλήρως η απόφαση του ΣτΕ και, συνεπώς, δεν θα αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος των στρατιωτικών.

Ο ΑΝΥΠΕΘΑ Δ. Βίτσας, σε πρόσφατη συνέντευξή του, επισημαίνει ότι: «Δεν θα υπάρξει αλλαγή στα μισθολόγια των στρατιωτικών. Ένας Ταξίαρχος, για παράδειγμα, παίρνει αυτήν τη στιγμή καθαρά 2.079 ευρώ. Τόσο θα παίρνει και το 2017. Και εάν πρέπει να πάρει μια μισθολογική ωρίμανση, θα την πάρει».

Ωστόσο, η κυβέρνηση έχει ψηφίσει νόμο στη Βουλή, ο οποίος παγώνει τις ωριμάνσεις των στελεχών των ΕΔ για δυο χρόνια, εκτός κι αν βρεθούν ισοδύναμα. Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, Π. Καμμένος και Δ. Βίτσας, ισχυρίζεται ότι ως υπουργείο εθνικής άμυνας έχουμε βρει τα ισοδύναμα, αλλά φαίνεται ότι δεν πείθεται ο αρμόδιος υπουργός Γ. Χουλιαράκης και η προθεσμία εκπνέει.

(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 10/09/2016 – ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ)

staratalogia.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger